Mitä tuli tehtyä?

Aina joskus tulee hetkiä, joina joutuu vähän miettimään. Esimerkiksi kello viideltä sunnuntai-iltapäivänä, kun on juuri onnistunut kömpimään ylös sohvalta edellisen päivän festareiden jälkeen ja tapaa raikkaalta näyttävän ystävän, joka on matkalla oman talon rakennustyömaalle lastenrattaita työntäen.

Sellaisena päivänä saattaa ajatella: Mitä tuli tehtyä?

Sillä jos olisin valinnut toisin, se rakennusprojekti ja lastenrattaat voisivat olla minun. Idylli päänsäryn tilalla. Varmuus ja palaset paikoillaan.

Image-1-61.jpg

Elän nyt tavallaan melko samanlaista elämää kuin kymmenen vuotta sitten. Ja tavallaan en lainkaan. Tajusin sen, kun sanoin yhtenä päivänä ystävälleni: ”Kaikki olisi nyt ihan tosi hyvin, jos olisin 25-vuotias.”

Ystäväni, tuo viisas, pudisteli päätään. ”Tahtoisitko todella olla sellainen, joka olit 25-vuotiaana?”

En muuten tahtoisi. Se tyyppi oli ihan vailla suuntaa. Se ajattelisi vielä monta vuotta, että onnen voi rakentaa laudoista, maalista ja betonista. Että onni syntyy astiastoista ja designkalusteista. Tyylikkäistä vaatteista ja lentolipuista. Se rakentaisi onneaan pitkään ja hartaasti ja ihmettelisi sisällä kasvavaa tyhjyyttä.

Sen pitäisi elää tuo kaikki, jotta siitä voisi tulla tämä. Jotta se voisi ymmärtää, mitä elämältään toivoo ja mistä oikea onni löytyy. Jotta se oppisi erottamaan toisistaan oikeat unelmat, väärät unelmat ja väärät syyt tavoitella oikeita unelmia.

Image-1-63.jpg

25-vuotiaana en olisi koskaan uskonut, että parhaat päätökseni tulevat olemaan ne, joita kaikki muut eniten epäilevät. Olen tehnyt ne yksin varmana siitä, että paikalleen jääminen ei ole vaihtoehto. Ja vaikka mitä tapahtuisi, miten pahasti pieleen kaikki menisikin, silti nuo päätökset pysyvät oikeina. En olisi voinut päättää toisin tekemättä väärin itseäni kohtaan.

IMG_2801.JPG

Mitä tuli tehtyä? Tuli erottua, rikottua idylli, hankittua inspiroiva työ ja kiva vuokra-asunto. Tuli syvennettyä vanhoja ystävyyssuhteita ja luotua uusia. Tuli matkustettua yksin, seikkailtua, tavattua uusia ihmisiä, iloittua, petyttyä, hurmaannuttua, surtua. Tuli löydettyä varmuus omasta tiestä ja aavistus siitä, että valmiiksi paketoidut unelmat voivat olla kauniista kuoresta huolimatta täynnä tyhjää.

Mitä tuli tehtyä?

Tuli kai seurattua omaa sydäntä.

 

Kuvat Minna Kurjenluoma, käsittely minä

Kommentit (18)
 1. Jenni & colliet
  27.8.2015, 12:16

  Ihana teksti Anna! Itse olen juurikin siinä tilanteessa, että pitäisi tehdä jonkinlainen päätös – nyt tiedän kumpaan suuntaan kallistun.

  Ehdittäisiinkö lenkille ensi viikolla?

  1. Juu mennään! Ke ei käy, mutta muuten taidan olla aika vapaa.:) Ehdota jotain päivää, voidaan jutella sitten.

 2. Oman sydämen seuraamisesta itse joskus mietinkin, että oonkohan mä ”tilannut” näitä ihania ”epäileviä” kanssakulkijoita tielleni, koska mitä enemmän joku epäilee valintojani, sen vahvemmin tunnen ne oikeaksi :)))! 

  Toki, tietty ristiriita niissäkin välillä vallitsee 😉

  1. Niinpä. Tärkeintä on se, että itse tietää ja tuntee valintansa oikeiksi.<3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *