Matkustan, olen siis olemassa

Pahoittelut hiljaisuudesta, olen ollut muualla. Ajatuksissani ainakin.

Olen kaivannut kaukaisiin maihin, jonnekin, missä taskurapuarmeija juoksee valkoisella hiekalla, yö on tumma ja täynnä siritystä, jonnekin, missä paikasta toiseen pääsee hyppäämällä lava-auton kyytiin, toisaalle, missä tornit piirtyvät taivaaseen saakka ja kerrokset lasketaan sadoissa.

Tahtoisin hypätä autoon ja ajaa saarelta toiselle kunnes saapuisin sille viimeiselle. Tai sitten valitsisin toisen reitin, se kulkisi idästä länteen, halki autioiden seutujen, koukkaisi ehkä syvään etelään, karnevaalien kaupunkiin. Kaipaan jonnekin, missä tienvarsilla varoitetaan alligaattoreista ja toisaalle, missä ratti on väärällä puolella ja aksentti vahva, mutta ihana.

Kaikkein eniten kaipaan jonnekin, missä en ole koskaan ollut. Dalai Lamakin sanoi joskus:

”Once a year, go some place you've never been before.”

Olen aina ollut sitä mieltä, että maailmasta kannattaa nähdä mahdollisimman paljon. Melkein mikään ei ole niin hurmaavan jännittävää kuin kokea jotain todella uutta, seikkailla, etsiä tietään vieraan kaupungin kaduilla, tavata ihmisiä, joita ei koskaan muuten tapaisi, nähdä miten eri lailla elämää voi elää.

Maailma on valtava, olisi surullista nähdä siitä vain pieni pohjoinen maa.

Kaipaan seikkailuja ja jännitystä, jotain ennen kokematonta. Vaikka olisi nähnyt kuinka paljon, tutkimattomia paikkoja on hirveästi jäljellä. Ja se on suloista. Listallani ovat ainakin seuraavat reissut:

Istanbul. Idän ja lännen raja, Hagia Sofia, tuhat ja yksi yötä, niin kaukana ja silti lähellä.

Skotlanti. Se aksentti. Linnat, nummet, Loch Ness.

Irlanti. Katso ylle miinus hirviö.

Budapest. Kaksi kaupunkia yhdessä.

Route 66. Miten siistiä olisi ajaa Amerikan halki?

Toscana. Niin kaunis.

San Francisco. Se automatka päättyy tänne.

Voisin jatkaa tätä listaa vaikka koko yön. Mutta lopetan sen kuitenkin tällä kertaa tähän. Suunnitelmia ei saa olla kerralla liikaa.

Onko teillä paikkoja, jotka on pakko nähdä? Tai toisia, jotka jättivät jälkensä?

Kommentit

Anne - Elämäni sanoina (Ei varmistettu) http://elamanisanoina.blogspot.fi/

Voi mene ihmeessä joskus Istanbuliin! Se on ihana kaupunki, vaikka ehkä itse olenkin hieman puolueellinen sanomaan :) Mua kiehtoisi myös tuo Toscana, mutta haaveilen myös pidemmästä lomasta Etelä-Ranskassa jossakin maaseudulla. No ehkä joku päivä, mutta nyt tuli kyllä hirvee matkakuume! :)

Anna Vihervaarasta

Mä oon jostain syystä haaveillut Istanbulista jo jonkin aikaa. Ajattelen sen olevan vähän mystinen ja salaperäinen, ja niin erilainen. Pala itää Euroopan kyljessä.

Sitten kun se matka toteutuu, tiedänkin, keneltä kysyn vinkkejä.<3

 

 

Anne - Elämäni sanoina (Ei varmistettu) http://elamanisanoina.blogspot.fi/

Jeij, autan mielelläni sitten kun se aika tulee! &lt;3

annam_
anna k.

Jälkiä jättäneitä paikkoja ei ole mulle vielä ehtinyt kertyä, sillä en ole päässyt matkustelemaan. Tai no, laivalla olen käynyt kolme kertaa Tukholmassa, mutta eihän siinä muutamassa tunnissa ehdi mitään nähdä. Tällä viikolla  varattiin ystävien kanssa risteily Tallinnaan, ja siellä meillä on melkein koko päivä aikaa oleskella. Monelle Tallinnan risteilyt ovat varmasti ihan "peruskauraa", mikä ei herätä sen suurempia tuntemuksia. Mutta koska Viro on vasta toinen maa, jossa pääsen käymään niin olen siitäkin kyllä innoissani!

Olen oikeastaan vasta ihan viime vuosina edes alkanut haaveilemaan matkustamisesta, ja kyllähän niitä maita ja paikkoja, jotka haluaisin nähdä ja kokea, alkaa listalle kertyä! Ihan ensimmäisenä listalta löytyy Islanti. Ja sitten sekalaisessa järjestyksessä Australia, Uusi-Seelanti, Saksa, Skotlanti, Irlanti, Japani yms. Ystävä rakastui Budapestiin viime vuonna, joten olisi sielläkin kiva päästä käymään :).

Anna Vihervaarasta

Kyllä niitä vielä kertyy, sä olet kovin nuori.<3 Tässäkin asiassa kannattaa kuunnella itseään. Jos kaipaa kaukomaille, sitten matkustaa kaukomaille. Jos ei, niin se on ihan yhtä hyvä vaihtoehto.

Mä olen luonteeltani vähän seikkailija, kaipaan uusia kokemuksia ja olen ihan aina tuntenut ajoittain kaukokaipuuta. Tähänkin vähän liittyy se Saku Tuomisen ajatus kahdesta erilaisesta ihmistyypistä: niistä, jotka haluavat turvata nykyhetken ja niistä, jotka mieluummin kokeilevat onneaan. Kumpikaan ei ole toista parempi, molemmissa tavoissa elää on puolensa. Mutta, kun ymmärtää, miten itse ajattelee, on ehkä helpompi ymmärtää omia valintojaan ja tapaansa elää.

Siihen, miten matkustamiseen suhtautuu, liittyy varmaan ainakin vähän myös oma tausta. Mä olen oikeastaan aina matkustanut. Ensin perheen kanssa, sitten itse, asuinkin vähän aikaa Englannissa joskus ja vietin viisi vuotta matkalaukkuelämää. Mutta vaikka olen nähnyt paljon, ihan hirveästi on näkemättä, kokonaisia maanosia. Ymmärrän myös innostuksesi tosi hyvin, musta on aina ihanaa lähteä, oli kyse sitten viikonlopusta Turussa tai kuukaudesta Thaimaassa. Se on se lähteminen, arjen rikkominen, seikkailu. Pidä kiinni siitä tunteesta, sehän on suloinen.:)

Ihana talo maalla (Ei varmistettu) http://ihanatalomaalla.blogspot.fi

Mun listalla kirkkaasti ykkösenä on tällä hetkellä Pohjois-Espanja. Jylhiä maisemia, vehreyttä, rannikkoa, pikku kyliä... Sinun listaltasi pihistän Istanbulin, joka on ollut jo pitkään mielessä muttei vielä koskaan toteutunut. Amerikan halki ajattelin lähteä mäkin ajamaan joskus, mutta ehkä ei vielä, kun nuorena jaksaa ja pystyy reissaamaan vähän vaikeammissakin maissa. No okei, lapsen kanssa ei niin hyvin pystykään mutta ei se lapsi autossakaan viihdy :) Sitä ennen pitäisi vielä toteuttaa joku pidempi Aasian-reissu, en vielä tiedä minne, mutta visioon kuuluu asustelua bambumajassa ja eleilyä paratiisisaarella.

Anna Vihervaarasta

Mä näen Route 66:n sellaisena ultimate road trippinä. Vähän kuin Thelma ja Louise, avoauto, vapauden tunne, pitkät pitkät kilometrit ja se erilainen tienvarsimotellien ja venyttelevän puheen Amerikka, jota en vielä ole nähnyt. Keskilänsi ja syvä etelä. Mun reitti siis koukkaisi ehkä vähän syrjään siltä legendaariselta tieltä.

Ymmärrän hyvin tuon Aasian-reissukuumeen. Mullakin oli se joskus, mutta sen jälkeen olen nähnyt niin paljon niitä bungaloweja, hiekkarantoja ja tuktukkeja, että kaipaan jotain muuta. Vaikka onhan ne paratiisisaaret tietenkin aina ihania, just tällä hetkellä mun listallani on vain erilaisia kohteita.:)

Aisha J
Aisha

Minulla viime aikoina ajatukset ovat karanneet usein Ranskaan, etenkin Pariisiin. Haluaisin elvyttää ranskankielentaitoani, ja ainoa Pariisin visiittini oli niin lyhyt ja niin monta vuotta sitten, etten tunne edes käyneeni siellä. :D Haluaisin nauttia ranskalaisesta ruoasta ja viinistä, ihmetellä ja ihailla.

Toivon, että pääset jokaikiseen mainitsemaasi paikkaan vielä! Ja moneen muuhun :)

Anna Vihervaarasta

Pariisissa on todella jotain kiehtovaa. Kävin siellä joskus vuosia sitten, mutta siitä on niin kauan, että olisi aika käydä sielläkin uudestaan.:)

Samaa toivon sinulle, ihanasti sanottu! <3 Suloista iltaa!

Sini ~ jotain sinistä (Ei varmistettu) http://jotainsinista.blogspot.fi

Voi ihanaa, kun lähdit heti reissuun! Varmasti auttaa pahimpaan matkakuumeeseen. Olen reissannut viime aikoina vähemmän. Aiemmin kyllä paljon enemmän. Pariisiin olisin aina valmis menemään. Olen ollut siellä muutaman kerran. Viimeksi vuosi sitten. Nyt ehkä kuitenkin voisin kaivata johonkin levolliseen ja harmoniseen paikkaan. Kenties jonnekin Kreikan saaristoon. Niille paikoille, mitä ainakin valokuvataan levollisen seesteisinä ;) Lisäksi Italia kiehtoo. Sielläkin tällä kertaa maaseutu. Suomessa haluaisin käydä Hailuodossa. Siinä on jotain kummaa vetovoimaa nyt. Ehkä kaikki kiteytyy tosiaankin luonnonkauneuteen ja rauhaan.

Toivottavasti saamme lukea matkapäiväkirjojasi jatkossa täällä blogissa! ;) Inspiroivaa uutta viikkoa!

Anna Vihervaarasta

No eikö? Olin kyllä todella sen tarpeessa, pienikin matka on aina ihana.:)

Mäkin reissasin ennen paljon enemmän - ja matkustaisin kovin mielelläni enemmän myös nyt. Mutta ehkä teenkin niin, ihmisellä on taipumus saada ne asiat, joita haluaa.;)

Oon ollut Pariisissa vain kerran, vuosia sitten. Haluaisin mennä uudelleen, mutta toisaalta kaipaan paikkoihin, joita en ole nähnyt koskaan. Ristiriitaista.

Jos päätät mennä Kreikan saaristoon, voin antaa hurjasti vinkkejä. Oon ollut siellä vähän liian monta kertaa, myös niillä kaukaisemmilla ja vähän sivussa olevilla saarilla. Ja juuri niille menisin, jos jonnekin sinne. Kreikka on kyllä kaunis ja ihanan helppo. <3

Muakin kiehtoo Italia. Oon ollut kunnolla vain Roomassa, ja se on kyllä ainutlaatuinen. 

Ihanaa viikkoa Sini!

Sini ~ jotain sinistä (Ei varmistettu) http://jotainsinista.blogspot.fi

Pidän mielessä! Toivon, että se hetki koittaa, että pääsen Kreikan saaristoon. Voisi olla hurjan hyvää hermolepoa, varsinkin jos se on kerran vielä helppo paikka. Meillä oli kerran tyttöporukalla ihan super onnistunut Italian reissu. Lensimme Milanoon ja shoppailimme siellä sydämemme kyllyydestä. Sitten piipahdimme Comojärvellä. Kaikki tämä pidennettynä viikonloppuna.

Luultavasti olet taas pian jossain! :)

Anna Vihervaarasta

Se on tosi helppo paikka: lämmintä, kivoja ihmisiä, ihanaa ruokaa, ei aikaeroa. Tykkään kovasti Kreikasta, mutta mun on kyllä ens kerralla matkustettava jonnekin muualle. Mut kysy vinkkejä, jos tarviit niitä.:)

Italia kuulostaa myös ihanalta. Mä olen ollut vain Roomassa. Se on kyllä maaginen.

Toivottavasti me molemmat ollaan taas pian jossain, muilla mailla vierahilla, seikkailuissa, uusia kokemuksia keräämässä.

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.