Näin rakennat tauluseinän (+ alekoodi)

Kaupallinen yhteistyö: Desenio

79F475A1-0003-41F2-9F9F-D81952D20FCA.JPG

6CEEB19E-EA2F-45E7-8B2D-2565B5C04616.JPG

F2A86E57-D663-4230-A676-BC5E1B112E64.JPG

CBD8FC86-6D80-4493-AB85-7F08A9D9EA5B.JPG

47A10B2A-D7E4-4483-BAEA-198BC22AA984.JPG

96CE319E-A85D-4CBA-AC32-C51DCB44A2BF.JPG

Seinäni julisteet: Serenity, Leopard Profile, Moon Phase, Fog Mountain ja Highland Cow. Löydät ne kaikki osoitteesta Desenio.fi.

 

Koodilla ANNAVIHERVAARASTA saat 25 prosentin alennuksen Desenion julisteista ajalla 13.-15.11. (Koodi ei koske kehyksiä eikä Handpicked-/Collaboration -julisteita) 

Olohuoneen seinällä on jo jonkin aikaa ollut viisi Deseniolta saamaani julistetta. On ollut hankalaa kuvata täällä niin, etteivät ne näy – varsinkin, kun olen halunnut näyttää ne teille jo kauan. On hämmentävää, miten paljon muutama taulu tekee tilalle. Se aiempi tylsyys ja keskeneräisyyden tunnelma on poissa, seinällä on jotain, mitä katsoa. 

Muistattatteko vielä, kun täällä kävi muuton aikoihin eräs sisustustoimittaja konsultoimassa minua? Hänen mielestään tyhjät valkoiset seinät olivat kamalat, ja hän kehotti minua hankkimaan pian katseltavaa niille. Nyt ymmärrän, mitä hän tarkoitti. Niin kauan, kun tuo seinä oli tyhjä, sen tyhjyys ei oikeastaan häirinnyt minua. Ajattelin vain sen olevan kesken. Nyt, kun taulut ovat seinällä, en voisi kuvitella sitä enää ilman. 

Taulut myös saavat tilan näyttämään entistä korkeammalta, sillä ne vetävät katseen ylemmäs. Sen sisustustoimittajan mukaan suomalaisten yleisimpiä sisustusvirheitä onkin sisustaa vain katseen korkeudelle saakka. Näin iso osa tilasta jää käyttämättä.

Nämä viisi taulua ovat vasta alkua. Aion jatkaa tauluseinää vähitellen laajemmaksi. Ainakin toiset viisi mahtuu vielä mainiosti.

Julisteiden valinta ei muuten ollut helppoa! Deseniolla on valtava valikoima, ja käytin monta iltaa sen selailemiseen. Vaihdoin mielipidettäni monesti. Desenion nettisivulta löytyy Rakenna tauluseinäsi -työkalu, jolla voi sommitella oman tauluseinänsä. Se oli suunnittelussa kullan arvoinen, sillä minulle sisustamisessa hankalinta on nähdä etukäteen, mitkä asiat sopivat yhteen. Nyt ei tarvinnut arvailla. Taisin rakentaa yhteensä 20 tauluseinää.

Lopulta päädyin näihin viiteen julisteeseen. Mietin ensin, millaisen tunnelman haluan ja millaiset julisteet sopivat jo olemassa olevaan sisustukseeni. Päädyin hylkäämään liian dramaattiset julisteet (joihin tunsin suurta vetoa). Täällä on puuterinen, harmoninen tunnelma. Sen halusin jatkuvan julisteissa.

Kirkkaita värejä, graafisia kuvioita, naishahmoja ja taiteellisia piirroskuvia en edes harkinnut. Ne eivät oikein puhuttele minua. Halusin hillityn, seesteisen värimaailman. Päädyin valitsemaan pääosin mustavalkoisia julisteita, mutta hieman väriä kaipasin silti. Siitä vaaleanpunaiset flamingot. 

Julisteiden aiheiden halusin peilaavan minulle merkityksellisiä asioita. Flamingot ja gepardi muistuttavat Afrikasta, missä olin yhdellä unohtumattomimmista matkoistani, kuun vaiheet muistuttavat mystiikasta ja myös ylämaan lehmässä on jotain salaperäistä. Se puhutteli minua heti. Vuori taas viittaa luontoon ja siihen, että vuoret on tehty valloitettaviksi: unelmat voi toteuttaa, kun vain uskaltaa ja tekee hurjasti töitä. Vuoren tilalla oli alun perin sumuinen metsämaisema, joka sykähdytti minua erityisesti. Lopulta tulin kuitenkin siihen tulokseen, että se ei sovi kotini tunnelmaan, joten jätin sen pois. 

Siinäpä muuten omat neuvoni julisteseinän valintaan:

1. Mieti värimaailma.

2. Pohdi, millainen tunnelma sopii kotiisi.

3. Valitse aiheita, joilla on sinulle merkitys.

4. Kill your darlings eli jos jokin juliste ei sovi joukkoon tai kotiisi, jätä se pois, vaikka rakastaisit sitä.

5. Tee juuri kuten itse tykkäät, nämä ovat vain minulle sopivat vinkit. 

 

Mitäs pidätte seinästä?

BLOGLOVINFACEBOOKINSTAGRAM

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *