Meikitön minä ja pari sanaa itsetunnosta

 

IMG_6827 (2).jpg

Minä ilman meikkiä.

Meikkitaiteilija Jenny Jansson sanoo uusimmassa Trendissä näin:

En usko kliseeseen, että nainen olisi kauneimmillaan saunan jälkeen, mutta olen shokissa Kardashian-trendistä, jossa naiset näyttävät toistensa tällätyiltä klooneilta. Kaikilla on sama contouring-meikki, ripsienpidennykset ja huulitäytteet.

JES. JOKU SANOO TÄMÄN ÄÄNEEN. 

Janssonin tavoin minäkään en usko, että nainen on kauneimmillaan saunan jälkeen. Minä ainakin olen silloin lähinnä punainen. Kyllä meikillä on paikkansa, meikkaan itsekin lähes päivittäin. Mutta meikki pitää myös laittaa omalle paikalleen. 

Tuo kuva on purjehdusreissultamme, jolla ei tietenkään ollut mitään järkeä meikata. En ole siinä mielestäni kauneimmillani, mutta ihan kivannäköinen kuitenkin. Ja ennen kaikkea olen MINÄ ihan sataprosenttisesti. 

Olen miettinyt, millaista on olla nuori nainen tänä aikana, kun omat ripset, hiukset, huulet tai tissit eivät muka riitä. Millaista on olla niin nuori, ettei ole vielä ihan valmis. Niin nuori, ettei itsetunto ole ehtinyt vahvistua, ei osaa vielä täysin arvostaa itseään ja on altis vaikutuksille.

Tuntuuko silloin, ettei itse riitä?

(Silloin kun minä olin niin nuori, muotia oli langanlaiha Kate Moss, ja minä sairastuin lievään syömishäiriöön. Mutta se on ihan toinen tarina.)

Ja jos jotain nyt kiinnostaa, niin minä täytän tällä viikolla 35.

Kyllä, naiselta saa kysyä ikää. Sillä jos ei saa, niin eikö se tarkoita juuri sitä, että uskoo naisen olevan parhaimmillaan nuorena ja kypsymättömänä? Eikö se tarkoita, että uskoo näihin barbieleikkeihin? 

Kaikkihan me sen oikeasti tiedämme: nainen on parhaimmillaan ja kauneimmillaan silloin, kun hän viihtyy omissa nahoissaan ja uskoo itseensä. Se vaatii yleensä vähän ikää ja elämänkokemusta, ei niinkään meikkiä. (Sitä paitsi vanhemmilla naisilla on lähes aina parempi tyyli.) 

Tarvitseeko sitä edes lisätä? Nainen ei todellakaan välttämättä ole parhaimmillaan eikä kauneimmillaan ripsien- ja hiustenpidennyksillä, huulitäytteillä ja vahvalla contouring-meikillä paranneltuna. 

Epävarmuus näkyy (ja ne lisäkkeet usein vasta näkyvätkin). Ja se on hyvin epäseksikästä.

Laitoin tänne meikittömän ja luonnollisen kuvani siksi, että tahdoin kertoa yhden asian:

SINÄ RIITÄT.

Kommentit (60)
 1. Yks feministi
  9.9.2016, 08:36

  On aika helppoa sanoa, että nainen on kaunein luonnollisimmillaan, kun on yhtä kaunis kuin sinä 35 vuotiaana ilman mitään lisäkkeitä. Ei sinulle edes voisi kuvitella mitään lisää – lookkisi on luonnollinen ja se on myös valittu tyylisi. Olet sellaisenaan jo esim. minun maailmassani kauneusnormit täyttävä pakkaus. Yhtälailla joku valitsee hiuslisäkkeet yms. jotta kokee olevansa omat kauneusnormit täyttävä nainen. Teinit on ikiajat pyrkineet mukailemaan äärimäisyyksiin asti vallitsevaa kauneusnormia, eikä mielestäni voida puhua naisista/teinitytöisä aivan samana asiana. Uskon myös, että nyt mennään Kardashian-trendissä ja kohta kenties palataan siihen Kate Moss aikaan. Mikä sitten on terveempää? Sosiaalinen media on se, mistä pitäisi olla huolissaan, sillä siellä nämä kauneusnormit näkyvät ja vaihtuvat kiihtyvällä tahdilla verrattuna entiseen. Blogisi on ihana, mutta olen hieman kummissani tästä jutusta valitettavasti, koska en ihan ymmärrä mitä yrität tällä sanoa.

  1. Yritin sanoa, että tarvitseeko niihin kauneusnormeihin pyrkiä. Ja että nainen riittää sellaisena kuin on, oli se mitä tahansa.

   Mitä tulee Kardashianeihin ja Kate Mossiin, niin kumpikaan ei ole mielestäni kauhean terve ihanne. Ajattelen, että parasta olisi korostaa omia hyviä puoliaan, eikä pyrkiä mahtumaan johonkin muottiin. 

 2. Hyvä kirjoitus ja minä sanon myös KYLLÄ! Samaa mieltä kanssasi ja Jennyn kanssa ehdottomasti myös <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *