Mistä freelanceri saa tarpeeksi kasviksia: kaksi vegaanista suosikkireseptiä nyt

Kaupallinen yhteistyö: Kitchen Aid

F687283B-6F96-46BE-ADE7-E56342A30AF4.JPG

Minulla on aina ollut yksi lempiruoka ylitse muiden: pasta. Tai oikeastaan pasta ja leipä. Voitte ehkä kuvitella, miltä freelancerelämäni ruokalista näyttää: lounaaksi pastaa, päivälliseksi pastaa (tai jos laiskottaa leipää…). En ole missään nimessä hiilarikammoinen, mutta on kyllä käynyt mielessä, että pastan voisi välillä korvata jollain. Mietiskelin myös jo taannoin, että syönköhän tässä uudessa elämässäni tarpeeksi kasviksia. Sitten sain Kitchen Aidilta yleiskoneen ja siihen kuuluvan Spiralizer-spiraalileikkurin: kas, pulma ratkaistu. 

 

kitchen aid.jpg

 

Leikkurilla voi viipaloida ja kuoriakin, mutta minä olen käyttänyt sitä pääasiassa leikkaamaan erilaisista kasviksista pastannäköistä spiraalia. Suosikkini ovat kesäkurpitsa ja bataatti. Olen leikellyt myös omenoita spiraaliksi. Tuntuu, että kaikki maistuu vähän erilaiselta, kun se on leikattu kapeiksi suikaleiksi. Tulee enemmän sellainen olo kuin olisi syömässä ravintolassa, vai mitä mieltä olette? Kaikkien buddhabowlien kasviksethan on yleensä leikattu hyvin pieniksi tai juurikin spiraalin muotoon. 

 

kitchen aid2.jpg

 

Leikkuri näyttää monimutkaiselta, mutta sen käyttäminen on todella yksinkertaista. Olen ihminen, joka kammoaa teknisten laitteiden käyttöönottoa, mutta tämä oli oikeasti helppoa. Leikattava kasvis kiinnitetään tappiin, leikkuriin valitaan sopiva terä ja sitten vain käännetään kytkintä. 

 

DB479C4F-5A62-45AE-9597-66B7E9C714F0.JPG

 

Kitchen Aidilla voi tietenkin tehdä kaikkea muutakin, mitä yleiskoneella nyt yleensä tehdään. Itse olen leiponut sämpylöitä, sillä ne ovat leivontapuolella bravuurini. Täytyy myös tunnustaa, että kyseinen yleiskone oli märkä unelmani samoihin aikoihin, kun haaveilin siitä Kannustalosta. Mikä parasta, se näyttää niin hyvältä, ettei sitä tarvitse korjata kaappiin lainkaan, vaan se saa olla keittiössäni esillä aina. Keittiökoneiden Rolls-Royce, sanoisin. <3

 

Tässä kaksi lempi(kasvis)pastareseptiäni:

3858865D-5911-4BD7-A78C-761A19A525A9.JPG

Avokado-kesäkurpitsapasta, 1 annos

1 kesäkurpitsa kuorittuna

1 avokado

1 lime

pala chiliä

oliiviöljyä

kirsikkatomaatteja

1 valkosipulinkynsi

suolaa

 

Leikkaa kesäkurpitsa spiraalileikkurilla nauhamaiseksi pastaksi. Kuori avokado ja muussaa se. Purista sekaan yhden limen mehu. Lisää valkosipulinkynsi pieneksi silputtuna ja pieni pala chiliä pilkottuna. Lorauta sekaan hieman oliiviöljyä. Mausta suolalla ja koristele kirsikkatomaateilla. 

 

6C9071F5-EBE4-4997-98B6-FDE0192E6368.JPG

Bataatti-cashewpasta, 1 annos

puolikas bataatti kuorittuna

oliiviöljyä

suolaa

noin 100 g cashewpähkinöitä (tahnaa jää vähän yli) yön yli liotettuina

1 valkosipulinkynsi

babypinaattia

 

Leikkaa kuorittu bataatti spiraalileikkurilla pastaksi. Siirrä hetkeksi sivuun ja valmista kastike. Sekoita tehosekoittimella cashewpähkinöistä ja valkosipulista tahna. Lisää siihen hieman vettä, jotta saat rakenteesta kermaisen kastikemaisen. Ripauta mausteeksi hieman suolaa. Kun kastike on valmis, paista bataattipasta oliiviöljyssä ja suolassa valmiiksi. Huomaa määrässä, että bataatti kutistuu paistettaessa. Sekoita pasta ja kastike ja silppua päälle runsaasti babypinaattia. 

 

FADD6AA6-F605-4B0C-8E26-FFED5881B80A.JPG

 

Kone saatu Kitchen Aidilta, kiitos!<3

 

BLOGLOVINFACEBOOKINSTAGRAM

 

Kommentit (2)
  1. Oii oon haaveillut niin kauan tuollaisesta vekottimesta, jolla voisin duunailla itse terveyspastoja! Pitää vissiin laittaa joululahjalistalle 🙂

    1. Tämä on ihan mahtava! <3 Täydellinen joululahjatoive.:)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *