Lupaan

Istun viimeisenä lomapäivänä lattialle ja päätän kirjoittaa.

Olen lattialla, sillä langaton nettini vaihtui taloyhtiön halvempaan, tahdoin säästää ja ostin reitittimen sijaan piuhan. Liian lyhyen piuhan. Teinkö elämästäni helpompaa vai vaikeampaa, en osaa päättää.

Jaloissani on villasukat, koska suurista 60-luvun ikkunoistani hohtaa kylmyys. Ulkona satoi lunta, ja joitain eksyneitä, hentoja hiutaleita leijailee edelleen taivaista. Rakastan pakkasta, mutta olen viluissani.

Siinä lattialla, villasukat jalassa en kirjoitakaan heti mitään, vaan harhailen Pinterestiin. Pinnailen tatuoinnin toisensa jälkeen ja olen tyytyväinen. Tämä olkoon ensimmäinen lupaukseni: teen sitä, miltä tuntuu, en sitä, mitä minun mielestäni pitäisi tehdä.

Tatuointi olkoon toinen lupaukseni.

Eilen hain kukkakimpun ostarin kukkaupasta. Maksoin siitä 12 euroa, olisin saanut ruokakaupasta neilikoita vitosella. Mutta ne neilikat eivät ehkä aukeaisi, olisivat olleet liian pitkään kuivina, kuolleet liian aikaisin. Kolmas lupaukseni olkoon se, etten yritä päästä halvalla ja helpolla, vaan etsin aitoa.

Tuoreet leikkokukat olkoon neljäs lupaukseni.

Joskus viime viikolla söin sushia, ostin maapallokoristeen Proloquesta ja poikkesin sitten kahville Viiskulmaan (kiitos seurasta ja sushista ja kaikesta). Viides lupaukseni olkoon, etten ikinä kieltäydy hauskoista tapaamisista.

Kuudes lupaukseni olkoon matkustaa kahteen uuteen paikkaan. Valitsen pallolta nyt Lissabonin ja sitten ehkä Italian tai Berliinin.

Sain postia Mia Höydöltä ja sivelen iltaisin ja pakkasaamuisin kasvoilleni Lempeä Uni -öljyseerumia. Sen paikka on seerumin jälkeen. Seitsemäs lupaukseni olkoon lempeys ja ymmärrys myös itseäni kohtaan.

Kahdeksas lupaukseni olkoon pitää kehostani parempaa huolta. Venytellä kolmesti viikossa, juoda vihersmoothie joka päivä, tehdä kuorinta ja naamio viikoittain ja kuivaharjata vartaloni aina ennen suihkua.

Sinä päivänä viime vuoden lopulla, kun pyörähdin Senaatintorille katsomaan joulumarkkinoita, ajelehdin ensin Akateemisen hyllyjen välissä. Marie Kondon Kon Mari odottaa lukemista ja toteuttamista. Vaikka kotini on siisti, kaappini ovat katastrofi. Mitähän se kertoo minusta? Yhdeksäs lupaukseni olkoon siivota kaapit ja samalla pääni, lopettaa epämieluisten asioiden sullominen pois näkyvistä, ottaa ne esiin, katsoa niitä kunnolla ja sitten joko säilyttää ne tai hankkiutua niistä lopullisesti eroon.

Vaikka ajattelin jo uutta lempituoksua, ehkä annan Pradan Oeilletille vielä mahdollisuuden. En lopulta ole suihkutellut sitä kovin säännöllisesti, ja se on juuri sitä, mitä tuoksulta tahdonkin: ei mikään keveä kukkaistuoksu. Olkoon uusi vuosi sen hetki. Olkoon se myös tuoksukynttilöiden, kauniiden astioiden, puhtaiden lakanoiden ja manteli-kookosmaitokahvien, verigreippien ja aamulehtien hetki.

Kymmenes lupaukseni on jättää hötkyily, korvikkeet, kulahtaneet kotivaatteet, työpaikan suodatinkahvi, huonot kirjat ja vanhat laulut sikseen.

Se on elää jokainen päivä edes hiukan kauniisti.

Kommentit

Ulla / Viiskulma (Ei varmistettu) http://www.5kulma.com

Hyviä lupauksia ja halaus <3

En tosin tiedä oliko tapaamisemme hauska, enemmänkin diippiä tavaraa ensitapaamisella jota kaikki eivät ymmärtäisi ;)

Anna Vihervaarasta

Ei ehkä hauska, mutta hyvä. <3 Ja sehän on parasta, kun pystyy puhumaan tärkeistäkin asioista heti.

Toivottavasti nähdään taas pian! Halit. 

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Tykkään erityisesti, että jättää kaiken ruman pois ja etsii aitoa. Ihanaa uutta vuotta! :)

Anna Vihervaarasta

Se onkin tosi hyvä lupaus. :)

Ihanaa uutta vuotta!

Saranda
Tyhjä ajatus

Sun lupaukset ja tapa tarkastella asioita kuulostaa aivan ihanilta! Onnea niiden toteutumiseen xx :)

Anna Vihervaarasta

Kiitos ihana Saranda. Paljon onnea vuoteesi.:)

annam_
anna k.

Ihania lupauksia. Venyttely useamman kerran viikossa ei olisi pahitteeksi itsellenikään, sen verran jäykkää on! ;) Ajattelinkin ottaa kehonhuoltoa enemmän mukaan arkeen, jotta pysyisi paikat vetreinä (jota ne siis nyt eivät ole..). Lupauksia en ole kuitenkaan uskaltanut tehdä, jos ne eivät vaikka toteudukaan. Mutta eihän sekään nyt olisi maailmanloppu, jos tarkemmin ajattelee.

Anna Vihervaarasta

Venyttely tekee niin hyvää! Nyt en ole kyllä saanut sitä tehtyä, tämän vanhan talon lattia on niin kylmä, että se tuntuu liian vaikealta. Mutta pian pitää kyllä tsempata.:)

Eihän se nyt ole vaarallista, jos lupauksistaan luistaa. Ehkä tärkeämpää kuin toteuttaa ne täydellisesti on se, että miettii, mitä oikein haluaa ja pitäisikö kurssia kääntää tänä vuonna johonkin suuntaan.

Ihanaa tätä vuotta, Annaseni.

Maiski
40 hours and counting

Ihan parhaat lupaukset! Ja täälläkin pitäisi kyllä jättää erityisesti hötkyily sikseen...

Anna Vihervaarasta

Se on joskus todella vaikeaa.;) Mutta ehkä harjoittelemalla oppii?

Kanelibasilika

Hienoja lupauksia!  Etenkin Lissabon ja tatuointi (omat lupaukseni näistä käytin 2015 - kannatti ehdottomasti!), niin ja siis koko muukin lista <3

Anna Vihervaarasta

Lissabon houkuttelee kyllä kovasti. Tekisi mieli jo varata matka, niin sitten sen tietäisi toteutuvan.:)

Ja se tatuointi: tapahtuu.

Ihanaa tätä vuotta!<3

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.