Mitä jos? (Rakkaudesta, osa 3)

img_1458_2.jpg

Oletteko koskaan miettineet, miksi joskus ajaudumme rikkoviin rakkauksiin ja jäämme kiinni niihin? Siksikö, ettemme ymmärrä niiden satuttavan? Vai siksi, että ymmärrämme?

Mitä jos pieleen menneet rakkaussuhteet kertovatkin joskus enemmän itsestä kuin siitä toisesta? Mitä jos kyse onkin siitä, ettei rakasta itseään tarpeeksi, ei usko ansaitsevansa onnea? Ei ymmärrä, miten ihana, ainutlaatuinen olento onkaan. Ja miten ansaitsee itseltään vain parasta.

Käsi ylös, jos on joskus ilkeillyt itselleen, kun on pettynyt itseensä tai saavutuksiinsa? Kuka on julmasti haukkunut, höykyttänyt ja vähätellyt itseään epäonnistuessaan jossain? Kuka on joskus ajatellut: ”en ole tarpeeksi hyvä”? Puhuisitko koskaan yhdellekään ystävällesi niin kuin suutuspäissäsi itsellesi?

Itselleen pitäisi olla hellä, hyvä ja armollinen. Varsinkin silloin, jos mogaa. Itselleen kuuluisi antaa rakkautta, olla ystävä. Tsempata kun sitä tarvitsee, kehua onnistumisten kohdalla ja olla kiltti huonojen hetkien sattuessa. Kukaan ei koskaan voi olla parempi sinä kuin sinä.

Kun on hyvä itselleen ja ymmärtää oman arvonsa, ei anna onneaan muiden käsiin. Eikä onni silloin ole heiveröinen, tuulten ja tunteiden riepoteltavissa. Kun rakastaa itseään, ei myöskään ajaudu suhteisiin vääristä syistä: epävarmuudesta, yksinäisyyden pelosta, epäonnistumisen pelosta. Sitä paitsi ihminen on viehättävimmillään onnellisena. Silloin on vetovoimainen.

Persialainen runoilija Rumi sanoi: What you seek is seekin you. Mitä etsit, etsii myös sinua. Vedämme puoleemme ihmisiä, jotka koskettavat meissä jotain ja joissa me kosketamme jotain. Ja jotta vetäisimme puoleemme oikeita asioita, meidän on uskallettava olla aitoja ja tiedettävä, keitä olemme ja mitä etsimme.

Sitten täytyy enää pitää kiinni siitä.

Kohtaamamme ihmiset vaikuttavat meihin kaikki jollain tavalla. Toiset saavat parhaat puolemme esiin. Jotkut taas houkuttelevat kätkemään todellisen minän, koska he saavat pelkäämään, ettei ole rakastettava oikeana itsenään. Mutta jokainen meistä on jollekin se ihanin, rakastettavin. Juuri sellaisena. Siksi itseään ei koskaan pitäisi muuttaa toisen tähden. Sillä jos piiloutuu naamion taakse, saa jonkun, joka rakastaa naamiota. Vaikka voisi saada jonkun, joka rakastaa ihmistä.

Onnellinen tyyppi levittää onnea ympärilleen ja elää itselleen oikeaa elämää. Silloin kaikki onnistuu, silloin vetää puoleensa oikeaa rakkautta ja silloin rakastaa itse oikeista syistä. Silloin rakkaus on vahvaa. Silloin rakkaus on kaunista ja tekee meistä parempia, vahvempia ja luottavaisempia.

Mitä jos me kaikki ansaitsemme sellaista rakkautta myös itseltämme?

 

Kommentit (13)
 1. Totta tuokin…. Kunnes, tapaa ihmisen, joka näkee kaiken naamioidenkin lävitse. Katse, joka tavoittaa suoraan sydämeen. Itse vain kuulun näihin, ja olen aina nähnyt asioiden ”taakse”. En kylläkään ole koskaan ymmärtänyt, että miksi niin? Ehkäpä siksi, munkin täytyy odottaa, että tapaan samanlaisen joka näkee minutkin samalla tavalla 🙂 Kun rakkaus on kyseessä, mitkään universumin säännöt eivät päde, eivätkä tule pätemään. Se tulee aina olemaan iso arvoitus ja mysteeri, kunnes se Avataan niille, jotka sen ovat itselleen halunneet/tilanneet avattavaksi, tavalla tai toisella. Joskus se on vain kääritty ruosteiseen paperinpalaseen, eikä kultaiseen, ja, joka saattaa kätkeäkin isonkin elämän opin 🙂 Aina kun itsekin luulin oppineeni jotain, ymmärsinkin, että en tiedä senkään vertaa!? Ja, tämän iän saavuttaneeni, sekä näiden kaiken kokemieni asioiden läpikäyminen vain vahvistaa, että olenki taas ”vain” uuden alussa. Se tässä onkin ehkä kaikkein mielenkiintoisinta, että oikeasti joka ikinen päivä todellakin Oppii uutta. Se on se muutos, joka on ikuinen.

  Kauneinta marraskuun loppua ja aurinkoa askeliisi! 🙂
  T: Mia K.

 2. Kiitos taas kerran, Anna, osuvista sanoista. 🙂 Saivat omat ajatukset taas ruotuun pois siitä itsensä vähättelystä.

  1. Kiitos sinulle, saan voimaa näistä kommenteista. <3

   Suloista iltaa!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *