Mistä tässä kaikessa on kyse?

Kun aloitin tämän blogin, päätin, etten kerro täällä kovin henkilökohtaisia asioita. Se, mistä kirjoitan ei välttämättä peilaa elämääni erityisen suoraan. Tämä blogi ei ole tarina minusta, tämä on tarina siitä, miten näen maailman.

Viime aikoina minulta on kuitenkin kyselty jatkuvasti, mitä ihmettä elämässäni oikein tapahtuu. Niinpä päätin kertoa sen teille.

Erosin pääsiäisenä pitkästä suhteesta. Meitä ei ole enää neljä, meitä on kolme. Siinä missä useimmat ikäisistäni ystävistäni elävät arkea perheensä kanssa, suunnittelevat talonrakennusprojekteja ja viljelevät omat tomaattinsa, minä sanon pian jäähyväiset rivitaloelämälle ja sille pienelle pihalle, jota rakastan. Muutan, opetan koirat elämään kerrostalossa, opettelen itse asumaan yksin. Katselen auringonlaskuja rantakallioilla, yksin tai jonkun kanssa, ikuistan kauniita hetkiä, kuuntelen voimaannuttavia biisejä, tanssin jossain aamuun asti, kirjoitan, matkustan ehkä jonnekin. Ja se on ihan hyvä niin.

Kaikelle on aikansa ja paikkansa. Minun hetkeni näyttää nyt tältä, ja vaikka toisin voisi kuvitella, se hetki tuntuu oikealta. Jännittävältä, uudelta, mutta ennen kaikkea minulta. Nyt on hetki, jona mitä vain voi tapahtua. Hetki, jolloin voi lähteä suuntaan taikka toiseen. Ja se, minne kääntyy, määrittää sen, minkälaiseksi elämä muodostuu, kenet kohtaa matkallaan ja kuka pysyy siinä mukana. 

Unelmat vanhasta puutalosta, pienistä ihmisistä, narisevista lautalattioista, kaakeliuuneista, kissoista ja kyhmyisistä omenapuista on nyt hetkeksi siirretty syrjään. Ei haudattu, nostettu vain hyllylle odottamaan, kunnes on taas aika haaveilla niistä. Ehkä sitten, kun en tunne eläväni keskellä pyörremyrskyä, sitten kun en joudu päivittäin ratkomaan uusia pulmia, sitten kun ehdin vähän hengittää. Sitten kun vieressäni nukkuu taas joku. Sitten kun.

Jotta elämä ei kävisi tylsäksi, skoolasin tiistaina uudelle työlle. Siksi hyppelehdin vähän. Se on nimittäin ihana juttu, mutta samalla hiukan haikea. On vaikea lähteä paikasta, jossa on ollut hyvä olla. Välillä on silti lähdettävä, kokeiltava siipiään, selvitettävä, miten pitkälle ne voivat kantaa. 

Ei tänne muuta. Toivottavasti teillä on kaikki hyvin siellä.

Lempeää viikonloppua, olkoon se kaunis ja lämpöinen.

Kommentit

Anne - Elämäni sanoina (Ei varmistettu) http://elamanisanoina.blogspot.fi/

Aavistelinkin, että jotain tällaista siellä varmasti on tapahtunut. Ero on aina ikävä, mutta en ala voivottelemaan puolestasi koska ero on samalla yleensä myös oikea päätös ja jonkun uuden ja jännittävän alku :) Onnea myös uudesta työstä, hieno juttu! Monesti ihmisillä on tapana jäädä paikoilleen, koska se on vaan helpompaa eikä vaadi liikaa. Mutta sillon jää monia uusia kokemuksia väliin :) Ihanaa viikonloppua!

Anna Vihervaarasta

Kiitos Anne.<3 Olet tosi oikeassa. Erot ovat vaikeita ja kurjia, mutta samalla uusia alkuja ja mahdollisuuksia elää vähän enemmän oman näköistään elämää.

Suloista viikonloppua sulle!:)

Norppa Kuinka purjehtijaksi tullaan (Ei varmistettu) http://skiglari-norppa.blogspot.com

Halaus sulle ja sun uudelle elämälle! &lt;3

Anna Vihervaarasta

Kiitos ihana Noora.<3 Halit takaisin ja kaunista viikonloppua, kuulukoon siihen purjeita ja aaltojen loisketta.:)

Satu - Keinu (Ei varmistettu) http://sisustuskeinu.blogspot.com

Rohkeaa Anna! Onnea uudelle polulle ja uusiin seikkailuihin &lt;3

Anna Vihervaarasta

Kiitos Satuseni.<3 Haleja ja paljon aurinkoa viikonloppuun!:)

bramasole

Onnea uuteen elämään:) kauniita kuvia.

Anna Vihervaarasta

Kiitos Bramasole! Suloista iltaa. <3

Thilda (Ei varmistettu)

Aina kun joku ovi sulkeutuu, uusia aukeaa. Minusta ystävät ovat elämän tarkeimpiä asioita, kun kaikki muu voi hajota, ovat ystävät siinä, aina. Jos haluat, tee ihmeessä aarrekartta! Minä tein pari viikkoa sitten itselleni uuden, sillä tunsin kaipaavani jotakin muuta kuin sen jonka tein kolme vuotta sitten. Se kävi jotenkin pieneksi. Ihanaa vapautta, raikkait,a elämän henkäyksiä! Olet hyvä tyyppi. :)

Anna Vihervaarasta

Ihanan viisaita sanoja, Thilda. Aarrekartat ovat inspiroivia ja ilman ystäviä kävisi ihan hassusti. 

Paljon aurinkoa ja kauniita hetkiä viikkoosi!

pienisisko
Spin off

Minä niin haluaisin halata rohkeita ihmisiä! Kaikkea, kaikkea hyvää. Tuli mieleen tuosta kuvasta semmoinen runo, missä sanotaan jotain tyyliin: "jalassani suuret saappaat, muutoksen muotoiset". Anna siis hölskyä, sehän se on parasta!

Halusin myös linkata sinulle oman tarinani hyppäyksistä. http://www.lily.fi/blogit/kuin-kaksi-marjaa/silloin-elamani-heitti-haranpyllya Eli muistahan, good things will come! :)

 

Anna Vihervaarasta

Sinä se vasta halauksen saat. <3 Ihan mieletön tarina rakkaudesta ja rohkeudesta. Ja tiedätkö, mä uskon myös tuollaiseen rakkauteen ja siihen, että joskus sitä ihan oikeasti kohtaa ihmisiä, joita ei vain halua kadottaa. Vaikka jonkun kanssa olisikin ihan hyvä, varmasti meille kaikille on se joku, jonka kanssa tavallisessa arjessakin on vähän enemmän taikaa. Ei ikinä lakata uskomasta siihen, eihän?

Toivon sulle hurjasti kaikkea ihanaa, tuolla hyppäyksellä olet sen kaiken ansainnut.

NJ (Ei varmistettu) http://entajosalkaisit.blogspot.fi/

Ihan ensimmäiseksi aivan valloittava kuva tuo ylimmäinen! Minusta sinun pitäisi kehystää se uuden kotisi seinälle ja lisätä siihen tuo runo, joka tuossa ylempänä pienisiskon kommentissa on. Olet rohkea, kun päätit jakaa tarinasi kanssamme. Pyörremyrkyn silmästä selvittyään on luonut itsensä jälleen uudelleen. Paljon voimia ja iloa sinulle!

Anna Vihervaarasta

Kiitos ihana NJ, ehkä teenkin juuri niin.:) Mäkin uskon, että kaikesta oppii jotain ja kokemuksemme muokkaavat meistä vähitellen sellaisia kuin meistä kuuluukin tulla. Pyörremyrskyt eivät useinkaan ole pelkästään paha juttu.

Suloisia kesäpäiviä sinulle!

Jeba
Tuuliajolla

Mäkin uumoilin jotain tämmöstä. Ikävää, että erosit mutta jonkun vanhan loppu on aina uuden alku - muista se. :) Onnea myös uudesta työstä!

Olen joskus kuullut tämmösen sanonnan: " Ei ole itsekästä luopua elämää raskauttavista tekijöistä. Se on rohkeutta. " Tai jotenkin tolleen se meni. :) Enkä nyt sano, että parisuhteesi olisi ollut elämääsi raskauttava tekijä, mutta luulen sun tietävän mitä tällä tarkoitin. :)

Kaikkea hyvää sulle jatkossakin. <3

Anna Vihervaarasta

Kiitos Jeba! <3

Erot on aina kurjia, mutta ne kuuluu elämään. Kaikkia ihmissuhteita ei ole tarkoitettu kestämään - mutta onneksi jotkut aina on. Pitää vain löytää se oikea.

Suloista viikkoa ja paljon onnenhetkiä elämääsi.:)

annam_
anna k.

Rohkeita päätöksiä, mutta varmasti oikeita. Nyt on sinun hetkesi, ja siitä voi kehkeytyä vaikka mitä ihanaa :)

Mukavaa sunnuntai-iltaa ja viikon alkua!

Anna Vihervaarasta

Kiitos Annaseni. <3

Ihanaa iltaa ja paljon aurinkoa viikkoosi!

jonskulainen (Ei varmistettu) http://siunattuhulluus.blogspot.fi

Onnea uudelle työlle ja uusille aluille!

Elämän haaveet säilyvät kyllä. Niitä on ihana pyöritellä silloin kun tämän hetkinen elämä oikein höykyttää.. Ja kun se oikea hetki tulee, ne on helppo ottaa esiin ja toteuttaa!

&lt;3

Anna Vihervaarasta

Kiitos jonskulainen. <3

Haaveitaan ei tosiaan kannata hylätä, ihanasti summasit ajatuksen.:)

Aurinkoa iltaasi!

\Raisa/ (Ei varmistettu)

Voimaannuin sinun sanoista. Siinä oli minunkin hetki nyt ja tässä. Jännittävän oikealta tuntuu olla juuri eronnut, vapaa on sana jota makustelen ja hellin. Minulle jää koti, iso piha, paljon tilaa, paljon velkaa mutta silti se vapaus. Ei ole ketään kenelle hellaa lämmmittää ja kenen alle varpaita sujauttaa lämpiämään mutta vahva usko on siihe että näin kuulu ollakkin. Aijon seurata sinun blogia jatkossakin, tykkään samoista asioista kuin sinä. -Kiitos :)
-Raisa-

Anna Vihervaarasta

Hei Raisa!

On ihana tunne, kun tietää olevansa oikealla tiellä. Vaikka erot ovat ikäviä, jonkun loppu on aina myös uuden alku. Ja kun valitsee itsensä kannalta oikein, saa aina sen tunteen, että näin kuuluu olla. Silloin on todella vapaa. <3

Ihanaa torstaita ja voimaa uuteen elämäntilanteeseesi!

Piparminttu-Sanna (Ei varmistettu)

Hei!Löysin juuri blogisi-kauniit kuvat ja tekstit houkuttelivat minua viipymään sivuillasi. Olin itse vuosi sitten aivan samassa tilanteessa.Eronnut ja vähän hukassa. Mutta nyt on kaikki toisin.Uusi työ, uusi koti...ja uusi rakkaus.Matka tänne on ollut jännittävä, kasvattava ja hieman pelottava. Se teki kipeää, mutta kannatti. Nyt elän elämää, josta olin jo kauan haaveillut. Hyvää matkaa sinulle! Palaan blogiisi lukemaan juttujasi ja ihailemaan kuviasi!

Anna Vihervaarasta

Hei Piparminttu-Sanna!

Kiitos kannustavista sanoistasi.<3 Välillä on pakko tehdä vaikeita ratkaisuja, jotta voisi elää sitä haaveilemaansa elämää. Ihanaa, että sinun elämäsi on järjestynyt juuri niin kuin kuuluu. Mutta niinhän siinä yleensä käy, kun seuraa sydäntään.:)

Suloista viikonloppua!

AKK (Ei varmistettu) http://sohvannurkassa.blogspot.com/

Tsemppiä sinulle muutoksien sekaan! Oma elämäni mullistui reilut kaksi vuotta sitten. Muistan surun ja vapauden. Ihmeellisen tunnesekoituksen, joka kuitenkin tuntui oikealta. Teksteistäsi huokuu niin paljon samoja ajatuksia kuin päässäni vilisti silloin. On rohkeaa (ja tärkeää) ottaa vastuu omasta elämästä ja etenkin omasta onnesta.

Anna Vihervaarasta

Kiitos AKK!:)

Mullistukset ovat välillä tarpeellisia, jännästi ne vievät usein oikeaan suuntaan, vaikka niiden keskellä tuntuukin joskus hurjalta. Ja olen ihan samaa mieltä siitä, että onnestaan kannattaa ottaa vastuu. Se ei ole aina helppoa, mutta lopulta kuitenkin kaikkein parasta.

Suloista iltaa!

Hymyileoletupea

Voih sanasi koskettivat tosi syvälle. Ihan kuin omasta elämästäni. Erosin vuosi sitten ja tämä vuosi on kyllä ollut melkoista itsetutkiskelun aikaa. Jotenkin olen alkanut löytämään itseään taas uudelleen. Olin tosi yllättynyt siitä, minkälaisen mielen myllerryksen eroaminen saa aikaa. Olin tyhmyyksissäni kuvitellut sen olevan jotenkin helppoa. Ei ollut. :) Nyt olen tullut siihen tulokseen, että tämä oli tarkoitettu, jotta voin oppia jälleen rakastamaan itseäni. Sillä eihän sitä voi rakastaa muita, jos ei rakasta ensin itseään. Tsemppiä sinulle matkallasi. Olkoon se oivalluksia täynnä, kuten minullakin on ollut. 

Anna Vihervaarasta

Hej!

Musta tuntuu, että mielenmyllerrys voi olla toisinaan hirmu hyvä juttu. Ero on elämässä yhdenlainen käännekohta, tienristeys. Ja kun elämästä katoaa ihminen, joka on ollut osa jokaista päivää ehkä kauankin, elämä muuttuu vähän toisenlaiseksi. Välillä on kuitenkin mentävä niiden pyörremyrskyjen lävitse, koettava uudenlaisia asioita ja muutettava jotain, jotta voisi elää omanlaistaan elämää ja tulla siksi ihmiseksi, joka oikeasti on.

Bob Dylan on sanonut:

"I was born very far from where I'm supposed to be, and so I'm on my way home."

Siltä musta tuntuu. Toivottavasti sustakin. <3

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.