Luonnonkosmetiikkaa käsin kerätyistä yrteistä

162A525A-2A02-429D-A0A5-4D931EBEC81D.JPG

Olin pari viikkoa sitten Frantsilan tilaisuudessa, jossa paljastettiin yrityksen uudistunut ulkoasu ja muutama uutuustuote. Frantsila on Hämeenkyrössä sijaitseva luomuyrttitila, joka on keskittynyt luonnon lääketieteeseen vuodesta 1981. Yhtä vanhoja ollaan, kippis sille. 

Tuolloin 37 vuotta sitten agronomit Virpi Raipala-Cormier ja Jim Cormier perustivat Frantsilaan Hyvän Olon Keskuksen. Se oli varmasti tuolloin paljon aikaansa edellä, sillä itse ainakin muistan 1980-luvusta lähinnä lihamakaronilaatikon, Rio Colan ja spanielipermiksen. No, Frantsilassa kuitenkin harrastettiin jo tuolloin luomuviljelyä ja uskottiin, että luontaistuotteilla voidaan parantaa ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia. Hyvän äärellä ollaan.

Frantsilan yrtit kerätään käsin, eikä niitä viljellä lähellä valtateitä, kaupunkeja tai teollisuusalueita. Tuotteita ei testata eläimillä, mutta niissä käytetään joitain eläinkunnan tuotteita. Näitä ovat mehiläisvaha, mehiläisten kittivaha, hunaja ja lanoliini, eli villarasva. Tuotteissa ei käytetä parabeeneja, synteettisiä tuoksu- tai väriaineita, mineraaliöljyjä, silikaatteja tai geenimuunneltuja raaka-aineita. 

Sain testiin kaksi Frantsilan The Garden Trilogy -sarjan uutuustuotetta. Aura Perfume Oil on ranteisiin tai muihin pulssikohtiin siveltävä tuoksu, joka kohottaa mielialaa. On varmaan jo käynyt selväksi, että olen koukussa aromaterapiaan? Ranteissani tuoksuu joka päivä jokin aromaterapeuttinen öljy. Aura on melko mieto tuoksu, mutta hyvä sellainen. Siinä on lännenmaariaheinää, rohtostyraksin lehtiä, seetripuuta, japaninsypressiä, ruusua, greippiä ja limettiä.

Anti-Pollution Facial Serum on hieman öljyinen seerumi, joka kuitenkin imeytyy nopeasti. Se ei siis jätä ihoa rasvaisen tuntuiseksi, vaikka öljymäinen onkin. Seerumi kosteuttaa ihoa ja suojaa sitä saasteilta. Tuntuu lempeältä.

Frantsilan lanseeraustilaisuus oli Marketissa, Pohjoisespa 19:ssä. Marketissa voi myös sekoittaa itselleen oman tuoksun Frantsilan Apothecary-sarjasta. Tämä jäi kiinnostaan minua kovasti. Luulenpa, että käy sekoittamassa itselleni tuoksun jonain päivänä, vaikka sitten uuden elämän kunniaksi. 

 

BLOGLOVINFACEBOOKINSTAGRAM

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *