Luomumeikkipohjat testissä

 

Aloitetaan tunnustuksella: meikkipohja ei ole meikkini ykkösasia, eikä edes toka tai kolmas. Minua on siunattu helppohoitoisella iholla, jossa harvoin on isoja epäpuhtauksia tai muuta pulmaa. Käytän meikkipohjaa pääasiassa tasoittamaan ihoni väriä, hillitsemään kiiltoa ja suojaamaan. Kesällä meikkivoide suojaa auringolta, talvella pakkaselta.

Suosin aika kevyttä pohjameikkiä ja kesällä käytän usein vain puuteria (joo tiedän, ettei se ole muodissa). Puuteri pitää ihoni mattapintaisena, ja sellaisena tykkään siitä enemmän. Ihan sama, miten trendikästä kuultaminen olisi. 

Talvella puuteri ei riitä, sillä se tuntuu liian kuivalta talvi-ihoani vasten. Vaikka ihoni on yleensä aika ongelmaton, sen pintaa kiristelee tähän vuodenaikaan aina vähän. Siksikin tarvitsen nyt myös meikkivoidetta.

Kokeilin muutamia luonnonkosmetiikkameikkipohjia. Jokainen kuvaan päässeistä oli omalla tavallaan tosi hyvä. Kirjoitin jokaisen perään myös käyttämäni sävyn, jos jollain teillä on samanlainen vaalea, mutta oliviin vivahtava iho.

1. Ohuehkot meikkivoiteet: Dr. Hauschkan Foundation 02, Zuiin Flora Liquid Foundation Natural Bisque, Inikan Certified Organic BB Cream Foundation Nude.

Minusta on ennen tuntunut, että moni luomimeikkivoide ei oikein levity. Näistä jokainen levittyy ja sulautuu ihoon kauniisti ja huomaamattomasti. Kaikista tulee erittäin luonnollinen lopputulos ja ihon sävy tasoittuu. Zuii on paksuin, Inika ohuin.

2. Puuterimaiset meikkipohjat: Everyday Mineralsin Base Medium 4N, Boho Green Revolutionin Mineral Compact Powder. Nämä molemmat peittävät aika hyvin ja jättävät ihon mattapintaiseksi. Kesällä pärjäisin hyvin kummalla tahansa. Bohon tuote on muuten suosikkini näistä kaikista ja maksaa roposia. Nyt talvella käytän sitä ohuen meikkivoiteen päälle.

3. Peittävät meikkipohjat: Alima Puren Satin Matte Foundation Olive 2 ja Kjaer Weisin Silken. Silloin kun ihoni voi hyvin, nämä ovat liian paksuja makuuni. Mutta ongelmatilanteessa ne ovat lyömättömiä. Olin juuri flunssassa ja huulten ja nenän välinen alue ihostani rohtuu silloin aina aivan kamalan näköiseksi. Kjaer Weis pelasti tilanteen, ja kehtasin lähteä ulos kodistani. Alima Pure peittää myös tosi hyvin. Kjaer Weisilla peittyvät myös finnit, sillä sitä on helppo levittää täsmänä sormin.

Onko teillä luomumeikkivoidesuosikkeja (kääk, mikä sanahirviö!)?

Useimmat meikkipohjista saatu testiin blogin kautta.

 

Lue myös:

Luomupunat testissä

5 ihonhoitotuotetta, joista en luovu

Kerro, kerro kuvastin

Bloglovin, Facebook, Instagram

Kommentit

Susanna / Pure Connection (Ei varmistettu) http://pure-connection.blogspot.fi/

Itseasiassa minäkin käytän nykyään aika harvoin meikkivoidetta, mutta Zuii on ollut mun suosikki jo vuosia <3 En tykkää liian peittävistä meikkivoiteista ja usein (varsinkin kesällä) käytänkin yleensä vaan Madaran sävyttävää päivävoidetta :)

Anna Vihervaarasta

Zuii on ihana. Mäkin olen käyttänyt sitä jo kauan kausissa. Madaran sävyttävää päivävoidetta en olekaan testannut, pitää kokeilla!

Tuulihattu

Olen kokeillut vaikka mitä mineraalimeikkejä, koska ongelmallinen, herkkä ihoni tykkää niistä eniten. Ihan parhaita ikinä on Faerie Organicsin tuotteet, mutta niiden tilaaminen Jenkkilästä on sen verran vaivalloista että nykyään käytössä on Everyday Minerals, Jojoba tai Semi-Matte-pohjat sekä peiteaine erikseen. 

Aiemmin olen kokeillut mm Bare Mineralsia, Flow Kosmetiikkaa, e.l.f.iä ja Bare Facedia. Mutta Everyday Minerals päihittää kyllä kaikki. Lisäksi mulla on Bohon joku kiinteä meikkipohja/peiteaine, mutta nyt alkoi kyllä tuo puuterikin kiinnostaa. 

Anna Vihervaarasta

Everyday Minerals ja Boho on mustakin tosi huippuja.:) Tuo Boho vähän yllätti, sehän on tosi edullinen ja heppoisissa pakkauksissa. Niistä en ole ihan riemuissani, sillä merkin huulipunan hylsy hajosi kauan ennen punan loppumista. Muuten mahtava brändi!

Naf (Ei varmistettu)

Suosikkini on Juice Beautyn meikkivoide - se on ihan täydellinen. Koostumus on ohut, mutta peittävyyttä saa tarvittaessa lisää kerrostamalla. Iho näyttää kauniin kuultavalta ja virheettömältä. En voi muuta kuin suositella!

Anna Vihervaarasta

Tätä en ole kokeillut. Pitää ottaa testiin.:)

Organic lover

Itse tykkään valtavasti Everyday Mineralin tuotteista. Ne ovat jotenkin hengittäviä! Ja pysyvät kasvoilla eivätkä varise pois. Oma kasvojeni iho voi tämän tuotemerkin ansiosta loistavasti! Olen kokeillut myös Mary Kay:n tuotteita mutta en ole kovin luottavainen niiden suhteen. Ainakin meikkivoide mitä käytin, tuntui todella raskaalta EM -tuotteiden jälkeen.

Anna Vihervaarasta

Joo ne on tosi hyviä! Ja kivan kevyitä, itsekin tykkään.:)

Mia K.
Voi taivas

Marja Entrichin värivoide, Light ja Medium ♡ Sulautuu todella hienosti ihon omaan sävyyn ja samalla suojaa. Tämä koko sarja luokitellaan mm elintarvikkeiden veroisiksi, ja on luomutuotteiden aatelia ☆

Suosittelen! Stokkalla on suurin osa sarjan tuotteista ;))

Anna Vihervaarasta

Tätä en ole kokeillutkaan, pitää laittaa korvan taakse.:)

Vierailija (Ei varmistettu)

Absolutionin La Creme du Teint on mun suosikki! Beauty blenderillä saa joko ihan ohuen kerroksen tasoittamaan ihon väriä, tai vähän paksumman, jos tarvitsee enemmän peittävyyttä. - Maria

Anna Vihervaarasta

Aww, Absolution on mun lempisarjoja! Miksi en ole kokeillut tätä? Pitää korjata asia.:)

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.