Mitä jos olisit valinnut toisin?

Luin Kate Atkinsonin Elämä elämältä -romaanin. Se kertoo tarinan Ursulasta ja erilaisista valinnoista, jotka muovaavat hänen elämänsä joka kerta erilaiseksi. Tarina alkaa aina uudestaan. Kuinka käy tällä kertaa? Miten yksi suudelma voi muuttaa kaiken? Miten kaatuminen? Miten kävely kujalla juuri sillä hetkellä?

Kirja on koukuttava ja saa miettimään, miten omat valinnat ovat vaikuttaneet tai tulevat vaikuttamaan elämän kulkuun. Mitä jos olisikin jäänyt siihen tuttuun ja turvalliseen työhön ja suhteeseen? Mitä jos olisi parikymppisenä jättänyt palaamatta Suomeen Englannista? Mitä jos ei olisi koskaan vastannut siihen hymyyn? Mitä jos olisi ottanut sen yhden työpaikan?

Missä silloin olisi? Kenet olisi kohdannut? Olisiko ollut jossain tietyssä paikassa tiettyyn aikaan ja olisiko elämä muuttanut muotoaan?

Me emme koskaan tiedä, mitä tuleva tuo ja miten valintamme siihen vaikuttavat. Mitä tahansa voi tapahtua milloin tahansa, eikä tästä hetkestä katsottuna voi ennustaa, mikä vaikuttaa mihinkin. Epäonnikin voi lopulta osoittautua onnelliseksi asiaksi, huono päivä johtaa johonkin hyvään.

Tämä kirja sai myös ajattelemaan, että vaikkei lopputulos ole koskaan täysin hallussamme, täällä kannattaa elää mahdollisimman aidosti. Kannattaa kuunnella sydäntään ja tehdä rohkeita valintoja. Silloin ainakin tekee parhaansa, eikä antaudu avuttomana kohtalon vietäväksi.

 

BLOGLOVINFACEBOOKINSTAGRAM

Kommentit

Laura/ Tässä kaupungissa tuulee aina (Ei varmistettu) http://tassakaupungissatuuleeaina.blogspot.fi

Oi, luin tämän kirjan alkuvuodesta ja rakastuin ihan täysin. Jatko-osa Hävityksen jumala kannattaa ehdottomasti lukea myös!

Anna Vihervaarasta

Ihanaa! Jatko-osaa kehiin todellakin. <3 Kiitos vinkistä!

iidis
Varpain jaloin

Kuulostaa mielenkiintoiselta kirjalta :) Täytyy käydä kirjastossa.

Joskus oon miettinyt sitä, että millaisia ”sliding doors” -hetkiä omassa elämässä on ollut ja useita muita entä jos -tyylisiä pohdintoja. Vaikka kaikki ei ole aina sujunut ihan kitkatta tai toiveitteni mukaan, olen aina tullut siihen tulokseen, että jos pienikin muutos menneessä olisi vienyt multa pois jonkin myöhemmin tulleen ihanan ja rakkaan asian tai ihmisen, en haluaisi muuttaa mitään. Tulevaisuus muotoutuu nykyhetkestä käsin ja juurikin tuo mainitsemasi itselle uskollisena pysyminen ja rohkeus luottaa omiin valintoihin lienee paras keino saavuttaa sellainen elämä, jossa itse pääsääntöisesti viihtyy.

Anna Vihervaarasta

Suosittelen! Oli ihan huippu.:)

Se just: ikinä ei voi tietää, mitä mistäkin asiasta seuraa. Ja yleensä ihminen aina toimii kussakin tilanteessa niin kuin juuri sinä hetkenä ja sillä tiedolla näkee parhaaksi. Joskus kuitenkin on tilanteita, joissa pelottaa valita se vaihtoehto, jonka sydämessään tietää oikeaksi. Ehkä ne ovat myös sellaisia tulevaisuudenmuokkaajia, jotka muuttavat elämän suuntaa. Tosin uskon myös, että valinta tulee uudelleen eteen, jos sitä pakoilee, kunnes valitsee oikein.:)

sachin khanna (Ei varmistettu) https://pindergarden.com/best-zero-turn-mower/

wow nice article

sachin khanna (Ei varmistettu) https://mower.life/best-self-propelled-lawn-mowers/

wow great article

درب اتوماتیک (Ei varmistettu) http://www.novingate.com/

hey friends if you are searching for a good adventures game then try my link to get roblox for free its amazing having lots of adventures

گردنبند (Ei varmistettu) https://www.saatchico.com/womens-necklace

great article

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.