Luomumeikkipohjat testissä

IMG_3778.JPG

 

Aloitetaan tunnustuksella: meikkipohja ei ole meikkini ykkösasia, eikä edes toka tai kolmas. Minua on siunattu helppohoitoisella iholla, jossa harvoin on isoja epäpuhtauksia tai muuta pulmaa. Käytän meikkipohjaa pääasiassa tasoittamaan ihoni väriä, hillitsemään kiiltoa ja suojaamaan. Kesällä meikkivoide suojaa auringolta, talvella pakkaselta.

Suosin aika kevyttä pohjameikkiä ja kesällä käytän usein vain puuteria (joo tiedän, ettei se ole muodissa). Puuteri pitää ihoni mattapintaisena, ja sellaisena tykkään siitä enemmän. Ihan sama, miten trendikästä kuultaminen olisi. 

Talvella puuteri ei riitä, sillä se tuntuu liian kuivalta talvi-ihoani vasten. Vaikka ihoni on yleensä aika ongelmaton, sen pintaa kiristelee tähän vuodenaikaan aina vähän. Siksikin tarvitsen nyt myös meikkivoidetta.

Kokeilin muutamia luonnonkosmetiikkameikkipohjia. Jokainen kuvaan päässeistä oli omalla tavallaan tosi hyvä. Kirjoitin jokaisen perään myös käyttämäni sävyn, jos jollain teillä on samanlainen vaalea, mutta oliviin vivahtava iho.

1. Ohuehkot meikkivoiteet: Dr. Hauschkan Foundation 02, Zuiin Flora Liquid Foundation Natural Bisque, Inikan Certified Organic BB Cream Foundation Nude.

Minusta on ennen tuntunut, että moni luomimeikkivoide ei oikein levity. Näistä jokainen levittyy ja sulautuu ihoon kauniisti ja huomaamattomasti. Kaikista tulee erittäin luonnollinen lopputulos ja ihon sävy tasoittuu. Zuii on paksuin, Inika ohuin.

2. Puuterimaiset meikkipohjat: Everyday Mineralsin Base Medium 4N, Boho Green Revolutionin Mineral Compact Powder. Nämä molemmat peittävät aika hyvin ja jättävät ihon mattapintaiseksi. Kesällä pärjäisin hyvin kummalla tahansa. Bohon tuote on muuten suosikkini näistä kaikista ja maksaa roposia. Nyt talvella käytän sitä ohuen meikkivoiteen päälle.

3. Peittävät meikkipohjat: Alima Puren Satin Matte Foundation Olive 2 ja Kjaer Weisin Silken. Silloin kun ihoni voi hyvin, nämä ovat liian paksuja makuuni. Mutta ongelmatilanteessa ne ovat lyömättömiä. Olin juuri flunssassa ja huulten ja nenän välinen alue ihostani rohtuu silloin aina aivan kamalan näköiseksi. Kjaer Weis pelasti tilanteen, ja kehtasin lähteä ulos kodistani. Alima Pure peittää myös tosi hyvin. Kjaer Weisilla peittyvät myös finnit, sillä sitä on helppo levittää täsmänä sormin.

Onko teillä luomumeikkivoidesuosikkeja (kääk, mikä sanahirviö!)?

Useimmat meikkipohjista saatu testiin blogin kautta.

 

Lue myös:

Luomupunat testissä

5 ihonhoitotuotetta, joista en luovu

Kerro, kerro kuvastin

Bloglovin, Facebook, Instagram

Kommentit (12)
  1. Absolutionin La Creme du Teint on mun suosikki! Beauty blenderillä saa joko ihan ohuen kerroksen tasoittamaan ihon väriä, tai vähän paksumman, jos tarvitsee enemmän peittävyyttä. – Maria

    1. Aww, Absolution on mun lempisarjoja! Miksi en ole kokeillut tätä? Pitää korjata asia.:)

  2. Marja Entrichin värivoide, Light ja Medium ♡ Sulautuu todella hienosti ihon omaan sävyyn ja samalla suojaa. Tämä koko sarja luokitellaan mm elintarvikkeiden veroisiksi, ja on luomutuotteiden aatelia ☆

    Suosittelen! Stokkalla on suurin osa sarjan tuotteista ;))

    1. Tätä en ole kokeillutkaan, pitää laittaa korvan taakse.:)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *