Liika on liikaa

Keksin lomalla aina kaksi asiaa: 1) rakastan tehdä uusia asioita 2) rakastan rutiinejani. Ensin suunnittelen kauheasti kaikkea, säntäilen muutaman päivän sinne tänne ja sitten uuvahdan täysin ja stressaannun siitä, kun olen suunnitellut kaikkea kivaa, mutta tekeekin vain mieli katsoa sarjoja sohvalla. Tässäkin, kuten monessa muussakin, avain on balanssi. Liikaa mitä vain on…no liikaa.

Kun lentelin aikoinaan työkseni ympäri maailmaa, parin vuoden jälkeen mikään ei tuntunut enää miltään. Olin sitten Shanghaissa tai Bangkokissa, ihan sama. Ei tunnereaktiota. Ja pari vuotta aikaisemmin olin seisonut Kowloonin rannalla, katsellut Hongkongin valoja ja ihmetellyt, miten voin olla niin onnekas, että joku tahtoo maksaa minulle siitä, että lennän ympäri maailmaa.

Jos kokee jatkuvasti uusia asioita, jossain vaiheessa ne uudet asiat eivät enää hetkauta. Niistä tulee arkea. Vähän tylsiä. Sitten sitä seisoo jonkun kaukaisen kaupungin kaduilla ja miettii, miksi sisällä kumisee tyhjyys, vaikka pitäisi olla ihastuksissaan.

Sama pätee lomaan. Ja arkeen. Liikaa hauskoja juttuja on liikaa. Liikaa rutiineja on liikaa. Salaisuus on, että molempia tarvitaan.

Ennen lomaani elämässäni oli parin viikon ajan pelkkiä rutiineja. Oli niin kiire, etten ehtinyt tehdä juuri muuta kuin töitä, koiralenkkejä, joogata, syödä ja nukkua. Todella puuduttavaa elämää sellainen.

No, sitten kun loma alkoi, päätin, että heivaan kaikki rutiinit mäkeen, enkä ainakaan tee samoja juttuja kuin arkena. Jaksoin sitä ne neljä päivää ja stressaannuin täysin.

Sitten viisas ystäväni sanoi:

Mitä jos eläisit lomallakin arkeasi, mutta niin, että teet niitä kivoja juttuja, joita et arjessa ehdi.

Bingo! Olin unohtanut, että tykkään arjestani, kunhan se on jotenkin tasapainossa.

Sen jälkeen kirjoittelin rauhassa, join kahvia rauhassa, kävin lounailla kavereiden kanssa rauhassa, tein aina välillä jotain vähän erilaista, kuten vierailin majakkasaarella, – ja katsoin sarjoja, koska se nyt vain on kivaa, ja lomalla saa tehdä juuri sitä, mikä rentouttaa parhaiten.

Ja parin viikon jälkeen aloin tuntea olevani lomalla – ja juuri sitten alkoi taas arki.

Ajattelin kuitenkin pitää tämän lomafiilikseni. Nauttia rutiineistani, mutta tehdä säännöllisesti jotain vähän erilaista tai kokeilla uusia juttuja. Niin elämä pysyy mielenkiintoisena, nääs.

Lue myös:

Ihana, tylsä, aikuinen elämäni

Vetovoimanlaista, manifestoinnista ja energioista

Elämä, josta tuli näytelmä

7 vuoden kriisi

BLOGLOVIN, FACEBOOK, INSTAGRAM

Kommentit (2)
  1. Tässä oli niin monta hyvää oivallusta, joita aion hyödyntää myös omassa arjessa ja ajattelussa. Kiitos Anna ja ihanaa arkea sinulle!

    1. Kiitos ihana! <3 Kaikkea kivaa sunnuntaihisi!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *