Mieti, mitä päästät elämääsi

0DD4E2FE-6DFE-4ED1-9F65-2F0B2EB4630B.jpg

koti ja kukka.jpg

pallastunturi.jpg

anna vihervaarasta 1.jpg

D68C9AC1-0CAF-4386-97B7-6C87B7EC629A.jpg

anna a koirat.jpg

Olen viime aikoina miettinyt paljon, millaisia asioita haluan päästää elämääni. Aloin ajatella asiaa, kun heräsin yhtenä yönä painajaiseen, jossa zombie ajoi minua takaa. Olen katsonut aika paljon ihan kauheaa sarjaa nimeltä Fear the Walking Dead. Se on dystopia, jossa kuolleet ihmiset muuttuvat ihmissyöjäzombeiksi ja harvat jäljelle jääneet ihmiset ovat hekin aika ilkeitä tapauksia (minulla on ajoittain 15-vuotiaan gootin sarjamaku).

Joka kerta, kun katsoin sarjaa, siitä jäi jäljelle vain paha olo. Kun sitten näin vielä painajaisia, tuli mieleen, että ehkei minun kannattaisi katsoa koko ohjelmaa. 

Pari viikkoa myöhemmin aloin lukea synkkää dekkaria. Jälleen tuloksena oli vain pahaa mieltä. 

Kun olin äsken muutaman päivän hiihtämässä Lapissa, pidin samalla vahingossa yhtä pitkän Facebook-lakon. Oli aika ihanaa olla neljä päivää näkemättä kenenkään avautumisia tai fiidiini ilmestyviä ikäviä ja surullisia uutisia ympäristöön ja eläimiin ja maailmaan liittyen. En tarkoita, että pitäisi olla uutispimennossa, mutta monelta tiedolta välttyisin ihan mielelläni. Olen esimerkiksi aikoinani lukenut niin paljon eläintenoikeuksista, että tiedän ilman lisäinfoakin sydäntäraastavan paljon. 

No, tästä kaikesta johtuen olen alkanut miettiä, mitä haluan päästää elämääni. Lopetin sen sarjan katsomisen ja synkkien dekkarien lukemisen ja otin tilalle kirjoja, joista saan hyvää mieltä. Juuri nyt luen Sarah Knightin Viis veisaamisen elämänmullistavaa taikaa, Richard Adamsin klassikkoa Ruohometsän kansaa ja Meri Mortin Lumoava nainen -kirjaa. Suosittelen kaikkia.

Facebookia välttelen. Viikonloput ajattelin pitää siitä täydellistä taukoa. 

Juuri nyt saan iloa kukista, sulavasta lumesta, koirista, ystävistä ja värikkäistä vaatteista. Suunnittelen kodin sisustusta vähän lisää ja nautin kevätauringosta. Jotenkin nautin myös tällaisesta huolettomasta ei niin justiinsa -meiningistä kodin ja blogin ja kaiken suhteen, josta olen lähiaikoina höpissyt aika paljon. Yritän kuunnella itseäni ja antaa asioiden virrata niin kuin ne haluavat. Olla pakottamatta (mistä syystä näette kuvissa lähinnä collieta, bortsu kun inhoaa kameraa). Ja seuraavan kerran, kun maailma alkaa tuntua ankealta paikalta, palaan tähän listaani.

Mieti:

– mitä katsot?

– mitä luet?

– mitä selaat?

– ketä seuraat somessa?

– ketä tapaat?

– kenen neuvoja kuuntelet?

– millaisiin väreihin ja vaatteisiin pukeudut?

– mitä kuuntelet?

Se, mitä päästämme lähelle muokkaa tunteitamme, ajatuksiamme, käytöstämme ja siis lopulta ehkä elämäämme. Siksi on tärkeää, ettei päästä mieleensä ja sydämeensä ihan mitä tahansa.

 

BLOGLOVINFACEBOOKINSTAGRAM

Kommentit (14)
 1. Niina Maria V.
  17.4.2018, 16:19

  Tosi tärkeitä juttuja mietittäväksi! Ja ihanat kuvat 🙂

 2. Lähdin facebookista jo ajat sitten, en jaksanut sitä miten ilkeiksi ihmiset muuttuivat siellä. Yllättävää kyllä lähdön jälkeen vain viisi jäi kaverikseni, muut katosivat facebookin myötä. Ainoa harmi on se että monet yritykset pitävät keskustelu-alustojaan siellä että tuntuu että joistakin suunnitelmista jään ihan ulos. 😀

  1. Some saa joistain ihmisistä esiin ikävimmät puolet. Tosi kurja kokemus sinulla. 🙁

   Ihanaa päivää kuitenkin ja paljon kaikkea hyvää kevääseesi!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *