Murhamysteereitä, romantiikkaa ja yksi itsenäinen nainen (sekä ihania vaatteita)

phryne.jpg

Okei kaverit, nyt on paras sarajsuositus ikinä: Miss Fisher’s Murder Mysteries. Oletteko katsoneet?

Olen pahasti koukussa tähän. Menossa on jo kolmas tuotantokausi, ja joudun käymään kauppaa itseni kanssa: Anna, nyt kirjoitat yhden blogipostauksen, niin sitten saat katsoa yhden jakson. Ja ensin se postaus!

Sarjan tapahtumapaikka on 1920-luvun lopun Australia. Päähenkilö on nimeltään Miss Phryne Fisher, kaunis, rikas ja itsenäinen naisetsivä, joka asuu Melbournessa, harrastaa seksiä komeiden miesten kanssa ja ratkoo murhia. Ja mikä vaatekaappi hänellä onkaan! (Turkiksista en kyllä ole innoissani, mutta menkööt tällä kertaa aikakauden piikkiin.)

Sarja on Australian versio Agatha Christielle, päähenkilö vain on paljon seksikkäämpi. Ja juuri päähenkilön takia se on niin kiehtova, vaikka toki murhamysteeritkin ovat jänniä. Miss Fisher käyttäytyy täysin päin vastoin kuin 1920-luvun naisen kuului. Hän asuu yksin, harrastaa lyhyitä romansseja ja tekee muutenkin ihan mitä lystää. Sarjassa keskustellaankin myös naisen asemasta eri hahmojen kautta. 

Niin ja lisäksi sarjassa on komea rikoskomisario Jack Robinson! Hänen ja Miss Fisherin välillä on mieletön kemia, sellainen aavistus romanssista, josta tietää, että se olisi täydellinen, jos vain saisi mahdollisuuden. Tiedättekö sellaiset?

En kerro enempää, etten vahingossa paljasta juonta. Mutta siis, suosittelen tätä todella!

 

BLOGLOVINFACEBOOKINSTAGRAM

Kommentit (6)
  1. Kiitos vinkistä! Kysyisin, onko sarjassa väkivaltaa tai muita ”pahan mielen” juttuja vai onko enemmän dekkarityyppinen? Olen todella herkkä ja tykkään katsoa vain kevyitä ohjelmia, ja välillä on ongelmia löytää sopivia sarjoja… 🙂

    1. Ehdottomasti dekkarityyppinen, vaikka välillä ottaa vähän kantaakin. Mutta herkälle pitäisi sopia kyllä 🙂 Koko sarjan katsoneena uskallan suositella 🙂

      1. Kiitos Bulla, uskallan nyt ottaa tämän kokeiluun, joulunajan ratoksi 🙂

    2. Täällä ehdittiinkin jo vastata.:) Eli dekkarityyppinen on, joka jaksossa on murha, mutta väkivallalla ei mässäillä. Sarjan idea on sellainen agathachristie/marialang-tyyppinen murhamysteeri ja lisäksi kiehtovat henkilöhahmot, 1920-luvun Australia ja romantiikka. 

  2. Katsoin tässä yhden jakson kaverin suosituksesta ja vaikutti kyllä hyvältä. Pitää varmaan katsoa ne kaikki. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *