Matkustan, olen siis olemassa

key west.jpg

Pahoittelut hiljaisuudesta, olen ollut muualla. Ajatuksissani ainakin.

Olen kaivannut kaukaisiin maihin, jonnekin, missä taskurapuarmeija juoksee valkoisella hiekalla, yö on tumma ja täynnä siritystä, jonnekin, missä paikasta toiseen pääsee hyppäämällä lava-auton kyytiin, toisaalle, missä tornit piirtyvät taivaaseen saakka ja kerrokset lasketaan sadoissa.

Tahtoisin hypätä autoon ja ajaa saarelta toiselle kunnes saapuisin sille viimeiselle. Tai sitten valitsisin toisen reitin, se kulkisi idästä länteen, halki autioiden seutujen, koukkaisi ehkä syvään etelään, karnevaalien kaupunkiin. Kaipaan jonnekin, missä tienvarsilla varoitetaan alligaattoreista ja toisaalle, missä ratti on väärällä puolella ja aksentti vahva, mutta ihana.

Kaikkein eniten kaipaan jonnekin, missä en ole koskaan ollut. Dalai Lamakin sanoi joskus:

”Once a year, go some place you’ve never been before.”

Olen aina ollut sitä mieltä, että maailmasta kannattaa nähdä mahdollisimman paljon. Melkein mikään ei ole niin hurmaavan jännittävää kuin kokea jotain todella uutta, seikkailla, etsiä tietään vieraan kaupungin kaduilla, tavata ihmisiä, joita ei koskaan muuten tapaisi, nähdä miten eri lailla elämää voi elää.

Maailma on valtava, olisi surullista nähdä siitä vain pieni pohjoinen maa.

Kaipaan seikkailuja ja jännitystä, jotain ennen kokematonta. Vaikka olisi nähnyt kuinka paljon, tutkimattomia paikkoja on hirveästi jäljellä. Ja se on suloista. Listallani ovat ainakin seuraavat reissut:

Istanbul. Idän ja lännen raja, Hagia Sofia, tuhat ja yksi yötä, niin kaukana ja silti lähellä.

Skotlanti. Se aksentti. Linnat, nummet, Loch Ness.

Irlanti. Katso ylle miinus hirviö.

Budapest. Kaksi kaupunkia yhdessä.

Route 66. Miten siistiä olisi ajaa Amerikan halki?

Toscana. Niin kaunis.

San Francisco. Se automatka päättyy tänne.

Voisin jatkaa tätä listaa vaikka koko yön. Mutta lopetan sen kuitenkin tällä kertaa tähän. Suunnitelmia ei saa olla kerralla liikaa.

Onko teillä paikkoja, jotka on pakko nähdä? Tai toisia, jotka jättivät jälkensä?

Kommentit (13)
 1. Sini ~ jotain sinistä
  23.3.2014, 15:42

  Voi ihanaa, kun lähdit heti reissuun! Varmasti auttaa pahimpaan matkakuumeeseen. Olen reissannut viime aikoina vähemmän. Aiemmin kyllä paljon enemmän. Pariisiin olisin aina valmis menemään. Olen ollut siellä muutaman kerran. Viimeksi vuosi sitten. Nyt ehkä kuitenkin voisin kaivata johonkin levolliseen ja harmoniseen paikkaan. Kenties jonnekin Kreikan saaristoon. Niille paikoille, mitä ainakin valokuvataan levollisen seesteisinä 😉 Lisäksi Italia kiehtoo. Sielläkin tällä kertaa maaseutu. Suomessa haluaisin käydä Hailuodossa. Siinä on jotain kummaa vetovoimaa nyt. Ehkä kaikki kiteytyy tosiaankin luonnonkauneuteen ja rauhaan.

  Toivottavasti saamme lukea matkapäiväkirjojasi jatkossa täällä blogissa! 😉 Inspiroivaa uutta viikkoa!

  1. No eikö? Olin kyllä todella sen tarpeessa, pienikin matka on aina ihana.:)

   Mäkin reissasin ennen paljon enemmän – ja matkustaisin kovin mielelläni enemmän myös nyt. Mutta ehkä teenkin niin, ihmisellä on taipumus saada ne asiat, joita haluaa.;)

   Oon ollut Pariisissa vain kerran, vuosia sitten. Haluaisin mennä uudelleen, mutta toisaalta kaipaan paikkoihin, joita en ole nähnyt koskaan. Ristiriitaista.

   Jos päätät mennä Kreikan saaristoon, voin antaa hurjasti vinkkejä. Oon ollut siellä vähän liian monta kertaa, myös niillä kaukaisemmilla ja vähän sivussa olevilla saarilla. Ja juuri niille menisin, jos jonnekin sinne. Kreikka on kyllä kaunis ja ihanan helppo. <3

   Muakin kiehtoo Italia. Oon ollut kunnolla vain Roomassa, ja se on kyllä ainutlaatuinen. 

   Ihanaa viikkoa Sini!

   1. Sini ~ jotain sinistä
    26.3.2014, 16:59

    Pidän mielessä! Toivon, että se hetki koittaa, että pääsen Kreikan saaristoon. Voisi olla hurjan hyvää hermolepoa, varsinkin jos se on kerran vielä helppo paikka. Meillä oli kerran tyttöporukalla ihan super onnistunut Italian reissu. Lensimme Milanoon ja shoppailimme siellä sydämemme kyllyydestä. Sitten piipahdimme Comojärvellä. Kaikki tämä pidennettynä viikonloppuna.

    Luultavasti olet taas pian jossain! 🙂

    1. Se on tosi helppo paikka: lämmintä, kivoja ihmisiä, ihanaa ruokaa, ei aikaeroa. Tykkään kovasti Kreikasta, mutta mun on kyllä ens kerralla matkustettava jonnekin muualle. Mut kysy vinkkejä, jos tarviit niitä.:)

     Italia kuulostaa myös ihanalta. Mä olen ollut vain Roomassa. Se on kyllä maaginen.

     Toivottavasti me molemmat ollaan taas pian jossain, muilla mailla vierahilla, seikkailuissa, uusia kokemuksia keräämässä.

 2. Minulla viime aikoina ajatukset ovat karanneet usein Ranskaan, etenkin Pariisiin. Haluaisin elvyttää ranskankielentaitoani, ja ainoa Pariisin visiittini oli niin lyhyt ja niin monta vuotta sitten, etten tunne edes käyneeni siellä. 😀 Haluaisin nauttia ranskalaisesta ruoasta ja viinistä, ihmetellä ja ihailla.

  Toivon, että pääset jokaikiseen mainitsemaasi paikkaan vielä! Ja moneen muuhun 🙂

  1. Pariisissa on todella jotain kiehtovaa. Kävin siellä joskus vuosia sitten, mutta siitä on niin kauan, että olisi aika käydä sielläkin uudestaan.:)

   Samaa toivon sinulle, ihanasti sanottu! <3 Suloista iltaa!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *