Meikitön minä ja pari sanaa itsetunnosta

 

Minä ilman meikkiä.

---

Meikkitaiteilija Jenny Jansson sanoo uusimmassa Trendissä näin:

En usko kliseeseen, että nainen olisi kauneimmillaan saunan jälkeen, mutta olen shokissa Kardashian-trendistä, jossa naiset näyttävät toistensa tällätyiltä klooneilta. Kaikilla on sama contouring-meikki, ripsienpidennykset ja huulitäytteet.

JES. JOKU SANOO TÄMÄN ÄÄNEEN. 

Janssonin tavoin minäkään en usko, että nainen on kauneimmillaan saunan jälkeen. Minä ainakin olen silloin lähinnä punainen. Kyllä meikillä on paikkansa, meikkaan itsekin lähes päivittäin. Mutta meikki pitää myös laittaa omalle paikalleen. 

Tuo kuva on purjehdusreissultamme, jolla ei tietenkään ollut mitään järkeä meikata. En ole siinä mielestäni kauneimmillani, mutta ihan kivannäköinen kuitenkin. Ja ennen kaikkea olen MINÄ ihan sataprosenttisesti. 

Olen miettinyt, millaista on olla nuori nainen tänä aikana, kun omat ripset, hiukset, huulet tai tissit eivät muka riitä. Millaista on olla niin nuori, ettei ole vielä ihan valmis. Niin nuori, ettei itsetunto ole ehtinyt vahvistua, ei osaa vielä täysin arvostaa itseään ja on altis vaikutuksille.

Tuntuuko silloin, ettei itse riitä?

(Silloin kun minä olin niin nuori, muotia oli langanlaiha Kate Moss, ja minä sairastuin lievään syömishäiriöön. Mutta se on ihan toinen tarina.)

Ja jos jotain nyt kiinnostaa, niin minä täytän tällä viikolla 35.

Kyllä, naiselta saa kysyä ikää. Sillä jos ei saa, niin eikö se tarkoita juuri sitä, että uskoo naisen olevan parhaimmillaan nuorena ja kypsymättömänä? Eikö se tarkoita, että uskoo näihin barbieleikkeihin? 

Kaikkihan me sen oikeasti tiedämme: nainen on parhaimmillaan ja kauneimmillaan silloin, kun hän viihtyy omissa nahoissaan ja uskoo itseensä. Se vaatii yleensä vähän ikää ja elämänkokemusta, ei niinkään meikkiä. (Sitä paitsi vanhemmilla naisilla on lähes aina parempi tyyli.) 

Tarvitseeko sitä edes lisätä? Nainen ei todellakaan välttämättä ole parhaimmillaan eikä kauneimmillaan ripsien- ja hiustenpidennyksillä, huulitäytteillä ja vahvalla contouring-meikillä paranneltuna. 

Epävarmuus näkyy (ja ne lisäkkeet usein vasta näkyvätkin). Ja se on hyvin epäseksikästä.

Laitoin tänne meikittömän ja luonnollisen kuvani siksi, että tahdoin kertoa yhden asian:

SINÄ RIITÄT.

Kommentit

Suvi55

"nainen on parhaimmillaan ja kauneimmillaan silloin, kun hän viihtyy omissa nahoissaan ja uskoo itseensä."

Hear hear ja Aamen.

Pax
Liikehdintää

Saako/pitääkö nyt kauhistella, että olet niin nuoren näköinen? :)

Mikä on tietysti suhteellista. Itsekin sitä joskus kuulen ja mietin, että miten ja mihin verrataan (mielikuva minkäkin ikäisestä ihmisestä), ja onko sillä väliä, kun elettyjä vuosia on x ja yhdestäkään en luopuisi.

Mutta olen silti aina salaa vähän hyvilläni. Ehkä mä sitten olen sujahtanut vuosi vuodelta paremmin nahkoihini. 

Anna Vihervaarasta

En usko, että sillä on hirveästi väliä.:) Ja eikö olekin ihanaa viihtyä koko ajan paremmin omissa nahoissaan?<3

Kiti

KYLLÄ!

Mun mielestä kaikki lisäkkeet näyttää juurikin lisäkkeiltä, ylimääräisiltä. Ehkä ne on ihan hauskaa leikittelyä, mutta surullisen moni hukkuu niiden alle.

Kardashian-aikakausi on saanut kaikki näyttämään toistensa klooneilta. Se on tylsää, koska juuri ne erikoisuudet ja "virheet" ovat kauniita ja kiinnostavia.

Anna Vihervaarasta

juuri ne erikoisuudet ja "virheet" ovat kauniita ja kiinnostavia.

Näin mäkin ajattelen. <3

somewhere

Jes, aivan mahtava kirjoitus!

Itsensä muuttaminen toisten klooniksi tai koko kasvojen peittäminen älyttömän meikkikuoren alle  vain näyttääkseen kauniimmalta tai siltä kuin kaikki muut on mielestäni surullista ja kertoo syvemmistä ongelmista. Contouring parhaimillaan voi mielestäni korostaa hyviä asioita kasvoissa jne (en ole kyllä koskaan kokeillut itse), mutta tämä Kardashian-tyylinen pakkelimeininki ja itsensä leikkely menee jo yli.

Surullisen usein näkee nuoria naisia, joilla on kauhea esittäminen päällä ja meikkikuori naamalla joka näyttää jopa epäsiistiltä ja epäluonnolliselta, ja sen alta paistaa surullinen katse ja olemus. Mielestäni meikkaus on ok ja tuo esiin parhaita puolia, kunhan sen tekee korostaakseen ja ehostaakseen, mutta ei peittääkseen jotain tai muuttuakseen joksikin toiseksi vain soveltuakseen johonkin kauneusihanteeseen.

 

 

Anna Vihervaarasta

Mielestäni meikkaaminen on itse asiassa aika ihanaa. Ei siinä ole mitään pahaa, kunhan vain tykkää itsestään myös ilman meikkiä.<3

 

Pi (Ei varmistettu)

En mä tykkää naamastani ilman meikkiä ja se heijastuu kyllä koko fiilikseen. Olen 32-vuotias ja viimeiset noin neljä vuotta olen taistellut hormonaalisen aknen kanssa. Ilman meikkiä en halua lähteä ihmisten ilmoille, sillä ihoni on tosi ruma. Ei se siitä millään korulauseilla tai stemppauksilla paremmaksi muutu. Eli siis thumbs up niille, jotka voivat nauttia suht freesistä ihosta ilman meikkiä ja stempit niille, jotka painivat iho-ongelmien kanssa. Ai kuin ois ihana kun ei tarvisi aina meikata tai vois jättää vähän ohuemman meikkipohjan. Ei mulla tosin mitkään Kardashian-luokan contouring/strobing-pohjat ole :D

Meikkitrendeistä nykyiset kulmakarvat ovat lähteneet mun mielestä ihan lapasesta. Ne semmoset tarkkarajaiset, sisältä häivytetyt pötkylät on aina kamalat.

Anna Vihervaarasta

Hyvä pointti. Valitettavasti on pakko myöntää, että unohdin iho-ongelmat ihan kokonaan tästä jutusta. :/

Kivaa iltaa! 

Jeba
Tuuliajolla

Mä olen niin samaa mieltä. Itse en juurikaan oikein meikkaa, koska en osaa ja koska se ei ole koskaan liiemmin kiinnostanut. Omistan kyllä tietenkin meikkipussin, mikä pitää sisällään ripsivärin, peitevoiteen, poskipunan ja luomiväripaletin, mutta arjessa käytän niistä vain ja ainoastaan ripsiväriä, jos edes sitäkään. :)

Työni puolesta en jaksa enkä aina edes välitä meikata, sillä se ei työssäni kovin pitkään pysyisi edes hyvänä. :) Ja pidän siitä, että iho saa hengittää.

Hyvä kirjoitus Anna! Ja ei ikinä uskoisi, että olet 35!! <3

Anna Vihervaarasta

Ihana Jeba.<3

Mulan (Ei varmistettu) http://yhdessakasvokkain.blogspot.fi

Mitä, sinäkö muka 35? :D Voi, olisinpa yhtä hyvännäköinen ilman meikkiä 10 vuoden päästä! Näytät tosi kauniilta. :)

Minunkaan teiniaikoinani ei vielä ollut muotia irtoripset ja contouring-meikki ja käykin sääliksi nykyajan nuoria. En mäkään ymmärrä itsensä ja oman minuutensa peittelyä meikin taakse. Tosin eivät sitä kaikki varmasti tee, vaan nauttivat laittautumisesta. Minusta se, että halutaan näyttää juuri tietynlaiselta julkkikselta, joka johtaa siihen, että ihmisten persoonallisuudet katoavat muotimeikkien mukana/niiden taakse, taas tuntuu musta aika pelottavalta. :/

yhdessakasvokkain.blogspot.fi

Anna Vihervaarasta

Kiitos. <3

Niinpä. Ripsienpidennykset yms ovat tietenkin parhaimmillaan aika ihana juttu, joka helpottaa laittatumista ja saa tuntemaan itsensä kauniiksi. Ikävää on mielestäni vain se, jos ei tunne riittävänsä ilman niitä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihana Anna. Ei lisättävää :)

Laura Meikkipää

Komppaan Anna täysiä! t. meikkaaja

mystery
Vision One

Siis ollaan jo pitkään puhuttu kavereiden kanssa, että se joka tuon sauna-kliseen on laittanut aluilleen, ei ole luultavasti koskaan nähnyt saunan "raikasta" naista :D ainakin minä ja about kaikki tuntemani ihmiset ollaan hikisiä ja turvonneita tomaatteja, millä ei tietysti ole mitään väliä kun sillon on niin hyvä fiilis muuten. Mutta että raikas, ehkä vähän väärä sana :D

Ja tuota meikkitrendiä en ymmärrä minäkään, en ole koskaan osannut käyttää edes poskipunaa. Meikkivoidetta käytän vain peittääkseni hyvin helposti punoittavan ihoni. En ymmärrä miksi naamaan pitäisi iskeä jotain 7 eri tuotetta joka päivä. 

 

Anna Vihervaarasta

Haha, tuo sauna-juttu on kyllä outo!:D

Vierailija (Ei varmistettu)

Mä olen omasta mielestäni kauneimmillani saunan jälkeen! Iho hehkuu, silmät ovat auki, märkä tukka on makea, märät kulmat näyttää hyvältä... Ei vain oikein tee mieli lähteä esim töihin märkänä. Aamulla herätessä puolestaan olen turpea ja silmät ovat puolitangossa ja koen tarvitsevani piristyssuihkun ja ripsaria tai sitä australialaista 80-kertaisen kofeiiniannoksen kahvia.

Nuorgamin Emmi (Ei varmistettu) http://www.emminuorgam.com

Minä tunnen oloni itsevarmaksi nyt. Ja minulla on volyymiripset. Onko yksi lisäke ok? Vai onko minutkin tuomittu nyt epävarmaksi ja vähän tyhmäksi? Jos ei, niin mitäs jos ottaisin hiustenpidennykset? Menisikö kaksi vielä läpi, mutta contouring enää ei?

On mahtavaa, että tuntee olonsa kauniiksi ja itsevarmaksi sellaisena kuin on tai haluaako olla. Vielä mahtavampaa olisi, että arvostaisi myös muita sellaisina kuin he haluavat olla.

Vierailija (Ei varmistettu)

Hyvä Emmi, juuri näin! Minusta epäseksikästä on kritisoida muiden ulkonäköä, olipa kyse sitten luonnollisuudesta tai lisäkkeistä. Mitä, jos kirjoittaja olisikin puhunut siitä, kuinka meikittömyys on epäseksikästä ja näkyy kauas? Voin kuvitella, millainen haloo siitä olisi noussut, mutta näin kehuksi naamioituna kritisointi muka onkin yhtäkkiä ok. Vallitsevia kauneusihanteita saa ja kannattaakin kyseenalaistaa, mutta ihmisiin asti moitteitaan ei kannata ulottaa. Se kun yleensä vain lisää epävarmuutta ja hyväksymättömyyden tunnetta, ei suinkaan vähennä sitä.

Anna Vihervaarasta

En todellakaan tarkoittanut kritisoida kenenkään ulkonäköä. Tarkoitin, että nainen on parhaimmillaan ja kauneimmillaan silloin, kun hän viihtyy omissa nahoissaan ja uskoo itseensä. Ja että ollakseen kaunis ja seksikäs ei tarvitse muokata ulkonäköään, jollei halua. 

 

Anna Vihervaarasta

Hei Emmi,

En tarkoittanut, että esimerkiksi ripsienpidennyksissä olisi sinänsä mitään pahaa. Ne helpottavat varmasti monen naisen elämää. Itsekin meikkaan lähes päivittäin ja nautin siitä. 

Mielestäni on vain huolestuttavaa, jos ei tunne itseään riittäväksi ilman pidennyksiä tai meikkiä, erilaisista täytteistä nyt puhumattakaan. Ajattelin lähinnä hyvin nuoria naisia ja tyttöjä, en niinkään aikuisia ihmisiä.

Minja Koskela
Bluestocking

Moi Anna! Kirjoitin sulle vastineen. Kiitos ajatuksia herättäneestä tekstistä! http://www.lily.fi/blogit/bluestocking/nainen-parhaimmillaan-miten-itse-haluaa

Anna Vihervaarasta

Moikka Minja,

Kiitos tekstistäsi ja kommentistasi. En tarkoittanut, että ripsienpidennykset ja contouring-meikki olisivat automaattisesti pahasta. Itsekin meikkaan suunnilleen joka päivä, ja juuri siksi halusin näyttää meikittömän puoleni. Lähinnä minua huolestuttaa se, miten paljon esimerkiksi niitä huulitäytteitä nykyään näkee, nuorten naisten rintaimplanteista nyt puhumattakaan. Ja näilläkin voi olla paikkansa jonkun elämässä, mutta ilmiönä asia on mielestäni surullinen ja huolestuttava. Summa summarum: koristautumisessa ei ole mitään pahaa, kunhan siitä ei tule liian tärkeää.

Minja Koskela
Bluestocking

Kuka määrittää, mikä on "liian tärkeää"? Nähdäkseni se, kuinka paljon ihminen koristautuu ei ole kenenkään muun asia kuin asianomaisen. Kauneusihanteita ja normatiivista naiskuvaa saa ja pitääkin kritisoida, mutta sen pitää kohdistua rakenteisiin, ei tiettyihin naisiin. Tässä sun argumentaatiossa mua vaivaa se, että siinä tullaan määrittäneeksi kaunistautumiselle ikään kuin soveliaat rajat (tyyliin meikkaaminen on ok, jos sitä ei tee liikaa tai se ei ole liian tärkeää), jotka lopulta tulevat myös rajanneeksi naisten toimijuuksia. Siksi huulitäytteiden ja rintaimplanttien kutsuminen "surulliseksi ilmiöksi" kuulostaa aiemminkin huulitäytteet ja rintaimplantit ottaneiden naisten kritisoinnilta kuin rakenteiden kritisoinilta. Et varmaankaan tarkoittanut sitä niin, mutta olisin itse varovainen tiettyjen operaatioiden nimeämisessä ja leimaamisessa juuri tästä syystä. Me eletään kaikki samojen rakenteiden sisällä, mutta musta olisi ihan sisarellista ja verrattain liberaalia hyväksyä, että meillä kaikilla on vapaus toimia eri tavalla, eikä se tee voimakkaasti meikkaavasta naisesta yhtään sen enempää rakenteiden "uhria" kuin hänen meikkaamattomasta sisarestaan.

ey (Ei varmistettu)

Tämä on tärkeää! Kirjoittajalla oli hyvä pointti tässä tekstissä, mutta varsinkin kommenteista kuultaa mielestäni läpi toisten naisten alasajo sanomalla, että ylimääräiset meikit ja toimenpiteet "ovat surullisia ja käyvät sääliksi". Todellinen vapaus on juurikin sitä, että voit itse päättää mitä ulkonäöllesi teet - ei taas yksi ihanne, joka suosii luonnollista naiskuvaa ja arvostelee naisia, jotka tekevätkin toisin.

Anna Vihervaarasta

En arvostellut naisia, jotka meikkaavat ja laittautuvat. Meikkaan ja laittaudun itsekin. Sanoinpahan vain, että ollakseen ihana ja riittävä, ei välttämättä tarvitse aina meikata ja laittautua. Että nainen on parhaimmillaan ja kauneimmillaan silloin, kun hän viihtyy omissa nahoissaan ja uskoo itseensä

Julia Jii (Ei varmistettu)

A M E N !

Anna Vihervaarasta

Sen määrittää jokainen itse, tietenkin.

Minja Koskela
Bluestocking

My point exactly.

ReetaJohanna (Ei varmistettu)

Kirjoitinkin tuonne "Blue Stocking" -blogin juttuun kommentin, mutta halusin vielä tänne laittaa muutaman sanasen. Tykkäsin tästä(kin) jutusta kovasti. Olen sitä mieltä, että herneen nenäänsä vetäneet ovat lukeneet jutun kuin piru raamattua. Kaikesta löytyy valittamista, kun oikein kaivaa ja aina joku mielensä pahoittaa, vaikka sanoisi, että maapallo on pyöreä. Jos ei ymmärtänyt Annan jutun pointtia, että tee mitä haluat, MUTTA olet hyvä ilmankin, niin sille ei voi Anna eikä kukaan muukaan mitään.

Syysterveisin, Johanna

Ps. Olen tuore lukija, mutta virallisesti koukussa. T.toinen repsahtanut vegaani

Anna Vihervaarasta

Jos ei ymmärtänyt Annan jutun pointtia, että tee mitä haluat, MUTTA olet hyvä ilmankin, niin sille ei voi Anna eikä kukaan muukaan mitään.

Jee! Kiitos tästä. Ja ihanaa, jos tykkäät! Repsahtanut vegaani on muuten aihe, josta pitää taas kirjoittaa pian. <3

Sanna inspired by love (Ei varmistettu) Http://www.inspiredbylove.fi

Itsekin kirjoitin vastaavasta aiheesta jokin aika sitten blogiini. Mielestäni tässä, kuten kaikessa, on oleellista tasapaino. Jos ulkonäkö on elämänsisältö, mennään hyvin pitkälti pieleen, mutta se että ei välitä ulkonäöstään yhtään, kertoo myöskin hyvin paljon ihmisen itsearvostuksesta.

http://interiordesignerinspiredbylove.blogspot.fi/2016/08/matkalla.html?m=1

Anumaaria78
Mis(s)Fit

Minäkin kirjoitin aiheesta joitakin päiviä sitten. Itse en ihotilanteeni vuoksi voi meikata, joten tavallaan pakon edessä ilman ripsaria pistelen menemään.

Kirjoituksesi ei mielestäni ole syyllistävä. En aivan ymmärtänyt loukkaantuneita.

Anna Vihervaarasta

Kiitos. :) En itsekään osannut ajatella tätä kirjoitusta loukkaavana, kun sen tarkoitus oli olla tsemppaava. Mutta näköjään sen voi lukea myös niin. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Minulle ulkonäkö on estetiikkaa ja verrattavissa taide- tai arkkitehtuuriharrastukseen. En itse ihannoi Kardashianien tyyliä, mutta feministinä olen Minjan kanssa samoilla linjoilla. Mielestäni ei ole kauhean feminististä eikä etenkään tyylikästä käytöstä arvostella muiden naisten ulkonäköä, oli se sitten meikillä tai ilman. Kyse on makuasiasta ja alakulttuurien kauneusihanteista, vrt. gootit, pinup- tai manga-harrastajat.

Valitettavan usein törmää siihen ilmiöön, että tälläytynyttä naista pidetään automaattisesti tyhmänä, pinnallisena ja kevytkenkäisenä, näköjään myös itsetunto on huono. Jokainen voi miettiä, arvottaako ja tuomitseeko muita ihmisiä ulkonäön perusteella. Onko sillä hyvä vai huono itsetunto, joka kirjoittaa nettiin, että nainen hiustenpidennyksellä on ruma? Luulenpa, että Kim Kardashian ei olisi niin menestynyt, jos päästelisi yhtä rumia kommetteja.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kim Kardashin tuskin olisi menestynyt ilman lukuisia kauneuskirurgisia operaatioitaan. Se on oikeasti surullista.

Hyvä teksti! En ymmärrä tätä loukkaantumista siitä, että pitäisi käydä rakenteita, ei ripsienpidennysyksilöitä vastaan. Musta sun teksti nimenomaan osoitti rakenteiden epäkohtia.

Vierailija (Ei varmistettu)

Onko myös surullista, jos henkilö ottaa tatuoinnin tai lävistyksiä? Olisiko sopivaa kirjoittaa siitä, miten säälittävää se on? Onko surullista, jos tatuoitu miesnäyttelijä menestyy? Entä fitnessharrastaja? Kehon muokkausta esiintyy kaikissa alkuperäiskulttuureissa. Se ei ole mikään modernin länsimaisen yhteiskunnan ilmiö.

Jos minulla on hyväpalkkainen työ ja varaa pitää hiuslisäkkeitä, niin millä oikeudella joku asettuu jalustalle, että on jotenkin minua parempi ihminen? Itse koen näin, että minulla ei ole mitään oikeutta arvostella muiden ulkonäköä ja mitä toimenpiteitä itselleen haluavat tehdä tai jättää tekemättä. Itseasiassa muiden ihmisten ulkonäkö ei kiinnosta minua pätkääkään. Mutta heti kun nainen on tälläytynyt, hänen ulkonäkönsä on ns vapaata riistaa arvostelulle.

Huvittavinta tässä on se, että poikkeuksellisen luonnonkaunis ja hyväihoinen Anna laittaa itsestään "rohkean" kuvan ilman meikkiä ja paheksuu sitä, että joku liiallisine tekoripsineen ei vastaa hänen kauneusihannettaan.

Mielestäni Minjan kirjoitus edusti juuri sitä tervettä tsemppihenkeä, mitä nuorille tytöille pitää tarjota. Saat olla manga-harrastaja, pissis tai meikitön, ihan mitä vaan, mitä itse haluat ja tuntea itsesi kauniiksi.

Vierailija (Ei varmistettu)

Jos olisit lukenut tarkemmin saattaisit huomata mun sanoneen surullista olevan nimenomaan se, että Kim Kardashian ei todennäköisesti olisi menestynyt (saanut valtavaa Instagram-suosiota, lanseerannut kosmetiikkaa nimissään jne) ilman tekemiään kauneusleikkauksia - Kim on ollut hyvin erinäköinen ennen lukuisia operaatioitaan jo pelkästään kasvoista.

Surullista siis on mielestäni se, että luonnollisena, ilman leikkauksia tämä menestys ei olisi ollut mahdollista, mutta nyt leikeltynä ja about toisen näköiseksi, kauneusihanteita vastaavaksi muuttuneena hän ja hänen paikkansa jonkinlaisena hyvännäköisyyden esikuvana kelpaavat.

Mua kiinnostaisi kuulla ihan konkreettisesti, millaista olisi se ripsienpidennyksiä ja huulitäytteitä ylläpitävien rakenteiden kritiikki, kun kerran jo tämä blogiteksti oli liian syyttävällä sormella osoittava. Aiheesta kuitenkin olisi todella tärkeä puhua ennen kuin nenäleikkaus ja silikonirinnat ovat ihan yhtä normaaleja kuin contour-meikki.

Vierailija (Ei varmistettu)

Onko ulkonäöllä menestyminen hyväksytympää henkilölle, joka on sattunut syntymään sellaiseksi, että erottuu positiivisella tavalla joukosta? Ei taida olla sattumaa, että täälläkin suositut bloggarit ovat poikkeuksellisen kauniita yksilöitä. Eikö meidän pitäisi kritisoida sitä, että ylipäätään kauniit ihmiset pääsevät helpommin valokeilaan, esim. saavat helpommin töitä tai tulevat valituksi vaaleissa? Tämähän korostuu erityisesti naisilla. Miksi luemmetäällä blogeja, joissa kauniit ihmiset postailevat itsestään kuvia vaikka kuva ei liity itse kirjoitukseen mitenkään? Tai jos ulkonäöllä ei tulisi olla mitään väliä, miksi sanomme samassa yhteydessä, että hiuslisäkkeet ovat rumat?

Vierailija (Ei varmistettu)

Ja ai niin, henkilökohtaisesti esimerkiksi tatuoinnit on musta tosi usein aika rumia, ei surullisia. Mutta sillä ei varmaan ole mitään väliä tämän keskustelun kannalta :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Nimenomaan on väliä. Sanot, että tatuoinnit ovat mielestäsi rumia eli lähetät terveiset kaikille, joilla on tatuointi: olet ruma! Näinkö nuorten tyttöjen ja naisten itsetuntoa tosiaan kehitetään? Ei tuo normitus ole mitenkään sen parempaa kuin leikellyn ihmisen ihailu, on kuitenkin olemassa standardit, jotka joko täyttää tai ei. Nainen ei siis saa olla sen näköinen kuin on tai haluaa itse olla.

Mielestäni tämä keskustelu kuvastaa hyvin sitä, miten paljon me kaikki arvioimme muita ulkonäön perusteella usein tiedostamatta sitä ollenkaan itse. Omat tuomitsevat ajatukset saattavat joskus todella yllättää.

Tottakai minullakin on omat kauneusihanteeni, mutta ei minulla ole oikeutta ruveta määrittelemään standardeja muille. Siksi olisi hyvä olla hienotunteinen ja miettiä tarkkaan, missä niitä negatiivisia kommentteja esittää ja parempi olisi, ettei missään.

Vierailija (Ei varmistettu)

Itse asiassa puhuit tatuoidusta miehestä aiemmassa kommentissasi. Kommenttini saattoi, köh köh, olla vähän naljailua siitä, miten et ymmärtänyt kommenttiani ja otit esimerkiksi tatuoinnit ja lävistykset valokeilaan.

Ja todellakin pitäisi pohtia sitä, miksi ulkonäöllä menestytään, oli se leikeltyä tai luonnollista. Anoppini totesi saatuani unelmieni työpaikan, että valintaan vaikutti varmasti ulkonäkö. Tuli todella paska fiilis, että ulkomuodolla olisi ollut tähän haastavaan ja vaativaan työhön valitsemiseen isoin merkitys.

Anna Vihervaarasta

 ja paheksuu sitä, että joku liiallisine tekoripsineen ei vastaa hänen kauneusihannettaan.

En kyllä mitenkään paheksunut ripsien- tai hiustenpidennyksiä käyttäviä naisia. Sanoin, että nainen on riittävä ja kaunis ilmankin. Se ei ole sama asia. 

Se, että sanoin lisäkkeet vasta näkyvätkin, oli kyllä melko ajattelematonta ja ymmärrän loukanneeni sillä. Hyvin tehdyt laadukkaat lisäkkeet eivät tietenkään välttämättä näy. En silti tarkoittanut kommentillani paheksua tai loukata naisia, jotka niitä käyttävät. Tarkoitin tsempata nuoria naisia miettimään, tarvitseeko niitä käyttää. 

 

Anna Vihervaarasta

Onko sillä hyvä vai huono itsetunto, joka kirjoittaa nettiin, että nainen hiustenpidennyksellä on ruma?

Hmm. Jos viittaat minuun, niin en kyllä ole kirjoittanut nettiin, että nainen hiustenpidennyksillä on ruma. Kirjoitin, että nainen on parhaimmillaan ja kauneimmillaan silloin, kun hän viihtyy omissa nahoissaan ja uskoo itseensä.

Sekä: Nainen ei todellakaan välttämättä ole parhaimmillaan eikä kauneimmillaan ripsien- ja hiustenpidennyksillä, huulitäytteillä ja vahvalla contouring-meikillä paranneltuna. 

Sillä tarkoitan, että nainen on kaunis ja ihana ja riittävä ilmankin näitä.

Jas: Epävarmuus näkyy (ja ne lisäkkeet usein vasta näkyvätkin). Ja se on hyvin epäseksikästä.

Jos olet sinut itsesi kanssa, on aika sama, oletko meikittä vai viimeisen päälle laittautunut. Itsevarmuutta ei voi liimata päälle. Eivätkä meikit, niiden puute tai erilaiset lisäkkeet liity siihen mitenkään. 

Ja ihan vikaksi kannattaa ehkä vielä lukea tämä: http://www.lily.fi/blogit/anna-vihervaarasta/koska-olen-nainen

 

 

 

Vierailija (Ei varmistettu)

Jes! Älyttömän hyvä kommentti, erityisesti toi meikkaamisen vertaaminen taiteeseen, koska mua kyllä häiritsee myös tällainen ulkonäköön panostaminen on ok kunhan elämässä on muutakin on kyse sitten vaatteista tai meikistä. Varmasti kaikilla on elämässään jotain muutakin kuin meikkaaminen ja pukeutuminen, mutta kyllä niihinkin saa tuntea intohimoa, ja mikseivät ne olisi ihan yhtä ok ykköskiinnostuksenkohde, kuin mikä tahansa muukin? Onko golfille tai kiipeilylle tai vaikka kirjallisuudelle tai elokuville omistautuminen jostain syystä enemmän ok?

Pages

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.