Mitä tulevaisuuden sinä sanoisi?

Hyödyllisin ajatus, jonka olen lähiaikoina lukenut, on Tara Mohrin Playing Big -kirjasta:

Visioi tulevaisuuden sinä. Millainen hän olisi, missä hän asuisi, miltä hän näyttäisi, mitä hän tekisi työkseen, mitä hän ajattelisi?

Samalla kun luin Mohrin sanoja, tulevaisuuden minä alkoi piirtyä eteeni. Tulevaisuuden minä oli rauhassa kaiken kanssa, hän asui kauniissa, uniikissa kodissa kasvien ympäröimänä, hänellä oli kädessä kahvikuppi, hän hymyili, pitkät hiukset laskeutuivat vapaina, vaatteet olivat ilmavat ja tyylikkäät, mukavannäköiset, hän koki itsensä merkitykselliseksi ja oli onnellinen ja itsevarma, ei epäillyt itseään, eikä muita. Hän oli zen.

Pidin hänestä vaistomaisesti. 

Välillä voi olla vaikea tietää, mitä haluaa tehdä. Keneksi haluaa tulla, on sen sijaan aika helppo nähdä.

Playing Bigissä neuvotaan kysymään vastauksia tuolta tulevaisuuden minältä. Mitä tulevaisuuden minä tekisi? Kun valintojaan lähestyy siitä näkökulmasta, on aika selvää, mikä on oikein ja mikä väärin.

Tulevaisuuden minä istuisi kauniilla tuolillaan (kaunis tuoli on jo) viehättävä kuppi kädessä (sekin on) ja joisi hyvää kahviaan (check) rauhassa (siinä joskus mättää). 

Ja tälle nykyiselle minulle hän sanoisi sen, minkä minä tahdoin sanoa nuoremmalle minulle: 

Älä huoli, kaikki järjestyy. Älä yritä pakottaa asioita, nauti tästä hetkestä ja seuraa sydäntäsi. Niin päädyt oikeaan paikkaan, kun aika on. 

Joten jatkossa, kun on vaikeaa, valintoja tai arjen sotkuja, käännyn tulevaisuuden minän puoleen. Kysyn: mitä sinä tekisit?

Se on niin helppoa. 

Millainen on tulevaisuuden sinä?

 

BLOGLOVINFACEBOOKINSTAGRAM

Kommentit

Annika Miettinen

Voi kun oli hieno ja osuva kirjoitus itselle juuri tähän hetkeen, kiitos!<3

Anna Vihervaarasta

Hei, ihanaa, jos oli hyötyä! <3 Kivaa iltaa!

Saranda
Tyhjä ajatus

Tuo on pelottava menetelmä koska se ihan oikeasti toimii. Olen käyttänyt tätä etenkin pienimmissä tavoitteissa - esim. kun halusin oppia tykkäämään juoksemisesta, kuvittelin mun aamurutiineja ennen lenkille lähtöä, sitä mitä ajattelisin lenkillä ja fiilistä suihkussa lenkin jälkeen. :) Vitsi nyt mun alkoi tehdä mieli lukea tää kirja!

Anna Vihervaarasta

No niin on! Ja mä todellakin suosittelen tätä kirjaa. Ihan mahtava tähän mennessä. <3

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.