Mistä tietää, että on oikealla tiellä?

Olen tehnyt päätöksen, josta olen joka toinen päivä innoissani. Niinä muina päivinä olen sitä mieltä, että olen kreisi, kiittämätön, uhkarohkea ja saan vielä katua, kun en tyytynyt siihen, mitä minulla on.

Olenkin tässä miettinyt, että mistä tietää, että on oikealla tiellä. Epäilen, että vastaus on yllä: se sekä ihastuttaa että kauhistuttaa. Mikään, millä ei ole väliä, ei pelota. Mikään, mikä ei tunnu oikealta, tuskin saa silmiä loistamaan.

Uskon vakaasti, että jos mitään ei uskalla, mitään ei myöskään saa. Universumi tai prinssi tai unelmatyö – mikään niistä ei tule kotoa hakemaan. Ihan itse pitää jokaisen unelmansa toteuttaa. 

Ajattelen myös, että jos tekee asiat aina samalla lailla, on turha odottaa toisenlaista lopputulosta. Jos haluaa muuttaa jotain, on uskallettava muuttua. On astuttava pois mukavuusalueelta, otettava riski. 

Olen jo jonkin aikaa kaivannut uusia haasteita. Tylsistyminen on minulle merkki siitä, että on mentävä eteenpäin. Samoin se, jos parhaat puoleni eivät enää pääse esiin ja minulta puuttuu draivia. Olen luonteeltani hyvin helposti innostuva ja intohimoinen. Jos ne piirteet eivät näy päivissäni, jossain mättää. 

Uusiin haasteisiin liittyy aina epäonnistumisen mahdollisuus. On riski kokeilla jotain uutta. Vaan jos ei uskalla epäonnistua, miten voi koskaan liikkua mihinkään suuntaan? Ei voi. 

Ystäväni sanoi: ”Mitä siitä, jos epäonnistut ja kaadut. Ainakin kaadut eteenpäin.”

Niinpä. Ei auta kuin uskaltaa.

 

PS. Lähdin lomalle ja merelle. Olen ajastanut teille postauksia, mutten hetkeen vastaa kommentteihin. Reissua voi seurata Instagramin puolelta. Aurinkoa!

 

BLOGLOVINFACEBOOKINSTAGRAM

 

 

Kommentit

iidis
Varpain jaloin

Sun ystävä sanoi tosi hyvin. Ja toisaalta, mitä jos onnistut! Ilman yrittämistä ei voi myöskään onnistua :)

Hyvää lomaa!

Anna Vihervaarasta

No se just! On pakko vain uskaltaa. <3

Silj4 (Ei varmistettu)

Ihanaa lomaa! Kommentoin nyt 1.kertaa blogissasi, vaikka olen lukenut blogiasi jo pitkään. Olipas taas osuva kirjoitus! Itsellä ollut aivan samoja fiiliksiä ja puit kyllä ajatukset sanoiksi varsin hyvin. Olen jäämässä opintovapaalle hyväpalkkaisesta ja monipuolisesta työstä ja ko. päätös on pitkästä aikaa työurallani sellainen, joka saa silmäni loistamaan. Ennen kuin sen sille oikealle tielle löytää (takaisin), niin sitä edeltää ainakin itselläni myös tietynlainen - välillä tiedostamatonkin - levottomuus, että on ajelehtimassa jossain sivupoluilla. Vaatii rohkeutta ja tahtoa siirtyä takaisin omalle reitilleen, joka on myös alati muuttuva.

Anna Vihervaarasta

Kiitos! Ja pahoittelut hitaasta vastauksesta.

Just näinhän se on. Rohkeutta ja kaikkea ihanaa loppukesääsi! <3

Herra J
in medias res

Hei Anna,

Hyvin sanottu! Leppoisaa lomaa ja myötätuulta sekä merillä että elämässäsi minunkin puolesta.

Anna Vihervaarasta

Kiitos! Ihanaa sunnuntaita, ja pahoittelut hitaasta vastauksesta. Se loma...:)

NanaVanilla

Aivan ihana kirjoitus <3

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.