Millaista tarinaa kerrot itsellesi?

Kun et saanut sitä työpaikkaa.

Kun ihastuksesi ei ihastunut sinuun.

Kun parisuhde päättyi.

Kun sait potkut.

Kun urasi muuten vain tökkii.

Miten kerrot tuon tarinan itsellesi?

Meille kaikille tapahtuu välillä vastoinkäymisiä. Siltä ei oikein voi elämässä välttyä. Mutta jokaisen omassa vallassa on, miten ikävyyksiin suhtautuu.

Onko kyse vain huonosta tuurista, huonosta kierteestä tai kirouksesta (aina mulle käy näin…) tai onko se omaa syytä (mikä mussa on vikana / olen varmasti huono, kun en saanut duunia)…

Vai oliko vastoinkäyminen kenties sittenkin tarpeellinen (tämä kasvattaa tulevaa varten ja tekee musta vahvemman), universumin hyväntahtoinen juoni (tämä ei voinut onnistua, koska jossain on jotain parempaa) tai ehkä suojelua (tämä juttu olisi ollut mulle jostain syystä huono, siksi se ei toiminut)…

Sillä, mikä tarina on totta, ei ole lopulta ihan kauhean paljon merkitystä, jollet sitten oikeasti ole ikävä ihminen, joka kohtelee muita huonosti ja hoitaa työnsä vasemmalla kädellä. Joissain asioissa on totta kai syytä mennä itseensä, mutta tiedät varmasti, oliko tämä vastoinkäyminen sellainen.

Merkitystä on kuitenkin sillä, mitä tarina saa sinut uskomaan ja tuntemaan. Ja mihin se johtaa.

Olen päättänyt kertoa itselleni hyvän tarinan, koska:

a) silloin elämä tuntuu kivemmalta

b) asioilla tuntuu olevan merkitystä

c) olen onnellisempi

d) olen itsevarmempi

Kun elämä tuntuu kivalta ja asioilla on merkitystä, kun on onnellinen ja itsevarma – silloin elämä usein luistaa aika hyvin eteenpäin, vaikka vastoinkäymisiä tuleekin.

Entä millaista tarinaa kerrot itsestäsi? Millainen olet, mihin pystyt?

Ajatuksista tulee tunteita, tunteista sanoja, sanoista tekoja. Siksi tarinallasi on väliä. Jos uskot pystyväsi mihin vain, luultavasti pystyt lähes mihin vain. Jos uskot, ettei sinusta ole mihinkään, siitä voi tulla itseään toteuttava ennustus.

Miten sitten uskoa itseensä ja kertoa hyvä tarina, jos se tuntuu vaikealta?

Ensinnäkin: älä usko kielteisiä ajatuksiasi, äläkä pyörittele murheitasi yksin. Kerro jollekin, kysy ystävän mielipidettä, pura sydäntäsi. Niin saat asioille oikeat mittasuhteet ja toisen mielipiteen. Näet, että asioilla on monta puolta, eivätkä ne ehkä ole lainkaan niin hullusti kuin kuvittelet.

Toisekseen: muista ne asiat, joissa olet onnistunut. Mistä vaikeasta asiasta olet selvinnyt? Mikä työjuttu tuntui haastavalta, mutta onnistuit siinä? Mitkä ihmissuhteesi voivat hyvin? Mistä asioista tykkäät erityisesti, kun katsot peiliin? Missä asussa tunnet olevasi eniten sinä? Mikä kodissasi on kaunista? Mitkä asiat saavat sydämesi lyömään nopeammin ja missä tunnet itsesi kokonaiseksi? Elämässä on paljon hyviä asioita, kun niihin vain keskittyy.

Itse mietin huonona hetkenä sitä, että haaveilin vuosia yrittäjyydestä, mutten oikein uskonut, että minusta on siihen. Ja niin vain olikin. Haaveilin kauniista kodista, joka näyttää minulta. Nyt minulla on se. Elämässäni on ystäviä vuosikymmenten takaa. En voi olla ihan surkea ihmissuhteissa. Olen aina rakastanut eläimiä ja luontoa. Nyt elämässäni on molempia. Kymmenen vuotta sitten olin lentoemäntä ja haaveilin toimittajan työstä. Siitäkin haaveesta tuli totta.

Kolmanneksi: puhu itsellesi kuin puhuisit parhaalle ystävällesi ja luota sinuun. Kerro itsellesi, että pärjäät ja menestyt ja olet tykätty. Älä säti, älä ole armoton, älä etsi virheitä itsestäsi. Kukaan meistä ei ole täydellinen, mutta olet ihana, tärkeä ja riittävä juuri sellaisena kuin olet.

Neljänneksi: vietä vähemmän aikaa somessa, jos se ahdistaa. Tai vaihda seurattavia. Mikäli mielesi painuu maahan, kun verkkokalvoillesi lävähtää kauniita nuoria menestyjiä, vaihda sisältöä! Oma Instagram-ahdistukseni on vähentynyt suunnattomasti, kun mykistin aika paljon tilejä ja aloin seurata niiden sijaan sellaisia kuin @tobemagnetic @createthelove @natalia_benson @risingwoman.

Viidenneksi: älä vertaa itseäsi muihin. Vaikka jonkun elämä näyttäisi täydelliseltä somessa tai livenä, et oikeasti tiedä, mitä hän käy tai on käynyt läpi. Meillä kaikilla kun on huolia ja vastoinkäymisiä. Vertailemme myös itseämme yleensä vain niihin, joilla näyttää menevän paremmin. Muiden asiat eivät kuulu sinulle. Omat asiasi kuuluvat.

Kuudenneksi: keskity asioihin, joihin voit vaikuttaa ja joille voit tehdä jotain. Tee omasta elämästäsi parempi, älä märehdi menneitä tai muiden ihmisten elämiä.

Seitsemänneksi: aloita jo tänään. Tee tänään jotain, joka vie kohti unelmaelämääsi. Samoin huomenna, ylihuomenna, ensi viikolla…Kun teet konkreettisia asioita tavoitteidesi eteen, tuloksiakin alkaa tulla. Se motivoi ja lisää itsevarmuutta.

Kahdeksanneksi: anna itsellesi hyviä asioita ja pidä huolta itsestäsi. Mene kampaajalle, kasvohoitoon, hierontaan, osta uusi vaate, tee jotain hyvää ruokaa. On yksi ihminen, joka voi aina hemmotella sinua. Sinä.

Yhdeksänneksi: tee asioita, joissa olet hyvä, joissa saat onnistumisen kokemuksia, joissa unohdat ajankulun ja itsesi.

Kymmenenneksi: katsele tähtitaivasta, aavaa merta tai kävele syvälle metsän siimekseen. Muistat, että olet osa jotain suurta ja selittämätöntä, etkä tiedä, mikä merkitys kaikella lopulta on. Asioiden merkitys kokonaisuudelle paljastuu usein vasta paljon myöhemmin. Ehkä urasi tökkii, koska sinun on tarkoitus perustaa oma firma, joka tulee tekemään jotain hienoa. Tai sinut jätettiin, koska muuten et koskaan tapaisi sitä ihmistä, jonka kanssa kuulut yhteen.

Kerro hyvä tarina, ja tee siitä sitten totta.

Lue myös:

Kun tuntee kiitollisuutta, on helppo olla onnellinen

Pieniä tapoja parantaa elämänlaatua

Kaikki selviää aikanaan

Vetovoimanlaista, manifestoinnista ja energioista

BLOGLOVIN, FACEBOOK, INSTAGRAM

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *