Millainen on aikuisen vaatekaappi?

 

Kirjoitin joskus aikoinaan kolmikymppisen vaatekaapista ja silloisesta pukeutumiskriisistäni näin:

Muistan, kun palasin kesälomalta töihin Kreikasta ostamassani punaisessa kukikkaassa mekossa. Valkoiseksi kalkittujen talojen lomassa kirkkaansinisen taivaan alla se oli tuntunut juuri oikealta. Mutta astuessani sisään työpaikalleni modernisti sisustettuun lasitaloon, taika haihtui. Helma oli liian lyhyt, kukkakuosi liian söpö ja hihat liian tyttömäiset.

Ehkä silloin aloin ymmärtää.

Tuo mekko oli ihan minua. Parikymppistä minua. Vaikka kehoni oli samankokoinen kuin aina ennenkin, en silti enää mahtunut siihen. Se puristi ja hiosti ja sai minut tuntemaan itseni vähän typeräksi. Se oli nuorempi kuin minä olin. 

Niinpä niin. Onneksi naisella on oikeus muuttaa mieltään. 

Ajattelin tuohon aikaan, eli puolitoista vuotta sitten, että ehkä minun kuitenkin kannattaisi pukeutua vähän aikuismaisemmin. Olla vähän uskottavamman näköinen. Ai miksi? No siksi, että juuri tänään töissä yksi ihminen kysyi, että minkä ikäinen sinä Anna olet, kun olet ehtinyt elämässäsi noin paljon?

Minä siihen: kohta 36.

Hän: Ai, mä luulin, että 25, ja vähän hämmästelinkin (hän ei ollut huomannut silmäryppyjäni).

Yksi selitys tähän on ehkä helmojeni pituus. Toinen mahdollisesti se, että minulla on tapana harjoitella päälläseisontaa työpaikan käytävällä. 

Olen toki aina ollut sitä mieltä, että jokainen pukeutukoon tavallaan, mutta itse yritin aikoinaan silti alkaa pukeutua silkkipaitoihin ja trensseihin. (Haluaisin olla se tyylikäs trenssinainen, joka vaihtaa vapaalla vajaamittaisiin mutsifarkkuihin. Paha vain, että näytän trenssissä supertylsältä, ja mutsifarkut eivät todellakaan sovi vartalonmuodoilleni.) Voi näitä naisen elämän kriisejä.

Niin, tajusin siis jossain vaiheessa, että minä nyt vain tykkään väreistä ja istuvista vaatteista ja vaihtelusta. Ja oikeastaan mieltäni ei paljon hetkauta, vaikka kerran toimistossa kysyttiin, että unohditko housut kotiin. (Jalassa oli kyllä sortsit, toim. huom.) 

Aion pukeutua loppuelämäni just niin kuin haluan. Sitä paitsi on tavallaan ihan kiva, että Alkossa kysytään paperit. Viimeksi ei kyllä kysytty. Ne silmärypyt?

 

BLOGLOVINFACEBOOKINSTAGRAMYOUTUBE

Kommentit

marjapilami
Nørrebro Summers

No just näin! <3 Mä oon ite vähän sellaisessa välitilalimbossa, jossa tyyli vaihtelee suorastaan teinimäisestä just siihen trenssityyliin - varmaan aika hämmentävää etenkin töissä kun ei ikinä tiedä imestyykö aamuisin paikalle poikamainen rähjä vai jakkunainen :D Kai se mun oikea olomuoto on jossain niiden välissä. 

Anna Vihervaarasta

Munkin tyyli vaihteli pitkään just noin. Nyt oon jotenkin löytänyt sen välimuodon, jossa viihdyn parhaiten.:) 

Ihanaa sunnuntaita! <3

Vierailija (Ei varmistettu)

Minua jotenkin ärsyttää tuo, että tietyssä iässä pitää pukeutua tietyllä tavalla tai jos ei niin tee, se on joku kannanotto. Tietenkin virallisissa tilaisuuksissa ja tietynlaisissa työpaikoissa pitää pukeutua asiallisesti enkä pidä nuorenkaan ihmisen kesän toimistoasuna mikrosortseja, todella lyhyttä minihametta, rantasortseja yms., mutta muuten minusta jokainen pukeutukoon oman maun mukaan.
Liiallinen teinilook voi toki olla vähän mauttomankin näköistä keski-ikäisen päällä, mutta valtaosa voisi mieluummin vähän irrotella pukeutumisen suhteen kuin pelätä, että näyttää teiniltä tms. Ja useimpien ihmisten tyyli kuitenkin vaihtelee eli joskus siistimpää, joskus rennompaa ja se on ihan normaalia eikä minusta sen kummempaa.

Onko tuo kuvan asu nuoren vai "aikuisen" naisen asu? Minusta se on aika iätön.

Anna Vihervaarasta

Joo, ihan samaa mieltä! Mustakaan tietyssä iässä ei pidä pukeutua tietyllä tavalla, mutta ainakin muhun vaikuttaa väkisinkin esimerkiksi se, miten ihmiset ympärilläni pukeutuvat ja millaista tyyliä  suositaan vaikka niissä lehdissä, joita fanitan. Trendi tuli siis mieleen tässä kohtaa.:) 

Itsekään en tietenkään menisi mikrosortseissa minnekään, missä pitää pukeutua asiallisesti. 

Tuo kuvan kokonaisuus on yksi tämän hetken lempiasuistani. Ihanaa, jos on mielestäsi iätön! 

Emma Wilde (Ei varmistettu) http://thewildethings.com

Hahaa täytin vasta 24 eikä ole kaupassa kysytty kahteen edelliseen kertaan papereita kun olen ostanut meille "perjantaioluet"... Päällä on ollut musta trenssi ja marokkolaiset aamutossut (niin ja toki ihan vaatteetkin siellä trenssin alla). En tajua sitä miksi ajatellaan että pitäisi pukeutua jollain tietyllä tapaa - vaikka ymmärrän tietenkin, että joissain työpaikoissa on esim pukeutumissääntöjä, etenkin ns. edustusduuneissa. Mutta muuten: pukeutuminen on tehokas keino ilmaista itseään ja oleellinen tekijä itsevarmuuden ja -tunnon rakentamisessa, olisi siis kiva, jos kaikki pukeutuisivat vielä enemmän oman mielensä mukaan, eivätkä pistäisi niin paljon painoarvoa sille mitä muut ajattelevat!

Anna Vihervaarasta

Sä olet kyllä mun mielestä just sellainen supertyylikäs ihminen! <3 Ihailen sun tyyliä.

Ja olet tosi oikeassa siinä, että pukeutuminen on itseilmaisukeino ja parhaimmillaan aivan ihana juttu. Sillä voi myös vaikuttaa tosi paljon omaan fiilikseen.

Ihanaa sunnuntaita!

Taru Mari
Stuff About

Sulla on just kiva tyyli! Ja näytät kyllä ikäistäsi paljon nuoremmalta. :)

Anna Vihervaarasta

Kiitos ihana. <3

celine
journey

Just näin! <3

Scandinavian chic

Kuulun niin samaan veneeseen. ;) Olen 31v ja kuulemma näytän n.22v, en voi mennä baariin ilman henkkareita kun jään portsarin käsittelyyn ja uudestaan olutta ostaessani kysytään kassalla usein henkkareita uudestaan. :D Koen aina isoissa juhlatilaisuuksissa kriisejä koska olen t-paita ja farkut -tyyppiä enkä jakkupuku/juhlamekko tyyppiä. PS. Absolutionilla on hyvä silmänympärysvoide, saa ruohonjuuresta. :)

Anna Vihervaarasta

Kiva että meitä on muitakin.:D 

Awww, pitää kokeilla tuota Absolutionia. Yksi mun lempibrändeistä, näes. <3

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.