Muutoksen aika

Nimetön suunn.malli.jpg

Olen tehnyt elämässäni kolme aika isoa elämänmuutosta. Ensin vaihdoin alaa, sitten erosin pitkästä suhteesta ja nyt ollaan kolmannen kynnyksellä. Oikeastaan se on jo alkanut.

Ulkopuoliselle saattaa näyttää, että teen muutokset hyvin nopeasti. Se ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Oikeasti jokainen näistä askelista on pitkän ja vakaan harkinnan tulos ja on sisältänyt roppakaupalla epäilyksiä, kymmeniä keskusteluja ystävien kanssa ja painajaisunia, joissa kadun tekemääni päätöstä. Ennen kaikkea niitä on edeltänyt unelmointi.

Olen vahvasti sitä mieltä, että jos ei tiedä, mitä haluaa, ei kannata tehdä mitään. Jos ryntää suin päin uuteen suuntaan, vaikkei ole varma siitä, voi päätyä tekemään virheen. Siksi on hyvä odotella varmuutta. Lopulta se aina tulee. Yhtenä päivänä vain tietää, että nyt on aika ryhtyä toimimaan. Jos taas ei tiedä: no sitten ei kannata toimia.

Olen nyt ottamassa askeleen, jota olen pyöritellyt päässäni jo pari vuotta. Välillä se on tuntunut loistavalta idealta, välillä ei lainkaan. Kesäloman kynnyksellä jokin kuitenkin muuttui ja tiesin, että tulen tekemään sen. Nyt on tekojen aika. Muutos on kalenterissa. Se tarkoittaa, että se toteutuu.

Kun muutos lopulta pyörähtää käyntiin, tuntuu kuin olisin pyörremyrskyn keskellä. Päätöksen tehtyäni toimin hyvin nopeasti ja tehokkaasti. Sanotaan, että elämä voi muuttua vuodessa. Oikeasti se voi muuttua kuukaudessa.  

Jos sinulla on unelma ja emmit sen toteuttamista, älä siis huoli. Jos oikeasti haluat sitä, jonain päivänä tiedät varmasti. Sitten se pitää vain toteuttaa, mutta se on lopulta vain tekoja. Päättäminen on se raskain osa.

 

BLOGLOVINFACEBOOKINSTAGRAM

Kommentit (14)
  1. Samaa mieltä edellisten kommentoijien kanssa. Toivottavasti se on muutos kirjoitustavassasi.

    Klikkiotsikoita ja turhuutta on täynnä koko internetmaailma. Ei sinun sitä tarvitse enää tehdä.

    Etkö juuri itsekin kommentoinut Visual Diaryn postaukseen, että haluaisit tehdä merkityksellisempää sisältöä blogiisi. No ei muuta kuin tuumasta toimeen. SINÄ olet ainoa joka päättää mitä täällä julkaiset.

    1. Toivottavasti löydät parempaa luettavaa muualta. 

  2. Rohkeutta muutokseen <3. Elän juuri itsekin muutoksen aikaa ja tunnistan hyvin tuon epävarmuuden ja pitkän harkinnan ja pähkäilyn. Täällä vasta ensiaskeleet uranvaihdon osalta menossa...

    1. Kiitos! Huh, muutokset ovat kyllä jännittäviä. Itse olen nyt sellaisessa vaiheessa, että takaisin ei oikein voi kääntyä. Se on yhtä aikaa hyvä ja pelottava asia. <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *