Lopetin hiusten värjäämisen, mitä tapahtui?

 

Miltä näyttää pari vuotta sitten värjätty hius?

Vastaus: paremmaltakin voisi näyttää, haha.

No ei vaisinkaan, olen oikeastaan ihan tyytyväinen hiuksiini. Latvat tosin kärähtivät edelliskesän purjehduksella auringon ja meriveden yhteisvaikutuksesta, eivätkä ole toipuneet ja tuskin toipuvat. Lääke olisi tässä kohtaa sakset, mutta niihin en ainakaan vielä tahdo tarttua. Tästä muuten näkee tosi hyvin auringon vaikutuksen: suojasin tuolla reissulla ihoni tosi tunnollisesti, hiuksia en lainkaan. Iho pysyi hyvänä, hiuksiin ilmestyi vaaleita raitoja, jotka katkesivat keskeltä kahtia. 

Mutta asiaan. Värjäsin hiukseni viimeksi vuoden 2016 tammikuussa ja aion pysyä tällä luomulinjallani ainakin toistaiseksi. Sanoisin, että ikuisesti, mutten uskalla luvata kuitenkaan. Ei voi tietää, millä tavalla hiukseni aikanaan harmaantuvat ja päädynkö sitten taas väripurkille. Tosin silloinkin päädyn kyllä aika satavarmasti ekokampaamon väripurkille. 

Lopetin hiusten värjäämisen kahdesta syystä. Ensimmäinen on oma ja ympäristön hyvinvointi. Monissa tummissa synteettisissä hiusväreissä on kemikaalia nimeltä PPD, eli parafenyleenidiamiini, tai sen johdannaisia. Se imeytyy verenkiertoon (!) ja voi ärsyttää ja allergisoida. Vaalennusaineissa PPD:tä ei ole, joten blondaaminen on siinä mielessä turvallisempaa. Se heikentää hiusta, mutta vaikutus jää siihen. 

Huolestuin aiheesta kunnolla muutama vuosi sitten, kun sain lievän reaktion hiusväristä. Olin kampaajalla, ja hiuksiani värjättiin samalla tummalla värillä kuin monta kertaa aiemminkin. Yhtäkkiä päänahkaani alkoi kirvellä ihan hirveästi. Turhamainen kun olen, suurin pelkoni ei tässä kohtaa suinkaan ollut terveyteni. Pelkäsin, että hiukseni tippuvat päästä. Väri pestiin pois ja kirvely lakkasi, mutta pelästyin kuitenkin episodia sen verran, että siirryin hennaväreihin joksikin aikaa. Vähitellen sitten unohdin asian ja palasin kampaamon synteettisiin väreihin.

Hiusvärien turvallisuus mietitytti minua silti aina välillä. Tutkimusten mukaan kampaajilla on  enemmän syöpiä kuin muulla väestöllä. On myös aika hirveä ajatus, mikä määrä kemikaaleja ympäristöön kulkeutuu, kun hiusvärit huuhdotaan päästä viemäriin. Kaiken lisäksi olin harmissani värjäyskierteestä, johon olin joutunut. 

Sitten on kuitenkin vielä toinen syy, kevyempi sellainen. Kun hiukseni värjättiin viimeksi puolitoista vuotta sitten, valitsimme kampaajani kanssa jälleen tummanruskean värin. Olin vuosia ajatellut, että olen hyvin tumma, joten ajatus oli vain korostaa omaa väriäni. No, lopputulos oli kaunis, mutta tosiaan hyvin tummanruskea, melkein musta. Yllättäen huomasin ajattelevani, että hiusteni väri sopi ihonsävyyni paremmin ennen värjäystä. Se kulahtaneeksi muuttunut peruspunaruskea siis, jollainen hiuksieni sävystä aina tulee, kun värjäyksestä kuluu tarpeeksi aikaa.

 

Tässä se vuoden 2016 alun hiusväri. Onhan se tosi kaunis ja huoliteltu, joo pakko myöntää. Mutta aika kaukana omasta väristäni, jos vertaa ylempään kuvaan.

 

Kuukaudet menivät, väri haalistui, mutta en kaivannut kampaajalle. Nyt on kulunut yli puolitoista vuotta, enkä edelleenkään ole tahtonut väriä päähäni. Oikeastaan vähän ihmettelen, että miksi ylipäätään olen värjännyt hiuksiani yläasteikäisestä saakka. Nyt kun oma väri on saanut kasvaa, olen aika tykästynyt siihen. Se ei olekaan niin tumma kuin luulin, mutta ihan kiva, kesäisin vaaleanruskea, talvisin keskiruskea. Latvat ovat toki vanhojen värien jäljiltä lähinnä oranssit, mutta ne kasvavat aikanaan pois. 

Ehkä tässäkin näkyy ikä. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän tykkään niistä asioista, jotka minulle on syntyessä annettu. En halua peittää ihoani paksun meikkikerroksen alle, enkä värjätä omaa väriäni piiloon. Toki ymmärrän olevani aika onnekas. Minulla on hyvä iho ja hiusväri, joka on oikeasti ihan kiva. 

Mitä te ajattelette hiusten värjäämisestä?

 

BLOGLOVINFACEBOOKINSTAGRAM

Kommentit

ginty
gg and the moon

On aina niin mielenkiintoista lukea muiden tarinoita, todella kiva teksti! Sulle sopii (tietysti) oma väri tosi hyvin, vaikka tietysti värjätyssä tukassa on aina sitä jotain. Ehkä se johtuu siitä, kun ympäristössä niin monella on  väriä päässä, luonnollinen väri näyttää haalealta ja tylsältä?

Itse oon ollut värjäämättä nyt reilu 5 vuotta, luulen. Yhtenä päivänä vain mietin, että miksi värjään hiuksiani, vaikka muuten elän melko luonnonmukaisesti. :D Ja hiukset ovat muuten paksuuntuneet ihan huimasti siitä saakka!

Anna Vihervaarasta

Kiitos! Ja totta: värjätyssä tukassa on usein sitä jotain. Minuakin kiinnostaa, vaikuttaako tämä hiusten kuntoon. Nyt ainakin tuntuu siltä kuin latva ja tyvi olisivat aivan eri hiusta. En tosin  tiedä, johtuuko väristä vai ihan vain siitä, että latva on niin kulunut. 

vilhelmiinah
VILHELMIINA H.

Minä värjäsin myös keväällä 2016 viimeksi hiukseni, aavistuksen vaaleammalla sävyllä kuin omani (omani on luonnonvaalea, mikä tuntuu tummentuvan ruskeammaksi vuosi vuodelta!). Sen jälkeen en ole värjännyt, vaan antanut oman luonnollisen hiustenvärini kasvaa ja kasvaa. Ja niin tykkään! En aio värjätä tätä pehkoa, mutta en myöskään sano ''en koskaan''. 

Tämä vaalean ja tumman risteytys, mikä on oma värini, on just niin ihana, että rakastun omaan väriini päivä päivältä! Ja jotenkin tuntuu, että se näyttää sopivan omaan ihonväriini kaikista parhaiten. Saa jäänsiniset silmätkin hehkumaan. Minulla on ollut myös hiustenvärinä: platinablondi, oranssihtava blondi, vaaleanruskea, tummanruskea ja joskus myös raidoitusta.

Mutta juuri nyt on kaikista parhain!

 

​Sanoisin, että nykyinen hiusvärisi pehmentää kasvojasi kauniimmin kuin tuo tumma. Harvoille oikeasti sopii ihan tumma tukka, mustasta puhumattakaan! Vaaleampi ruskea näyttää olevan enemmän sun väri, mut tää on vaan minun mielipide (!!), hihi.

xx ja ihanaa viikonloppua!

 

Anna Vihervaarasta

Sulla on ihana tukka! Mullakin on ollut koko värikirjo: kullanvaaleasta kaikkien mahdollisten punaisten kautta melkein mustaan. Jännemmistä värikokeiluista on kyllä aika kauan aikaa.:D

Ja kiitos! <3

Ihanaa viikonloppua!

Siiri Kiviharju (Ei varmistettu) https://siirikiviharju.blogspot.fi

Mielenkiintoinen postaus. Nykyään on yleisempää värjätä hiuksia, kuin olla värjäämättä. Sun oma väri on tosi nätti! Itse en ole värjännyt hiuksiani neljään vuoteen ja olen vihdoin saanut pitkät hiukset. Itse värjäsin aina vaaleaksi ja vaaleat hiusvärit ne vasta hiusta heikentävätkin! Välillä ikävä vaaleaa kuontaloani, mutta ainakin toistaiseksi pysyn väripurkeista vielä kaukana! :)

Anna Vihervaarasta

Totta! Ja kiitos! <3 Minuakin kiinnostaa nähdä, kasvavatko hiukset parempikuntoisina nyt, kun en värjää niitä enää. Latvat ovat jo menetetty tapaus. 

Tiiaanna
cake & copper

Lopetin hiusten värjäämisen 2012, samoista syistä kuin sinä. Aloin muistaakseni värjäämään hiuksiani jo yläasteella ja väri oli vaihtunut tummasta vaaleaan parikin kertaa. Se on jännä miten oma hiusväri unohtuu, itsekin luulin omistavani maantienharmaat hiukset, kunnes kasvatuksen seurauksena sieltä paljastuikin mielettömän kiva beige!

Oma hiusvärini sopii minulle niin hyvin, etten usko enää värjääväni hiuksiani. Ne ovat paremmassa kunnossa ja säästän kampaajakuluissa paljon. Kesällä hiukset vaalenevat ja talvella tummenevat, se vaihtelu riittää tällä hetkellä!

Anna Vihervaarasta

No eikö! Mäkin olin varma, että olen tosi tumma. Ja sitten olenkin kesäisin ihan vaaleanruskea.:D

smagardi
astu harhaan

Värjäytin viimeeksi hiukseni vuoden 2015 keväällä tummiksi, lähes mustiksi. Ei minun pitänyt värjäämistä siihen lopettaa, se vain jäi. Osalta rahan vuoksi (pitkät hiukset), osalta oman laiskuuteni, kun ei aina jaksanut juurikasvua värjäillä piiloon. Lopulta vain annoin hiusten kasvaa.

Nyt kahden ja puolen vuoden jälkeen hiukset ovat olleet jo pitkään täysin omassa värissään, perus suomalaisessa maantien värissä. Vähän tylsä, mutta silti oma. Aina välillä miettii värjäysbisneksiä, mutta ehkä pysyttelen vielä ainakin jonkun aikaa tässä ihan omassa värissä. Joinain päivinä se kun tuntuu tylsän sijaan ihan kivalta, eikä tarvitse miettiä mitä tuhoja päänahkaan tungetut kemikaalit mahtavat aiheuttaa minulle tai luonnolle.

Anna Vihervaarasta

Pitkien hiusten säännöllinen värjääminen maksaa tosiaan melkoisesti! Ja mielestäni oma väri ei yleensä edes ole tylsä. Se on vain ehkä vähemmän intensiivinen kuin värjätty. :) Lisäksi olen nyt värjäämisen lopetettuani huomannut, että minulla on luonnostani aika paljon punapigmenttiä. Sekin on hauskaa!

iidis
Varpain jaloin

Täältä ääni luonnollisuudelle. Itse värjäsin pitkään melko samansävyisiä punertavan ruskeita hiuksiani tumman ruskeiksi, kunnes aloin saamaan oireita värjäysaineista. Värjäsin muutamaan kertaan kasviväreillä, hieman omaani tummemmaksi. Sittemmin olen tyytynyt tähän omaan väriin, se kuitenkin sopii kokonaisuuten kaikkein parhaiten. Toisinaan aina haikailen taas värjäämisen perään, mutta yleensä se menee nopeasti ohi.

Anna Vihervaarasta

Luonnollisuus on vielä aika trendikästäkin.:) Ihanan väriset hiukset sinulla! (Kävin kurkkaamassa blogissa) 

iidis
Varpain jaloin

Kiitos :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Olen värjännyt viimeksi yli 10 vuotta sitten ja tuntuu, että olen harvinaisuus. :) Luultavasti värjään sitten kun harmaannun tai ainakin haluan säilyttää mahdollisuuden siihen.

Minusta värjätyt hiukset ovat toki kauniit, mutta itsellä oma hiusväri on ihan kiva sellaisenaan enkä jaksa värjäysrumbaa ja muutenkin välttelen turhia kemikaaleja ja käytän pääasiassa luonnonkosmetiikkaa.
Aurinko haalistaa joka tapauksessa hiusta eli väri vähän vaihtelee vuoden mittaan. En ole koskaan suojannut hiuksia auringolta vaikka ihoa suojaankin, koska jotenkin se lievä vaalentuminen kuuluu asiaan. En edes tiedä voiko hiusta suojata jollakin aineella vai ainoastaan päähineellä. Ulkomailla minulla usein on hattu, mutta Suomessa harvemmin.

Anna Vihervaarasta

Minuakaan ei haittaa hiuksen vaalentuminen, mutta runsas aurinko haurastaa hiusta samoin kuin vaalennusaine. Minulle kävi siis toissakesänä niin, että osa raidoittuneista hiuksista katkesi. Eli hiuksissani on muita hiuksia lyhempiä vaaleita raitoja...:D Epäilen, että parhaan suojan antaa päähine. Aurinkosuojasuihkeita toki on hiuksillekin. 

Emma Wilde (Ei varmistettu) http://thewildethings.com

Omat hiukseni on värjätty elämäni aikana yhden kerran, kotikonstein. Taisin olla lukion ekalla ja kaverini, joka suhtautui kauneudenhoitoon innokkaasti tarjoutui tummentamaan omaa väriäni hiukan. No, arvaatte varmaan miten siinä kävi.

Sen jälkeen hiuksiani ei ole värjätty ikinä. Olen välillä käyttänyt color maskin hiusnaamioita, joilla saa korostettua omaa punapigmenttiäni tai tummennettua omaa sävyä hieman. Viime aikoina nekin ovat kuitenkin jääneet pois.

Sinulle tumma väri sopii, mutta useille pehmeäpiirteisemmille suomalaisnaisille todella tumma väri on todellakin liian kova, eikä imartele kasvoja lainkaan. Lisäksi hiusten värjääminen näkyy monilla ikävästi hiuksen laadussa - monesti oman väriset hiukset ovat skarpimmat ja huomattavasti elinvoimaisemman näköiset. Maantienharmaa kunniaan! Se on minusta oikeasti loppupeleissä ihan älyttömän kaunis, pehmeä väri ja ihan omiaan korostamaan erityisesti sini-vihreitä silmiä!

Anna Vihervaarasta

Hei vau, viisas sinä! Mun hiuksia on värjätty yläasteelta lähtien kotikonstein ja kampaamossa. Olin jopa unohtanut, mikä oikeasti on luonnollinen hiusvärini.

Color maskit ovat kivoja! Ehkä syksyllä voisi taas kokeilla sellaista, jos kaipaa hiuksiin lisää pigmenttiä.

Ja kiitos! Mun hiukset ovat tällä hetkellä latvoista ihan korppukuivat, mutta latvoissa siis vielä aika pitkältä matkalta vanhoja värejä. Tyvi vaikuttaa kasvavan tosi sileänä ja hyväkuntoisena. 

Nettanen

Värjätty lopputulos näyttää huolitellummalta (mutta tosiaan ei-niin-luonnolliselta), värjäämätön taas nimenomaan kivan luonnolliselta. Molempi parempi :)

Sulla on kyllä se hyvä puoli, että sun oma väri on kuitenkin tuollainen oikeasti "jonkun värinen". Mun oma on just se perinteinen suomalainen harmaa maantienvärinen, joka ei näytä oikein miltään. Siksi käyn yleensä vuoden-parin välein laittamassa vaaleita raitoja, jotta saan vähän kirkastusta. Tuo värjäysväli kuitenkin riittää ja sekin säästää luontoa & kukkaroa. Joskus ajattelin, että sitten kun valmistun ja mulla on rahaa, käyn säännöllisesti kampaajalla. Mutta siitä seuraisi juurikin tuo värjäyskierre, joten parempi jatkaa vain tähän samaan tuttuun rataan :)

Pakko kuitenkin kertoa vielä, että eräs tuttavani kommentoi joskus negatiiviseen sävyyn, että olin aiemmin paljon huolitellumman näköinen ja pidin enemmän itsestäni huolta, koska värjäsin hiuksiani useammin. Kiitos tästä :D

Anna Vihervaarasta

Jep, tiedän....:D Vähän tuli sellainen olo tuota värjättyä kuvaa katsoessa, että pitäisikö kuitenkin...mutta ei. Oikeasti tykkään tästä omasta väristä.

Juu, olen tässä onnekas. Talvella oma värini on myös aika paljon tummempi kuin tuossa kesäkuvassa. 

Vuoden parin välein raidoitus on kyllä aika maltillista.:) Itse olen pahimmillaan värjännyt parin kuukauden välein koko pään. 

Emilia M

Mua niin harmittaa tää suomalaisten naisten tapa mollata itseään ja puhua itsestään "maantienvärisinä". Maailmalla just sitä hiustenväriä ihaillaan ja tavoitellaan! Ja sille on paljon kivempia nimityksiä: dark blond, ash blond jne. Väittäisin, että leikkaus ja kampaus vaikuttavat myös siihen huoliteltuun ulkomuotoon yhtä paljon kuin hiusten väri.

Mää en oo ikinä värjännyt. Välillä sitä ihmiset ihmettelevät, mutta antaa ihmetellä. Olen entinen vaalea, nykyinen kesäisin vaalea :) Ja ihan tykkään tukastani, vaikka äitikin aina sanoo surkutellen että voi sua raukkaa kun perit mun ohkaisen kuontaloni. Kevyt ja kuivuu nopeasti, mikäs sen parempaa!

Ip (Ei varmistettu)

Kiva kuulla että moni on lopettanut hiustensa värjäämisen. Itse lopetin 2015 syksyllä ja kesällä leikkautin hiukset olkapäille joten vanhaa väriä on latvoissa enää n. 10 senttiä. Vaalensin hiuksiani melkein kymmenen vuotta ja haaveilin pitkistä hiuksista mutta koskaan ne eivät kasvaneet sillä latvat olivat aina niin haaroittuneet ja murenevat. Innolla odotan kasvavatko hiukset nyt terveinä kun en enää värjää. Välillä mietin värjäystä mutta välillä taas tykkään luonnollisuudesta. Silti muistelen että vaikka värjäilin hiuksia, tuli päiviä kun en ollut tyytyväinen niihin. Ja täytyy myöntää että en ajattele hiuksiani enää niin usein. Ei tarvitse miettiä koska varaa kampaajalle aikaa ja parasta että rahat säästyvät johonkin muuhun kivaan!

Anna Vihervaarasta

Minuakin kiinnostaa, kasvavatko hiukset nyt parempikuntoisina. Aika näyttää.:) Ja tosiaan aika paljon säästyy rahaa, jos ei värjää kampaajalla.

Vierailija (Ei varmistettu)

Lopetin värjäämisen 2012. Olin ehtinyt värjätä hiuksiani siinä vaiheessa noin 4-5 vuotta. Sitten iski ihan vain laiskuus, en jaksanut sitä värjäämissäätöä. Vetäsin hiukset kampaajalla punaisesta ruskeaksi ja annoin vain kasvaa. Nyt ei ole enää moneen vuoteen ollut muuta kuin omaa väriä hiuksissa.

Nyt hiukset voivat hyvin. Yksittäiset hiukset ovat ohuita ja lasimaisia, mutta niitä on paljon. Kerran viikossa riittää, jos näyttää vähän harjaa ja muuten voi antaa vaan olla. Hiukset ylttävät olkapäille ja yleensä auki, väri on sellainen luonnostaan kirjava keskiruskea, josta yllättävän paljon saa myös kehuja.

Täytyy katsoa rupeavatko harmaat joskus harmittamaan (vielä ei ole näkynyt). Sitten ehkä voisin harkita jotain hellävaraista luomuväriä. "Tavallisiin" hiusväreihin en enää koske.

Anna Vihervaarasta

Mustakin tuntuu, että oma väri on kivan kirjava, jotenkin elävämpi kuin värjätty hius. Tykkään myös, että siinä näkyy olevan eri sävyjä eri valoissa. Välillä se punertaa ja talveksi tummuu. 

Blue Peony (Ei varmistettu)

Minä värjään hiuksiani enkä aio lopettaa. Syynä on se, että harmaannuin reilusti alle kolmekymppisenä. Tukka muuttui harmaaksi, kiillottomaksi ja elottoman näköiseksi ja imi kasvoiltani kaiken värin. Enkä ollut halukas olemaan harmaahapsinen mummu siinä iässä. Runsaasti pyörtäjäisiä sisältävä tukkani vaatii joka tapauksessa säännöllisiä kampaajakäyntejä, joten hiukset ovat hyväkuntoiset ja paksut, koska niitä leikataan säännöllisesti ja käytän oikeanlaisia hoitotuotteita. Kampaajani on huolellisesti valinnut sen ruskean sävyn, joka on lähes yksi yhteen alkuperäisen ruskean hiukseni kanssa, joten lopputulos on luonnollinen. Toki on hyvä, että värejä kehitetään ympäristöystävälliseen suuntaan, mutta luomukampaajalle en uskaltaudu ainakaan tähän hätään, sillä valitettavasti monissa hiusten värjäykseen käytettävissä luonnollisissa väreissä on aineita, joista saan oireita. Synteettiset värit taas eivät koskaan ole aiheuttaneet allergisia reaktioita.

Anna Vihervaarasta

Jännää, miten eri aineet herkistävät eri ihmisiä. Itse en ole koskaan saanut hennasta oireita, tosin ekokampaamossa en ole käynyt, vaan värjäsin hennalla joskus kotona. Huh, mikä homma! Jos hiukseni harmaantuisivat, siirtyisin luultavasti itsekin takaisin värjäämiseen. Mutta sinne ekokampaamoon.:)

mystery
Vision One

Minä värjään muutaman kuukauden välein juuriin vähän vaaleampaa väriä , raidoittain. Koko päätä en ikinä enää värjäisi kerralla. Oma värini on maantienvaalea, jonka halusin rokkariteininä värjätä tuollaiseksi punertavan tummanruskeaksi kuin sullakin oli, eihän se tietenkään sopinut ollenkaan :D ja sen jälkeen kirkkaanpunaiseksi, oli kyllä ihan hauska väri, mutta kun se alkoi pikkuhiljaa vaalentua ja kulahtaa, muistin taas miten hyvin vaaleat värit sopii kasvoille. Sitten värjäsin taas blondiksi ja sillä tiellä oon pysynyt.

Oma värini on omaan makuni vähän liian tumma ja harmaa ja tasainen pitääkseni sitä koko päässä, siksi vaalentelen mutta kuitenkin tosiaan aika harvoin, muutaman kerran vuodessa. Ja silloinkin vaan raitoja. Ja joka kerta tuntuu että kasvoille tulee niin paljon enemmän valoa ja ihonvärikin alkaa hehkumaan. Siksi pysyn tällä tiellä vaikka olishan se siistiä jos vois ihan omalla värillään vaan elää. 

Anna Vihervaarasta

Minullakin on ollut kirkkaanpunainen, oi niitä aikoja! :D 

Itsekin varmaan vaalentaisin hiuksia, jos vaalea sopisi minulle. Mutta ei, näytän tosi oudolta. Kokeiltu tämäkin. Vetyperoksidi ei siis ole niin haitallista kuin tummat värit. Se siis ainoastaan haurastuttaa hiusta, ei imeydy verenkiertoon. Eli vaalentaminen taitaa olla turvallisempaa kuin tummentaminen. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

En ole tästä kuullutkaan. En värjää niin en ole aiheeseen kovin perehtynyt. Miksi ja miten tumma väri imeytyy verenkiertoon, mutta vaalennukseen tarvittavat aineet ei?

ElizabethRinne

Värjäyskierre alkoi yläasteella ja lopetin 2013 vuoden lopussa. Kunnes päätin tänä keväänä säilyttää oman värini muuten, mutta piristää sitä hieman blondeilla raidoilla. Ja tykkään kovasti! En tiedä kauanko jatkan tätä muutaman kuukauden välein raidoittamista mutta juuri nyt koen tämän sopivaksi itselleni. :)

Elisabet | http://www.fashionpoetry.eu

Anna Vihervaarasta

Kuulostaa kivalta! Blondit raidat ovat aika ihana juttu. Ja kuten tuohon ylle juuri vastasin, niin blondaaminen on pahaksi vain hiuksille. :D

ElizabethRinne

Nämä ovat ihana juttu ja eritoten se, että nämä pysyy suht pitkään blondeina eivätkä ihan heti siis haalistukaan :)  
Hah, joo! :D Vaikka toivottavasti tämä ei kuitenkaan ihan mahdottomasti kuluta hiusta :O

ALK (Ei varmistettu)

Lopetin itse värjäämisen tummanruskeaksi noin 7 vuotta sitten. Mulla oli aina värjäyksen jälkeen niskasta iho ruvella parisen viikkoa.. todella tervettä. Ja 6 viikon välein uusi värjäys.

Oma hius on keskiruskea, ohut, luonnonkihara. Sain lapsen syntymän jälkeen ns. yhdessä yössä muutamia harmaita hiuksia. Ne ovat piikkisuoria ja paksuja. Odotan nyt toista lasta, vähän mietityttää kiihtyykö harmaantuminen taas..

Olen tässä kuluneiden vuosien aikana vaihdellut kampaajaa muuttojen lisäksi myös sen takia, että osalle kampaajista värjäämättömyys on ollut issue. Suoria ehdotuksia värjäämisestä, ikävää kommentointia omasta väristä ja tuntemuksia siitä, että olen kakkosluokan kampaamoasiakas. Kyllähän sitä pitää haluta sadan värin liukuvärjäys, tehohoitokäsittely ja kilo superhajustettuja silikonimömmöjä päälle.. huoh.

Anna Vihervaarasta

Hui, kuulostaa pahalta! Hyvä, että lopetit. 

Harmaahan voi olla myös ihanan näköinen! En oikein tiedä vielä, miten suhtaudun siihen, koska itselläni ei ole harmaita joitain yksittäisi hiuksia lukuunottamatta. Saattaa olla, että värjäisin ne piiloon - tai sitten en. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Yläasteella olisin halunnut värjätä hiuksesi sinimustiksi mutta äitini kielsi ja jostain syystä jopa tottelin tätä kieltoa - onneksi! En ole siis koskaan värjännyt koko päätä, muutaman kerran takaraivon ja otsatukan mutta nekin kerrat ovat yhden käden sormilla laskettavissa.
Olen kyllä usein miettinyt kuinka ihanaa on kun ei ole siinä värjäyskierteessä. Hiukseni ovat todella hyvässä kunnossa ja värikin on kaunis tummanruskea. Täytyy kuitenkin katsoa kuinka harmaantuminen vaikuttaa, nyt 32-vuotiaana muutamat harmaat hiukset eivät vielä häiritse.

Vinkkinä muuten kaikille jotka kokevat että kampaaja painostaa värjäämiseen tai hiustuotteiden ylenmääräiseen käyttöön: etsikää ekokampaamo! Kumpikaan "oman" ekokampaamoni työntekijöistä ei ainakaan ole tuputtanut yhtään mitään vaan ovat olleet enemmäänkin sitä mieltä että less is more. Nykyään ekokampaamoita tuntuu ilmestyvän jo pienempinkin kaupunkeihin ja suurissa kaupungeissa löytyy useitakin.

Anna Vihervaarasta

Viisas äiti! 

Ja ekokampaamot: jee! Jos joskus vielä värjään, niin sellaisessa se tapahtuu.:)

suhmura (Ei varmistettu)

Mä oon värjännyt hiukseni viimeksi reilut kymmenen vuotta sitten. Sitä ennen olin useamman vuoden ajan vaalentanut tummia hiuksiani. Tyvikasvun jatkuva vaalentaminen ei lopulta enää kiinnostanut ja hiuksenikin olivat menneet vaalentamisesta aika huonoon kuntoon, takkuuntuivat helposti. Siirtymävaiheessa kävin muutaman kerran ottamassa hiuksiin raitoja, niin tyvikasvu ei näyttänyt niin selkeältä palkilta. Viimeisestä raidoituksestakin on tosiaan jo yli kymmenen vuotta aikaa. Mulla on aika kiva tumma hiusväri, joka ei tyvikasvussa näyttänyt yhtään niin kivalta, mutta kun sitä oli kasvanut reilummin näkyviin, niin sitä kivemmalta se alkoi näyttämään. Hiuksien kunto on nykyään hyvä ja ne ulottuvat vyötärölle saakka. Aiemmin hiukseni eivät koskaan kasvaneet niin pitkiksi. Mulle on tullut hieman harmaita hiuksia, ne eivät ainakaan toistaiseksi häiritse mua lainkaan enkä halua värjätä niitä piiloon. Koen, että oma hiusvärini sopii parhaiten ihoni väriin, ja mielestäni sulla on sama juttu, ainakin näiden parin kuvan perusteella.
Olen jo vuosia käyttänyt pelkästään luonnonkosmetiikkaa ja pesen pyykkini ja kotini ekologisilla pesuaineilla. En halua käyttää vahvoja kemikaaleja sekä ekologisista että terveydellisistä syistä.

Anna Vihervaarasta

Ihana kuulla, että hiusten kuntoon parantunut noin paljon, kun lopetit värjäyksen. Jännää nähdä, käykö itselleni samoin.

Ja kiitos! <3

Vierailija (Ei varmistettu)

Hassua, näköjään on aika harvassa ne ihmiset, jotka eivät ole koskaan värjänneet hiuksiaan. Minulla on kerran yläasteella ollu raidat, koska olin tetissä kampaajalla - sain siis ilmaiseksi. Sen jälkeen en ole värjännyt. Oma hiusvärini on ruskea ja joskus joku on kysynytkin, että värjäänkö hiuksiani....saan siis olla kiitollinen kuontalostani. Toisaalta olen huomannut, että minulle on jo alkanut tulla harmaita tai siis valkoisia hiuksia ja olen vasta 27v, joten voi olla, että joku päivä turhaudun ja suuntaan kampaajalle peittämään niitä. Äitini lopetti hiusten värjäämiseen 50-60 tienoilla ja hänellä on todella kauniisti harmaantuneet hiukset, mutta kunnon leikkaus silloin todella tärkeää, koska se pitää ilmeen nuorena.

Anna Vihervaarasta

Värjääminen on tosiaan nykyisin aika normi. Nuo valkoiset hiukset saattavat olla vain yksittäistapauksia. Minulle tuli ehkä kolmisen vuotta sitten myös joitain valkoisia hiuksia, ja vähän olin jo huolissani. Nypin ne pois ja uusia ei ole ilmestynyt. Vähän luulen, että ne liittyivät silloiseen elämäntilanteeseeni ja stressiin.:)

SaMa (Ei varmistettu)

Minä olen selvinnyt 36 vuotiaaksi värjäämättä hiuksiani kertaakaan. Enkä muista, että se olisi koskaan edes ollut mitenkään mielenkiintoinen vaihtoehto, vaikka kaverit värjäilikin todella ahkerasti hiuksiaan. Äitikään ei ole koskaan värjännyt, mutta isosisko on eli mallia olisi löytynyt kotoa kumpaankin toimintaan. Ehkä syynä on ollut herkkä iho, luonne joka ei kestäis ollenkaan juurikasvua, turha rahankäyttö, ekologisuus tai sit vaan se että minusta on ollut hauska seurata omien hiusten (niinku muunki kehon) luonnollista elämää. Hiukset tuntuvat vaihtavan väriä vuodenaikojen mukaan ja ilmankosteus tekee niihin kiharoita. Eihän nämä mitkään muotilehtien väriset oo, eivätkä oikein minkään väriset varsinaisesti, mutta sopivat minun ihonväriini ja sinisiin silmiini, niinkuin se kai pitäisikin olla.

sailatuulia (Ei varmistettu) https://kohtisuora.com/

Lopetin värjäämisen vuonna 2010, hyvin samoista syistä kuin sinäkin: hiusvärien terveysvaikutukset huolestuttivat, ja aloin miettiä, olisiko oma väri sittenkin se paras. Ja hyvinhän se oma keskiruskea sopikin, kun se alkoi kasvaa tummanruskean värin alta takaisin. Välillä olen kuitenkin kaivannut uutta ilmettä tai jotain kivaa, mutta koska uusi värjäyskierre on pelottanut, olen antanut vain olla. Näin on ihan hyvä.

Anna Vihervaarasta

Ihan samoissa mennään. Näin on hyvä. En silti uskalla ihan luvata, etten enää ollenkaan värjäisi. Mutta jos värjään, niin värjään ekokampaamossa.:)

somewhere

Värjäsin hiuksiani useita vuosia tosi tiiviisti tummiksi ja sitten siirryin vaalentamaan. Hiukset menivät huonoon kuntoon ja aloin myös saada kirvelyä oireena kun väriä laitettiin päähän. Luin kauhutarinoita allergiaoireista joita näistä väreistä voi tulla ja lopetin värjäyksen siihen, noin kaksi vuotta sitten.

Nyt tykkään hiuksistani enemmän kuin koskaan ja hiuksiin silloin laitettua vaalea väri on sulautunyt kivasti omaan vaaleanruskeaan väriini ja hiukset ovat terveemmässä kunnossa. Värjäystä ei siis ole ikävä. :)

Anna Vihervaarasta

Yllättävän moni täällä on lopettanut värjäyksen. Selvästi tosi trendikästä.:) 

Itsekin tykkään kovasti tästä omasta väristäni. Hassua, että sitä halusi niin monta vuotta piilottaa.

Jonna Sainio (Ei varmistettu)

Mulla alkaa olla nelisen vuotta viime värjäyksestä, sitä ennen päässä on ollut kaikkea blondin ja mustan väliltä. Luulen että itsellänikin auttoi iän tuoma itsevarmuus. Toki olin myös huolissani kemikaaleista ja opiskelijabudjetillakin oli osansa... Koko värjäyskierrehän alkoi siitä, että lapsesta asti vihasin omaa hiusväriäni, jota itse kutsuin ruskeaksi, muut taas maantienHARMAAKSI. Ja minä en halunnut olla harmapäinen mummo. :') "Harmaa" hiusväri tuntui epävarmasta yläkoululaisesta ihan hirveältä. Oi jos silloin olisin tiennyt, että 2017 teineillä on harmaammat hiukset kuin mummoilla...

Anna Vihervaarasta

Aika moni tuntuu pitävän omaa väriään juuri maantienharmaana. Minäkin luulin, että oma värini olisi jotenkin ankea, mutta ei se ole yhtään. Siinä on jopa punapigmenttiä ihan luonnostaan.:) Ihanaa, että olet päässyt irti värjäyskierteestä!

Jörge (Ei varmistettu)

Mä olen aina ollut niin allerginen (meikkejä en yläasteen jälkeen ole käyttänyt kuin satunnaisesti ja hiuksetkin puhdistuu oliiviöljysaippualla. Tosin hiusvärini on myöskin luonnostaan niin vaalea, että uudet tuttavuudet luulevat värjääväni hiuksiani, joten minulla ei myöskään koskaan ole ollut kriisiä värjätä "maantienruskeita" hiuksiani piiloon (tätä väriä kaikki lähtivät yläasteella peitttämään).

Anna Vihervaarasta

Oi, sinulla on käynyt tuuri hiusvärin kanssa.:) En tiennytkään, että oliiviöljysaippualla voi pestä hiukset, kiitos vinkistä!

Vierailija (Ei varmistettu)

Olin myös välillä värjäämättä hiuksia, juuri tuollaiset maantien väriset kuin tuossa uudemmassa kuvassa, mutta sitten kyllästyin niihin. Myös töissä on eräs nuori nainen joka ei värjää hiuksiaan, ovat maantien väriset ja ajattelen aina miten paljon paremmalta tämä näyttäisi kun vaikka sävyttäisi hiuksia hieman. Värjään nykyään ekoväreillä itse. Eli, olisihan se kiva kun oma väri olisi kiva mutta minulla se maantienväri ei näytä trendikkäältä äääsh blondilta vaan likaiselta ja kiillottomalta.

Pages

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.