Maailma on tehty meitä varten

Pääsiäinen. Neljä päivää, joina voi juoda punaviiniä terassilla, hymyillä kevätauringolle, ajatella, kirjoittaa, hengittää hetken. Nähdä tärkeitä ihmisiä, syödä suklaata sohvalla ja katsoa HBO:n sarjoja maratonina. Kietoutua The Villatakkiin, jota joskus neuloin. Ehkä muistatte vielä? Se valmistui aika päiviä sitten, mutta jotenkin se ei ole nyt tuntunut niin tärkeältä. Tässä se kuitenkin on.

Uusimmassa Trendissä oli ihan tajuttoman hyvä juttu sisustamisesta. Siitä, miten kauniista kodista haaveileminen on melkoisen turvallinen haave tässä epävarmassa maailmassa, jossa meiltä odotetaan täydellisyyttä vähän joka alueella. Sinne valkoisten lautalattioiden, tuoksuvien tulppaaneiden ja design-huonekalujen keskelle on mukava tuudittautua. Ja se on ihan ok. Jos se vain on se oikea unelma.

Vielä puoli vuotta tai vuosi takaperin käytin uskomattoman määrän energiaa täydellisen sisustuksen pohtimiseen, täytin pääni kynttilälyhdyillä ja leikkokukilla. Eipä tarvinnut mahduttaa sinne juuri muuta. 

Palaan aina uudelleen Saku Tuomiseen, ehkä siksi, että omat ajatukseni kiteytyvät hänen tekstissään niin hyvin. Täydellinen koti voi toki olla ihan oikea unelma. Mutta se saattaa olla myös varjo, korvike, jota tavoittelee siksi, että sen oikean unelman metsästäminen on niin vaikeaa ja pelottavaa. Sen, mitä se todella on, tietää vain jokainen itse.

Olen myös jostain syystä kuunnellut lähiaikoina paljon Haloo Helsinkiä:

”Meil ei oo sormuksii, ei taulutelkkarii, jotka kuuluu siihen kulissiin, jota peloissaan kodiksi kutsutaan ja jonne haaveet haudataan...”

Jännää, että kun kiinnittää huomiota johonkin asiaan, siihen törmää pian joka puolella.

Elämässä on niin paljon muutakin kuin sisustuslehtiä ja pullantuoksua. Maailma on tehty meitä varten.

Kommentit

Pi Vellamo
Spökhus

Siinä jutussa oli kyllä hyviä pointteja:) (ja The Villatakki näyttää ihanalta ja supermukavalta!)

Anna Vihervaarasta

Eikö?:) Sisustamisessa sinänsä ei tietenkään ole mitään vikaa, sehän on kiva harrastus siinä missä joku muukin.

Ja mä tietenkin rakastan estetiikkaa ihan yhtä paljon kuin ennenkin, se tuskin koskaan muuttuu mihinkään. Mutta kotoilu voi olla vaarallista.;)

Paperikaupan tyttö

The Villatakki näyttää niin ihanalta! Turhaan piilottelit ;) 

Anna Vihervaarasta

Kiitos kaunokainen.:) Se on vaan niiiin talvinen, ei jotenkin kuulu tähän hetkeen.

Paperikaupan tyttö

Syksyllä sitten kelpaa taas :)

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.