Luota ajoitukseen

timing.JPG

Katselin yhtenä iltana Helsingin taivaalla lentäviä kuumailmapalloja ja mietin, että taas on tämä aika vuodesta. Kuumailmapalloja näkee täällä yleensä vain elokuussa. Ehkä se johtuu ilmavirtauksista, ehkä jostain muusta. Mutta joka vuosi ne tulevat kuin jäänne vanhasta maailmasta, muisto jostain jo kadonneesta.

Pidän tällaisista täysin elämääni liittymättömistä toistuvista asioista. Ne toisaalta kertovat ajan kulusta. Toisaalta siitä, että ajan kulumisesta huolimatta jotkut jutut pysyvät, kiertävät jokaisen vuoden ympäri ja putkahtavat esiin suunnilleen samaan aikaan seuraavana vuonna.

Aika on jännä veijari. Sillä on valtava voima muuttaa elämää ja meitä. Se kasvattaa ja auttaa unohtamaan, kuluu liian nopeasti ja joskus ei lainkaan. Joskus ajoitus on tuhoisa, ja aika tuntuu olevan aivan väärä ja väärässä.

Mutta mitä jos kaikki tapahtuukin juuri silloin kun on tarkoituskin? Ehkä ajoitus ei ole väärä, vaan oikea kokonaisuuden kannalta. Ehkä pitäisi luottaa oman elämänsä ajoitukseen ja siihen, että aika ei mene ohi. Se tuo eteen ne asiat, jotka pitää kohdata – juuri silloin, kun ne pitää kohdata. Se ei hylkää, vaan palaa aina luokse uusien yllätysten kera samoin kuin kuumailmapallot lipuvat taivaalla joka elokuu.

Aika ei anna meille asioita silloin, kun tahdomme saada ne. Se antaa ne ollessaan oikea. Lisäksi se pitää yllätyksistä, on vähän juoni. Se kulkee kummia polkuja. Houkuttelee tiettyyn paikkaan tiettyyn aikaan. Ja vaikka mitään näkyvää ei tapahdu juuri siinä paikassa siinä ajassa, niin jotain saattaa saada alkunsa pinnan alla. Kuin perhosen siipien isku, joka nostattaa myrskyn jossain kaukana kuljettuaan ensin puolen maailman läpi.

Ehkä juuri nyt suuri, kaunis perhonen iskee siivillään ilmaa Brasiliassa. Ja ehkä sen iskun seurauksena jotain tapahtuu täällä. Ajallaan.

Lopuksi saatte vielä vähän Belle & Sebastiania. Ihan vain, koska nyt on sen aika.

Kommentit (22)
 1. Aika on ihmeellinen.. se myös parantaa haavat, vaikka se on myös niitä jakamassakin. Siitä voisi kirjoittaa tuhansia sivuja ja silti se pysyy mysteerinä ♡

  1. Niinhän se on. Ajalla on ihmeellinen voima.<3

 2. Jenskulainen
  30.8.2015, 06:44

  Voi miten ihana kirjoitus! Ja miten ihana blogi <3 Miksen mä oo löytäny tänne aiemmin? Oon kahlannut läpi vanhoja postauksia ja tuntuu että jokaisen ääreen pitäis pysähtyä kunnolla. Kauniita kuvia ja vielä kauniimpia ajatuksia! Jään ehdottomasti vakkariseuraajaksi ja odotan innolla uusia postauksia!

  Älä välitä ilkeistä kommenteista. Sun teksteistä huokuu tasapaino ja tyytyväisyys omiin valintoihin. Ja luottamus elämään. Se on ihanaa <3

  1. Ihanaa, jos tykkäsit!<3 Yritän olla välittämättä ilkeilystä, mutta tietty tällaisia kommentteja on tosi paljon kivempi saada.

   Kiitos.<3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *