Mitä vain voi tapahtua

syreeni.JPG

Ystäväni oli auto-onnettomuudessa. Toinen kolaroi pyörällä. Minä heräsin yhtenä aamuna migreeniin. 

Onnettomuuksista selvittiin säikähdyksellä, ja päänsärky meni ohi. Mutta ne olivat pieniä, tarpeellisia herätyksiä.

Mitä vain voi tapahtua milloin tahansa.

Kun jotain sattuu, muistaa äkkiä, miten hyvin kaikki on. Miten paljon kaunista ja ihanaa elämässä on. Kuinka kiitollinen on siitä, ettei päässä jyskytä kuin harvoin ja on terve. Elossa.

Potentiaalisten katastrofien äärellä arkiset harmituksen aiheet tuntuvat hirveän mitättömiltä. Tarvitseeko ärhennellä tuulelle ja sateelle? Onko vaarallista, jos lounasruokalan lista ei juuri tänään miellytä? Onko oikeasti merkityksellistä, jos viikonlopuksi ei ole tiedossa jännittäviä treffejä? 

Ehkäpä ei. 

Mitä jos seuraavan pahantuulen puhaltaessa ajattelisikin sitä, miten terve on, miten suloisesti syreenit tuoksuvat, miten tärkeitä olentoja elämään kuuluu, miten hauskoja ja kiinnostavia asioita saa joka päivä tehdä. 

Sitten voi ajatella, että jonain päivänä, ehkä tänään, ensi kuussa tai seuraavana vuonna, elämään astuu joku ihanampi kuin kukaan aiemmista. Jonain päivänä se tärkein unelma toteutuu. Jonain päivänä löytää edestään jotain parempaa kuin olisi koskaan osannut edes kuvitella. 

Sillä mitä vain voi tapahtua milloin tahansa. 

Kommentit (8)
 1. Totta! Viime aikoina olen kiinnittänyt enemmän huomiota niihin yllättäviin hyviin asioihin. Koska mitä tahansa voi tapahtua! Olen toki saanut osani elämän vastoinkäymisistä, mutta kyllä se onni kääntyy jokaisella 🙂

  1. Jokaisen elämään kuuluu varmasti parempia ja huonompia aikoja. Ajattelen, että usein ne vastoinkäymisetkin kuitenkin tuovat mukanaan jotain hyvää, kasvattavat tai opettavat jotain meistä itsestämme ja siitä, mitä oikeasti tahdomme tai mikä tekee onnelliseksi.

   Ja mitä tahansa ihanaa voi tapahtua koska tahansa. Se on suloinen ajatus, eikö? <3

 2. Ihana teksti. Juurikin näin, että esimeriksi terveys on niin tärkeä ja iso juttu, että jo yksistään siitä saisi olla äärettömän kiitollinen kun vielä on terve.. Välillä ainakin itseä säikäyttää kaikenlaiset mahdolliset sairaudet mitä vois olla/tulla. Toki vaikka joskus tulisikin joku sairaus, niin voisi ja pitäisi yrittää olla onnellinen. Mutta niin myös tästä hetkestä pitäisi olla onnellinen, vaikka tosiaan niitä jännittäviä treffejäkään ei ole tiedossa! 😀 Ja kastuin tänään litimäräksi kun pyöräilin töistä kotiin. 😀 Toi on niiin ihanasti sanottu, että ” jonain päivänä se tärkein unelma toteutuu” ! KUMPA toteutuisi! <3 Kaikilla se oma iso unelma.

  1. Kiitos Sara! Uskon aika vahvasti siihen, että saamme sen, mitä todella tahdomme. Ne isot unelmat toteutuvat kyllä yleensä aikanaan, kunhan niistä vain malttaa pitää kiinni eikä luovuta kesken kaiken.

   Ihanaa sunnuntaita! <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *