Mikä sinussa on ihanan outoa? Arvosta sitä!

Tässä maailmassa on hyvin helppo tunkea itsensä johonkin yleisesti hyväksyttyyn muottiin ja yrittää olla samanlainen kuin muutkin. Siihen useimpia meistä kannustetaan pienestä pitäen. Se on turvallista, erottautuminen taas epäilyttävää. Vaan jos aina yrittää sulautua massaan, jos pyrkii miellyttämään kaikkia ja tukahduttaa erilaisuutensa ja erikoisuutensa, ei koskaan voi olla oma itsensä. Jos taas ei ole oma itsensä, ei saa kiinni oikeista unelmistaan, eikä löydä elämäänsä niitä ihmisiä ja asioita, jotka oikeasti kuuluvat siihen.

Ajattelen, että me vedämme puoleemme samanlaista energiaa, jota itse säteilemme. Kun itse uskaltaa olla ihanan outo, vetää elämäänsä muita ja muuta ihanan outoa. Jos taas kätkee outoudensa, se ihminen ja ne asiat, jotka se vetäisi puoleensa, eivät kenties koskaan löydä sinua. 

Haastankin sinut tänään miettimään, mitä outoa sinussa on? Missä asioissa et ajattele tai toimi, kuten useimmat? Mikä on jonkun mielestä ehkä noloakin? Mieti niitä asioita ylpeydellä, sillä juuri ne tekevät sinusta sinut. Ainutlaatuisen, kiehtovan olennon. 

Oma listani on tässä:

Olen nörtti. Tiedän muun muassa, millä haltiankielisellä sanalla Morian ovi aukeaa.

Rakastan fantasiaa (mikä taisikin käydä jo ilmi). Viimeisin leffa, jonka olen nähnyt, on Ihmeotukset: Grindelwaldin rikokset

Ja tiedettä. Tilaan Tiede-lehteä ja luen Hesarista aina ensin tiedeuutiset.

Toki uskon myös universumiin. Mielestäni tässä ei ole mitään ristiriitaista.

En jaksa katsoa ihmissuhdesarjoja, enkä ole koskaan seurannut tosi-tv:tä.

Tosin Sinkkuelämää on ehkä paras sarja ikinä. 

Jos olen pahalla mielellä tai tarvitsen energiaa, kuuntelen Abbaa.

Uskon asenteeseen ja rohkeuteen ehkä enemmän kuin mihinkään muuhun. 

Uskon myös karman lakiin.

Rakastan luontokuvaamista. Luonto on mielestäni kauniimpi kuin mikään kaupunkiympäristö.

Seison säännöllisesti päälläni ja käsilläni ja teen joka kesä kärrynpyöriä, jotta taito säilyisi.

En mielelläni juo paljon tai valvo myöhään. 

 

Mikä sinussa on outoa?

 

Kuva: Satu Nyström

Kommentit

vilhelmiinah
VILHELMIINA H.

Hahah, mullakin on tuo ABBA juttu - niiden musiikki saa mut tanssimaan ja huononkin mielialan hyväksi :D! Varsinkin Dancing Queen, sen kun laittaa soimaan niin tuntuu että pystyy mihin vaan!

Anna Vihervaarasta

Dancing Queen, todellakin! <3

Saana Väliheikki
LAVLI

Mellon!

Anna Vihervaarasta

Haha! Jep. ;)

smagardi
astu harhaan

"Jos käyttäydyn ikävästi jotain toista kohtaan, pelkään saavani huonoa karmaa."

Sama juttu!

Anna Vihervaarasta

Meillä on yhden mun ystävän kanssa sanonta: Kyllä karma hoitaa. Eli jos joku käyttäytyy meitä kohtaan ikävästi, luotetaan silloinkin, että karma kyllä saa kiinni sen ikävän tyypin. :)

Elinakoo

Kaunis aihe, ja kaikki muu ihan jees.
Mutta "karma". Se käsite vaan on pysyvästi saanut silmissäni ikävän leiman.
Luultavasti koska minulla on ikäviä kokemuksia erään tietyn ihmisryhmän suunnalta. Minua kohtaan käyttäydyttiin täysin ala-arvoisesti ja kun minulta meni maku ja tein selväksi kokevani kyseisen toimintatavan vastenmieliseksi, jalkani puoliksi ulkona tilanteesta, sain kuulla karman hoitavan minut.
Eli termiin usein liittyy eräänlainen oletus yhdestä objektiivisesta näkökannasta ja jos sellainen ei toteudu, saa muille toivoa pahaa. Kumpi oli ensin, muna vai kana yhdistettynä itsekkyyteen ja oikeutuksen tunteeseen. Ei minullekaan tullut mieleeni toivoa karman kostavan 'kiusaajilleni', mutta niin vain minussa väitettiin olevan työsarkaa, vaikka reagoin ainoalla oikein katsomallani tavalla - muihin ihmisiin ei voi vaikuttaa, mutta omaan käytökseeni voin vaikuttaa. Jos arvomaailmat eivät kohtaa, poistun paikalta.

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.