Miten tulevaisuuden minäksi tullaan?

Kirjahyllyssäni on Tara Mohrin Playing Big -kirja, johon palaan aina välillä. Siinä on hyviä juttuja ja eräs harjoitus, joka mielestäni kannattaa tehdä säännöllisin väliajoin. Sen nimi on Tulevaisuuden minä.

Harjoituksessa kuvitellaan tulevaisuuden minä: millainen olet 20 vuoden päästä. Tähän voi toki ajatella myös minän 10 vuoden tai viiden vuoden päähän.

Sulje silmäsi ja yritä nähdä vanhempi itsesi. Mitä mieleesi tulee ihan ensimmäiseksi, millainen kuva silmiesi eteen piirtyy?

Kirjoita se sitten ylös, niin voit palata siihen.

Millainen olemuksesi on? Millaiselta vaikutat, millainen mielentilasi on, entä henkinen minäsi…

Mitä teet? Mistä saat elantosi? Mitä muuta elämääsi kuuluu? Harrastatko jotain?

Missä asut? Millainen koti sinulla on, missä se on, kenen kanssa asut siellä, millainen tunnelma siellä on…

Miten pukeudut? Millaisiin vaatteisiin, mihin väreihin, millaisiin leikkauksiin…

Kun tein tämän harjoituksen ensimmäisen kerran, näin itseni selvästi. Olin isossa minimalistisessa keittiössä, sellaisessa rouheassa, mutta silti yksinkertaisessa, näin paljon kasveja, olohuoneen, jossa oli lämpöinen tunnelma ja muita ihmisiä, oli paljon kasveja ja tiesin, että terassin ovet aukeavat puutarhaan. Minulla oli pitkät hiukset, jotka laskeutuivat vapaana, tyylikkäät mutta hyvin mukavan, naisellisen ja jälleen minimalistisen näköiset vaatteet, kaikki värit ylläni ja ympärilläni olivat pehmeitä luonnonsävyjä. Minusta huokui varmuus ja tyyneys, tiesin, että olin oma pomoni, ehkä muidenkin, tein jotain omaa, ehkä jotain merkityksellistä ja olin sinut itseni ja maailman kanssa, ohjauduin sisältä käsin, en ulkoa.

Myöhemmin olen palannut tuohon kuvaan aina, kun tuntuu epävarmalta tai en tiedä, mitä tehdä. Kysyn tulevaisuuden minältäni, joka vaikuttaa niin fiksulta tyypiltä, että häneltä sietää kysellä neuvoja: Mitä sinä tekisit? Miten valitsisit?

Olen kuvitellut harjoitukseen myös lisäosia. Tiedän, että tulevaisuuden minäni asuu meren rannalla. Ehkä hän harrastaa keramiikan tekoa. Olen aika varma, että hän joogaa ja on jollain tavalla henkistynyt. Minulle on myös selvää, että hän haluaa jollain tavalla luoda kauneutta maailmaan. Ehkä ne keramiikat tai valokuvaus tai sitten jotain isompaa.

Yritän pyrkiä tuota minää kohti, sillä hän vaikuttaa juuri siltä, mitä haluaisin vanhempana olla. Kyselenkin aina välillä itseltäni, ovatko valintani johtamassa hänen luokseen. Valitsisiko tulevaisuuden minäni sen, mitä minä tänään valitsen? Käyttäisikö hän aikaansa kuten minä tänään?

Millainen on sinun tuleva minäsi? Näetkö hänet? Miten pääset hänen luokseen?

BLOGLOVIN, FACEBOOK, INSTAGRAM

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *