Loviisan joulu

Joulunajan pikkukaupunkikierros jatkuu. Nyt on vuorossa Loviisa, jonka talovanhuksien joulutunnelmaa kävimme kurkkaamassa Paperikaupan Jennin kanssa viime viikonloppuna, kun osa taloista avasi ovensa vierailijoille.

Loviisan Joulukoteja on tänä vuonna yhteensä seitsemän kappaletta ja me vierailimme niistä omien laskujeni mukaan viidessä. Aloitimme kierroksen hieman erillään muista sijaitsevasta Kuninkaanlammesta, missä kävimme myös kesällä. Siellä meitä tervehti sama pikkupoika yhtä houkuttelevien leivonnaisten takaa kuin viimeksikin. Ja muisti meidät, hauskaa! Paikan miljöö on ihan mieletön, kesällä puutarhan keskellä loisti iloisen sinisiä istuinryhmiä, nyt valkoinen lumi peitti pihaa ja kuorrutti punaisten talojen katot. Melkein kuin sadusta.

Kuninkaanlammesta suuntasimme Puutarhakadulle päin ja matkalla piipahdimme eräästä kutsuvan näköisestä ovesta sisään joulukirpputorille. Vackerbackassa joimme kuumaa glögiä ja söimme mustikkahillolla täytettyjä joulutorttuja, kun taas vastapäätä pystytetyssä puodissa ikkunoiden joulutähdet ja kuusi koristeineen loistivat kilpaa meidän hytistessämme ja tutkiessamme kasviväreillä värjättyjä villalankoja. Kun pakkanen puraisi liikaa, livahdimme sisään pikkuruiseen Krinti-lifestylekauppaan, jonka kakluuni lämmitti suloisesti ja josta en päässyt ihan tyhjin käsin lähtemään. Ulkona lumi narskui kenkien alla ja joka ikkunassa loisti kynttelikkö tai tähti. Jossain matkan varrella kävimme Pitkänpöydäntalossa ja Ajurintalossa päätyäksemme illan jo pimetessä Riemumaisterin huvilaan.

Siellä oli vastassa loppukeväästä taloon muuttanut perhe ja sisustus ihan minun makuuni. Valkoiset lautalattiat, Petri Vainion Helmat-valaisimia, mustia yksityiskohtia, huppunojatuoleja, punainen itämainen matto. Kuvasin luvan kanssa vaikka kuinka, mutta koska oli jo pimeää, kuvat eivät onnistuneet kovin hyvin. Minun pitää selvästi harjoitella huonossa valossa kuvaamista. 

Loviisan Joulukodit avaavat ovensa myös ensi viikonloppuna 14. ja 15.12. Käykää ihastelemassa, jos vanhan ajan joulutunnelma kiehtoo.

Kuva minusta: Jenni

 

 

Kommentit

Anna Vihervaarasta

Loviisa on aivan ihana ja noissa oikeissa kodeissa on jännä käydä. Vanhoissa taloissa on niin erilainen tunnelma.:)

Ihanaa iltaa!

Jeba
Tuuliajolla

Ihania kuvia. :) Mä kyllä taatusti viihtyisin tuolla paremmin kuin hyvin, ihanan rauhallisen näköistä!

Anna Vihervaarasta

Kiitos!:) Loviisa on niin kaunis. Tykkään itse hirveästi noista vanhoista puutaloista, niissä on vain sitä jotain.

Kaunista iltaa, täällä puhkuu lumimyrsky!:)

Puutarhan lumo (Ei varmistettu) http://puutarhanlumo.blogspot.fi/

Aivan huikean ihanat kuvat ja tunnelmat. Kiitos tuhannesti.

Anna Vihervaarasta

Oi kiitos! Loviisassa oli niin kaunista, että olisi voinut kuvata vaikka kuinka.:)

Ihanaa joulun odotusta!

Vierailija (Ei varmistettu) http://haaveenahyvakuva.blogspot.fi/

Aivan ihania kuvia, niin tunnelmallisia <3! Kun sain vihiä Instassa, piti heti rynnätä tänne katsomaan. Niin haluaisin mennä kanssa tuonne, mutta en valitettavasti ehdi. Tuntuu, että jälleen kerran aika loppuu kesken ennen kuin joulu tulee =).

Anna Vihervaarasta

Kiitos Katinka!:) Minustakin tuntuu, että aika ei ollenkaan riitä kaikkeen, mitä haluaisin tehdä. Loviisaan voi onneksi mennä myös kesällä, silloin ovensa avaa vielä paljon useampi talo.:) Nyt oli kyllä aivan ihanan tunnelmallista, vanhoissa taloissa joulukin tuntuu ihan erilaiselta.

Ihanaa iltaa sinulle!

jotainsinistä (Ei varmistettu) http://jotainsinista.blogspot.fi

Tosi kauniita kuvia olet ottanut. Olet kyllä kehittynyt kuvaajana! Ihan mieletön tunnelma. Saat sen vangittua hyvin kuviin. Ja hienoa, että sulla on aikaa ja energiaa tehdä joulun aikaan kaikkea :) ja kivaa seuraakin vielä. Ja sitten me vielä saadaan nauttia siitä myös.

Kivaa ja tunnelmallista iltaa!

Anna Vihervaarasta

Kiitos ihana! <3 Mulla ois kyllä vaikka miten paljon energiaa tehdä tällaisia juttuja, mutta mitään muuta en sitten saakaan aikaan. Kaikki lahjajutut on ihan rempallaan enkä oo vieläkään edes leiponut pipareita.;)

Ihanaa iltaa sullekin!

Paperikaupan tyttö

Ihania kuvia sait otettua! Oli kyllä huippu reissu :)

Anna Vihervaarasta

Kiitos ihana! Ja niin oli! Kesällä taas uudestaan.;)

Harmaafuksia (Ei varmistettu) http://harmaafuksia.blogspot.fi/

Ihania kuvia ja tunnelmia. Ollaan käyty aina kesäisin Wanhoja taloja ihastelemassa ja nytkin oli tarkoitus lähteä ekaa kertaa Joulukoteja ihastelemaan. Tuppaa vaan monta asiaa ensi viikonlopulle niin ehkä en ehdi Lovisaan. Kiva että jaoit nämä tunnelmat nyt niin vähän pääsee ruudun takaa sentään fiilistelemään :)

Anna Vihervaarasta

Kiitos!:) Suosittelen kyllä todella noita Joulukoteja. Oli ihanan tunnelmallista ja tosi paljon vähemmän ihmisiä kuin kesällä. Tykkäsin kovasti.

Ihanaa joulun odotusta!

Nina Bille (Ei varmistettu) http://matkanvarrelta-nina.blogspot.dk/

Ihastuttavia, jouluisia tunnelmia - en ole käynyt Loviisassa, mutta nyt tekesi mieli sinne tupsahtaa - kauniita nuo puutalot pastellisävyineen, ja ihanat kynttilälyhdyt ja huurteiset ikkunat!
Postauksesi ilahduttavat aina, Anna ... Kiitos että jaat kauneutta ja hyvää mieltä!
Nautinnollista joulunalusaikaa sinulle!

Anna Vihervaarasta

Voi kiitos Nina! Suosittelen kyllä Loviisaa ja siellä on aivan ihanaa myös kesällä. Nyt joulun aikaan tunnelma vain on ihastuttava, joulu tuntuu erilaiselta pikkukaupungissa, kun talojen ikkunoissa loistavat kyntteliköt ja kadut ovat valkoiset lumesta. :)

Suloista joulun odotusta!

Pi (Ei varmistettu) http://spokhus.blogspot.fi

Eikä, jos olisi fiksu niin juuri tuollaisiin paikkoihin pitäisi keskittää kaikki joululahjaostokset! Ehdin jo haaveilla vähän vastaavasta reissusta Porvooseen, mutta mun auto alkoi pitää niin outoa meteliä etten taida uskaltaa ajaa sillä muuta kuin huoltoon ja takaisin.. Onneksi nuo kaupungit on paikoillaan yhtä ihanina myös ensi vuonna:)

Anna Vihervaarasta

Oon ihan sitä mieltä, että sun kannattaa vaan hypätä bussiin.;) Ja ensi kerralla tuut meidän mukaan, kesällä kutsuu taas Loviisan Wanhat Talot.:)

Ihanaa viikonloppua!

Paperikaupan tyttö

Joo ehdottomasti Pi ensi kerralla mukaan! :)

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.