Miten vedin puoleeni hyviä tyyppejä – ja pähkinävoita

Jos elää itselleen oikein, vetää puoleensa oikeat asiat.

Sanon näin tosi usein. Joka kerta tarkoitan sitä enemmän.

Viitisen vuotta sitten olin hyvin erilaisessa tilanteessa kuin nyt. Olin ihan hukassa. En pitänyt työstäni, enkä tuntenut kuuluvani joukkoon. En tuntenut kuuluvani oikein minnekään.

Käpristelin aikani, kunnes aloin voida huonosti myös fyysisesti. Vasta silloin tajusin, että ihmisen ei kuulu tehdä työtä, jonka päättymiseen laskee tunteja jo ennen sen alkua.

Päätin opiskella lisää, tällä kertaa sitä, mitä oikeasti tahdoin. Sitten vaihdoin työtä ja samalla ammattia.

Asiat alkoivat muuttua.

Oikean työn mukana elämääni valui muita hyviä juttuja ja lisää oikeita ihmisiä. Kun nyt katson ympärilleni, en voi kuin ihastuneena ihmetellä, mistä nämä kaikki lahjakkaat, ajattelevat, hauskat, viisaat, rohkeat tyypit ovat löytäneet tiensä luokseni ja miten minä heidän luokseen.

Pari vuotta sitten olimme matkalla Tampereelta kotiin erään tuollaisen omaa tietään kulkevan tyypin kanssa. Moottoritien puolivälissä hän sanoi jotain hirveän viisasta:

”Aikuisparkour on sitä että kiipeilee puihin, hyppii esteiden yli ja kävelee käsillään, jos siltä tuntuu. Niin meidän pitäisi elää. Niin, että pystyy kävelemään käsillään myös vanhempana. Sitä taitoa ei saa menettää.”

Tähän keskusteluun tiivistyy ajatukseni hyvinvoinnista ja hyvästä elämästä. Se on sitä, ettei kadota lapsenmielisyyttään. Se on sitä, että tekee temppuja, joita teki lapsena. Se on sitä, että heittää kärrynpyöriä kolmikymppisenä ja elää niin, että se ehkä onnistuu vielä viisikymppisenä.

Niin minä tahdon elää.

Jotta se onnistuisi, itsestään on huolehdittava. Muttei mitään tiukkaa, ankeaa treeniohjelmaa tai ruokavaliota noudattaen. En usko, että se on tie onneen tai edes terveyteen. Koko ajatukseni onnellisuudesta perustuu sallivuuteen: siihen että uskaltaa ja antaa itselleen tilaisuuden olla sellainen kuin on.

Sitä paitsi olen huomannut, että aina silloin, kun asiat yrittää tunkea liian tiukkoihin raameihin, alkaa mennä pieleen. 

Tahdon vain elää. Mutta elää niin, että tulen vielä onnellisemmaksi ja vahvemmaksi.

Nyt tarinaan astuu toinen viisas tyyppi: ystäväni Sini. Hän on ravinto- ja hyvinvointivalmentaja, joka tahtoo auttaa ihmisiä voimaan mahdollisimman hyvin. Sini on juuri perustanut oman yrityksen, Health & Beauty by Sinin. Koska tunnen ajoittain oloni vähän fyysisesti uupuneeksi enkä aina nuku ihan niin kuin toivoisin, pyysin Siniä tarkastelemaan ruokavaliotani ja tutkimaan, pitäisikö sille tehdä jotain. Pidin muutaman päivän ajan ruokapäiväkirjaa ja olin raastavan rehellinen. Kirjoitin ylös jokaikisen leffakarkin ja kuoharilasillisen, joita jotenkin sattui juuri tuolle ajanjaksolle paljon.

Sini analysoi päiväkirjani, enkä yllättäen saanutkaan kovasti huutia. Sen sijaan hän kehotti minua lisäämään ruokavaliooni hyvää rasvaa, vaihtamaan leivän välillä esimerkiksi siemennäkkäriin ja syömään parempi aamupala. Paljon muutakin hän neuvoi. Ehdotti pieniä, helposti toteutettavia muutoksia ruokavaliooni ja antoi monta ihanaa reseptiä.

(Lisäksi sain vinkin syödä vähemmän karkkia.)

Halusin tänään kertoa teille, että kun on aito, vetää puoleensa oikeat ihmiset ja oikeat asiat.

Ja niin elämästä tulee taas vähän kauniimpaa ja se maistuu paremmalta. Ainakin, jos voitelee leivät jatkossa pähkinävoilla.

Kommentit

Mia K.
Voi taivas

Tuo lapsenomainen uteliaisuus ja ilo on niitä joita yritän vaalia. Ja, yhtäkaikki; mehän olemme kokonaisia kokonaisuuksia ;)

Anna Vihervaarasta

Just niin! Lapsenomaisuutta ei saa kadottaa.

miiajohanna
miiajohanna

Sinä ihana. Blogiisi jää koukkuun.

Iso peukku lapsenmielisyydelle<3

Anna Vihervaarasta

Itse olet ihana! <3

Paperikaupan tyttö

Ihanan inspiroivaa Anna. Kiitos <3

Anna Vihervaarasta

<3 Nähdään pian.

inan. (Ei varmistettu) http://savilankadulla.blogspot.fi

Voi komppaan, blogiisi jää koukkuun. Tänne on ihana tulla aina uudestaan ja lähteä joka kerta hyvin mielin. &lt;3

Anna Vihervaarasta

Ihana kuulla! Paljon aurinkoa sinne.

maitokahvi
Päivän ajatus

Ihana, ihana kirjoitus! :) Paitsi että mä olen aina ollut niin nössykkä, etten ole uskaltanut kävellä käsilläni tai tehdä kärrynpyöriä. Mut ehkä vielä joskus! :D

Anna Vihervaarasta

Kiitos ihana! Sä olet varmasti osannut jonkun muun taidon, jonka monet lapset osaa ja aikuiset usein kadottaa? Älä kadota sitä. <3

Joiku (Ei varmistettu)

Ai että, olipa hyvä kirjoitus!

Itselle kolahti erityisesti kohta "-- ihmisen ei kuulu tehdä työtä, jonka päättymiseen laskee tunteja jo ennen sen alkua." Olen itse tuossa nimenomaisessa tilanteessa. Sillä erotuksella että pidän työstäni, mutta en paikasta missä sitä teen. Työtunteja on liian vähän ja elän kokoajan suu säkkiä myöten.

Pitäisi vain keksiä se keino muuttaa asioita.

Anna Vihervaarasta

Olet jo pitkällä, kun olet tajunnut tahtovasi muuttaa asioita. Sen myöntäminen itselleen on ensimmäinen ja usein vaikein askel.

Tsemppiä muutoksiin! <3

AKK (Ei varmistettu)

Blogisi on valtavan suuri inspiraation ja viisauden lähde. Tänne on tultava kerta toisensa jälkeen ja aina pois lähtiessä on hymy huulilla ja pää täynnä ajatuksia. Kiitos, ihana!

Anna Vihervaarasta

Kiitos ihana AKK!<3 Saan ihan valtavasti iloa siitä, että jaksatte siellä ruudun toisella puolella lukea ja kommentoida.

Kiitos.

Sara_ (Ei varmistettu)

Kiitos tästä postauksesta! Olen itse aika suuren elämänmuutoksen keskellä ja sain tästä paljon voimaa jatkaa kohti omannäköistä elämää. Ja tuo on niin totta että kun tekee niitä omia juttuja, samalla usein huomaa löytävänsä ne omanlaiset tyypit ympärille! &lt;3 Kiitos ihanasta blogista! Olen käynyt täällä monta kertaa hakemassa tsemppiä omiin unelmiin ja elämäntilanteisiin. :)

Anna Vihervaarasta

Muutokset ovat usein vähän raskaita tai väsyttäviä tapahtuessaan, vaikka niitä kovasti toivoisikin. Mutta kun tietää, mitä tahtoo tai edes, mitä ei tahdo, on helpompi luovia niiden keskellä kohti sitä elämää, jota tahtoo elää. On tosi jännää, miten elämä alkaa muiltakin osin muovautua omannäköiseksi, kun alkaa tehdä niitä asioita, joita oikeasti tahtoo tehdä. Silloin tapaa ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneet samanlaisista asioista. Väitän myös, että kun on aito ja rehellinen itselleen ja pyrkii kohti unelmiaa, on myös onnellisempi. Ja onnelliset ihmiset vetävät puoleensa hyviä asioita ja ihmisiä. Onnella on tapana levitä.

Paljon tsemppiä sulle! <3

 

Henna M. (Ei varmistettu) http://alittleplaceinmind.tumblr.com/

Moi! Pakko kommentoida, löysin blogiisi tuolta tykätyimmät postaukset -laatikosta ja onneksi löysin! Jatkoin lukemista monta monta sivua; kirjoitat upeasti oli aihe kepeä tai syvällinen :) ja ihana koti sinulla myös! t. uusi lukija :-)

Anna Vihervaarasta

Ihanaa, että löysit ja kerroit itsestäsi. <3

Kivaa iltaa ja toivottavasti kuulen susta jatkossakin!

Elsa Peltonen (Ei varmistettu) http://crazy-something-normal.blogspot.fi/

Hei Anna!
Löysin blogisi hiljattain äitini avustuksella. Sinulla on ihan huippujuttuja täällä ja myös tosi kauniita kuvia! Odotan aina innolla uusia postauksiasi, niissä on paljon viisaita sanoja, joiden lukeminen tekee hyvää. :-)
Kaunista ja rentouttavaa kesää!

Anna Vihervaarasta

Hei Elsa,

Kiva, kun löysit tänne.<3

Ihanaa kesää!

annam_
anna k.

Musta tuntuu, että oon ollut hukassa niin kauan, etten edes muista miltä tuntuu kuulua johonkin. Lohduttavaa, kun kerrot ja toisaalta itsekin tiedän, että parempia päiviä on tulossa. Siihen saakka koitan keskittyä siihen, mikä elämässäni on nyt hyvin.

Lapsenmielisyys on asia, jota en halua kadottaa. Tämän vuoden kärrynpyörät on vielä heittämättä, mutta muuten tuntuu, että olen antanut sisäiselle lapselleni yhä vain enemmän tilaa. Ja se on aika kiva juttu.

Ihanaa tulevaa viikkoa! :)

Anna Vihervaarasta

Ihan varmasti parempia päiviä on tulossa – ja päiviä, joina et enää tunne olevasi hukassa. Olet vielä niin nuori. Ei kukaan meistä ole valmis heti, se vaatii aikaa. Elämä kasvattaa ja opettaa, kun sitä elää eteenpäin. Ja sen kuluessa löytää myös itsensä ja ne paikat ja joukot, joihin tuntee kuuluvansa.

Ihanaa viikkoa ja paljon onnenhetkiä elämääsi, Annaseni.

 

Merkki (Ei varmistettu) http://laivatjotkakuiskivat.blogspot.fi/?m=1

Ihana, inspiroiva kirjoitus! Haluan uskoa myös tuohon, että toisinaan rohkeat hyppäykset ovat juuri niitä oikeita valintoja ja kantavat pitkälle.

Ja kiitos muutenkin inspiroivasta, hyväntuulisesta ja elämänmakuisesta tavastasi kirjoittaa ja pitää blogia! :)

Anna Vihervaarasta

Kiitos Merkki!

Ihanaa, jos tykkäät lukea. Tätä blogia ei olisi ilman teitä lukijoita. <3

Suloista sunnuntaita!

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.