Makuuhuoneen uusi seinä

Kaupallinen yhteistyö: Värisilmä ja Vintro

Maalasin perjantaina makuuhuoneen päätyseinän vaaleanpunaiseksi Värisilmältä saamallani Vintro-kalkkimaalilla. Visioni oli vähän rouhea ja epätasainen seinä, ja valitsin siksi kalkkimaalin. Kalkkimaalilla maalatessa siveltimen vedot jäävät näkyviin, ja pinnasta tulee elävä.

 

 

Ennen kuin ryhdyin maalaamaan, kysyin työpaikkani lavastajalta neuvoa (kysy aina siltä, joka tietää parhaiten, muistattehan). Hän sanoi, että havittelemani eläväinen maalipinta maalataan leveällä pensselillä ja vähintään kahdella eri maalisävyllä. Sain Värisilmältä kaksi eri sävyä, vaaleanpunaisen Madame de Pompadourin ja valkoisen Crystalin. Maalia oli yhteensä viisi litraa, ja seinäni on noin 3 x 3 metriä. Maalimäärä olisi riittänyt kolmeen seinään. 

 

 

Maalasin seinän kaksi kertaa. Ensimmäisellä kerralla vedin siihen pelkkää vaaleanpunaista sävyä. Vintro-kalkkimaali on päällemaalauskuiva neljän tunnin kuluttua, eli sain maalata toisen kerroksen saman päivän aikana. 

 

 

Toisen kerroksen maalasin sekoittamalla valkoista ja vaaleanpunaista sävyä keskenään noin 50/50 suhteessa. Olen aika suurpiirteinen tällaisissa asioissa, joten ihan tarkkaa suhdetta en pysty teille antamaan. 

Maalatessa huomasin, että pinnasta tulee rouheampi, kun maalaa melko kuivalla pensselillä. Niin alempi maalikerros jää kuultamaan läpi. En siis peittänyt ensimmäistä kerrosta kokonaan, vaan sudin vaaleampaa maalia sen päälle melko rennolla otteella (pikkutarkempi tyyppi ei ehkä hyväksyisi maalausmetodiani...).

 

 

Rennosta tyylistäni huolimatta seinä näytti mielestäni toisen kerroksen jälkeen liian tasaiselta (ensimmäisen jälkeen se oli mahtavan rouhea). Niinpä vetelin siihen pelkällä vaalenapunaisella, eli tummemmalla sävyllä, vielä vähän kontrastia. 

 

 

Vintro-kalkkimaali on ekologinen ja myrkytön maali, ja se ei haise maalatessa lainkaan. Kuivuva maali haisee ihan vähän, mutta haju hälvenee muutamassa tunnissa täysin. Sillä operointi on hyvin helppoa myös siksi, että pensselit puhdistuvat vaivatta pelkällä vedellä. Moni maalihan on oikeasti vaikea saada irti pensseleistä, ja ainakin allekirjoittaneella maalia on ennen jämähtänyt myös ihoon aika pahasti. 

Jännitin etukäteen aika paljon, että tuleeko seinästä liian herkkä. Se on kuitenkin mielestäni aivan ihana ja sopii makkarin sisustukseen kuin nenä päähän. Tämä huone onkin nyt valmis, ja on aika siirtyä olkkarin kimppuun, kunhan hetken levähdän. Kolmemetrisen huoneen maalaaminen käy näes melkoisesta rappu- ja käsitreenistä. Seuraavaksi pitäisikin päättää olkkarin värimaailma: vaaleanpunainen, vaalea harmaa vai vaaleanharmaanvihreä?

Mitäs tykkäätte makkarista?

 

PS. Eikö ole ihana makrame? Ostin sen ihan omin rahoin Kaarna knottingilta (IG: @kaarnaknotting). Sen takana on ihana Laura, joka solmii makrameita tilauksesta. Minun seinälläni makrame ei ole pelkkä koriste, vaan peittää alleen lattialämmityksen säätimen ja valokatkaisijan, jotka ihana rakennuttajani oli asentanut keskelle seinää... 

 

BLOGLOVINFACEBOOKINSTAGRAM

Kommentit

MarikaJohannaP
Hey girl

Siis aivan mielettömän ihana makkari! Kaikki sopii niin hyvin yhteen, ja tuo seinä kruunaa kokonaisuuden.

Anna Vihervaarasta

Kiitos! <3 Mä olen ihan rakastunut tuohon seinään.:)

Ihana vaaleanpunainen.  Samaa olkkariin, mutta puolet vaaleampana!!!  Tuo sitten lämpöä ja valoa sun olkkariin, mutta ei tee sitä pienemmän tuntuiseksi kun on vaalea.  

 

Anna Vihervaarasta

Ehkä sellainen ihan aavistuksen vaaleanpunertava beige voisi toimia. Ihan roosaa en ehkä kuitenkaan olkkariin laita.:)

saarah
visual diary

IHANA!!!!!

Siiri / Pilkettä (Ei varmistettu) http://blogit.terve.fi/pilketta

On kyllä kiva lopputulos, kelpaisi itsellenkin :)

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.