Lisää vastustuskykyä pullosta?

 

Töissä flunssaa, joogasalilla flunssaa, metrossa flunssaa...ja minä en voi saada flunssaa, koska ensin juhlat, sitten reissu sinne, missä on pastellitaloja, jyrkkiä katuja ja yksi hauska bloggaajatyttö. Arvaatteko jo minne?

Niin, flunssa ei todellakaan kuulu suunnitelmiini. Peruin paniikissa loput viikon joogatunnit ja päätin harjoitella astangan ykkössarjaa ihan laittomasti yksin kotona. Laittomasti siksi, että teen sitä paljon pidemmälle kuin ehkä salilla saisin. Siellä loppupäässä sarjaahan on kaikkea hauskaa, päälläseisontoja sun muita. Asenteeni joogaan on ehkä hieman kerettiläinen tältä osin. Mutta minä todella nautin noista kehonhallintatempuista: ylösalaisin seisonnoista ja käsitasapainoiluista. Johtunee taustastani, sillä harrastin nuorena aika pitkään muodostelmaluistelua ja vähän telinevoimisteluakin. Rakastan taitolajeja. Ja kyllä, tiedän: jooga on ennen kaikkea henkinen harjoitus. Minun pääni vain tyhjenee erittäin tehokkaasti silloin, kun tasapainoilen päälläni. Jos ajattelen siinä kohden yhtään mitään muuta kuin sitä hetkeä, huonosti nimittäin käy. 

Sen lisäksi, että olen linnoittautunut  kotiini seisomaan päälläni, olen siemaillut jälleen Arctic Warriorsin Mahti Väinönputki-nokkoseliksiiriä. Se oli aseeni flunssia vastaan myös viime talvena. Eliksiirin kerrotaan antavan ”lappilaista lujuutta”. Mahdin sisältämä väinönputki on antibakteerinen yrtti, ja se vahvistaa vastustuskykyä, jos flunssa vaanii ovella. 

Kuulosta hyvältä, tuumin, ja nielaisen Mahti-lusikalliseni joka päivä.

Onko teillä hyviä jekkuja flunssaa vastaan?

 

Mahti saatu testiin, kiitos!

BLOGLOVINFACEBOOKINSTAGRAM

Kommentit

Herra J
in medias res

Moroo!

Olen vähän skeptinen väinönputken suhteen :) Mikähän ainesosa siinä nuhaviruksia torjuu... Sinkki ja d-vitamiini kaiketi auttavat estämään ja lyhentämään nuhaa todistetusti. Estän nuhaa lähinnä käsihygienialla ja varsinkin pitämällä näppini kaukana nenästäni ja silmistäni ulkona liikuttaessa. Jos nuha pääsee kimppuuni iskemään, niin omat keinoni flunssan helpottamiseen eivät ole tieteellisiä, mutta tykkään niistä. Ostan tuoretta chiliä, kun kurkkuni alkaa olla ärtynyt. Saa hetkeksi ihan toisella tapaa ärtyneen suun ja nielun, mikä saa unohtamaan nuhan hetkeksi. Typerää äijäilyäkö? No nimenomaan :D Tykkään silti siitä. Toinen käyttämäni niksi on, että en niistä nenääni juuri ollenkaan nuhan aikana. Sellainen näppituntuma on, että niistäminen vetää nenän vaan tukkoon ja levittää rään mukana viruksia ympäri nenäonteloita, täten pitkittäen tautia. Pyyhin vain nenäni, jos meinaa alkaa valua ulos, tai käyn vessassa varovasti köhimässä ylimääräiset suun kautta ulos. Minun on tarvinnut tehdä tätä aina päivän tai parin ajan vaan nuhien aikana, jonka jälkeen nenäni on pitkälti rauhoittunut ja tauti alkanut väistyä.

Tulipahan varmasti liiankin yksityiskohtaisen selostus... :) Vältelläänpä nuhaa, niin ei tarvitse noita.    

Anna Vihervaarasta

Haa, hyviä neuvoja.:) Pitää muistaa nämä, jos Mahti ei toimi!

Hemmuli (Ei varmistettu)

Kauheen kiva että on antibakteerinen, mutta flunssan aiheuttavat virukset eivät bakteerit. Muutenkaan antibakteerisuus ei ole pelkästään hyvä asia, sillä antibakteeriset aineet tuhoavat yhtä lailla "hyvät" ja "pahat" bakteerit, eli oikeastaan ne ovat vastuskyvyn kannalta huonoja.

Mutta jos olet tuotteen hyväksi kokenut niin tuskinpa siitä haittaakaan on.

Anna Vihervaarasta

Haha, just näin perillä oon asiasta!:D Mutta luotan silti Mahdin ja väinönputken hyviin ominaisuuksiin. Varmasti siitä saa ainakin vähän Lapin voimaa ja sitkeyttä. Toivon ainakin.

Vierailija (Ei varmistettu)

Jos alkaa kurkussa kutista ja kipristellä, niin kannattaa ostaa sinkkisuihketta! Ja aloittaa suihkeen käyttö heti kun oireita! En muista minkä merkkinen oli, joku suomalainen valmistaja kuitenkin. Aika kallis tuote, mutta minulla ainut mikä auttaa. Siis oikeasti olen selvinnyt parhaimmillaan tuolla tökötillä niin että flunssa on mennyt lievänä ihan muutamassa päivässä ohi. Ja olen kuitenkin astmaatikko ja yleensä jokainen flunssa tarkoittaa vähintään kolmen viikon kärsimysnäytelmää...

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.