Näin vahvistan itsetuntoani

IMG_5221.jpg

 

Arvatkaa, mitä nykyisin teen, jos minun on vaikea uskoa itseeni? Seison päälläni. 

Opettelin päälläseisonnan tämän kevän ja kesän aikana. Olin jo pitkään halunnut oppia sen, mutta vähän kyllä epäilin, tulenko koskaan onnistumaan. Aluksi se nimittäin tuntui täysin mahdottomalta ja lisäksi aika pelottavalta. Pelkäsin, että satutan niskani ja romahdan alas. Tosin pitkään oli suuria vaikeuksia ylipäätään saada jalkoja ylös.

Olen kuitenkin hyvin sitkeä halutessani. Lisäksi muistin, että opin vetämään leukojakin pari vuotta sitten. Sekin tuntui alkuun täysin luonnon- tai ainakin kehoni vastaiselta. Noin kuukauden ähelsin, en päässyt puoliväliä korkeammalle vaikka kuinka yritin. Ja sitten yhtenä iltana vedin leuan. Sen jälkeen olen osannut. Kehoni vain tarvitsi aikaa ymmärtääkseen, mitä siltä odotetaan. 

Ihan sama kävi päälläseisonnan kanssa. Pari kuukautta treenasin monta kertaa viikossa. Ensin en osannut lainkaan. Sitten pysyin hetken päälläni jalat vatsaa vasten. Sitten pysyin pidempään. Ja juhannussunnuntaina nostin jalat suoraan ylös ja pysyin siinä. 

Kerron teille tästä, sillä jonkin itselle vaikean taidon oppiminen on ihan mahtava tapa kohottaa itsetuntoa. Minulla on aina ollut tiettyjä merkkipaaluja, joihin palaan, kun usko meinaa loppua. Ne eivät ole vain fyysisiä suorituksia, vaan joitain aikoinaan jännittäviä tai vaikeita asioita, joista olen selvinnyt kunnialla. Kuten ensimmäinen lentoni matkustamon esimiehenä, se kun pyöritin käytännössä yksin kokonaisen vuoden ajan isoa sisustuslehteä tai vaikka se, kun lähdin ensimmäistä kertaa yksin reissuun. 

Itseään kannattaa haastaa. Koska kun selviää jostain haastavasta, itseluottamus kasvaa. Silloin uskoo itseensä taas enemmän ja uskaltaa kokeilla jotain uutta haastetta. Ja pian vain taivas on rajana, jos sekään. 

Seison päälläni monta kertaa viikossa. Seuraavaksi aion oppia lisää käsitasapainoiluja. Aina kun pitää olla jokin uusi haaste meneillään. 

Uskokaa itseenne, murmelit!

Kommentit (8)
  1. Hei wau, niin totta! En oikeastaan ole edes tullut ajatelleksi, mutta noinhan se juuri menee! Itsellä vastaava äskettäin opeteltu taito on ”miesten”punnerrukset. Vuosikaudet en saanut yhtäkään, sitten kävin vähän aikaa salilla tekemässä penkkipunnerruksia ja wau! Nyt menee jo kymmenen hyvänä päivänä 😀 Mikähän seuraavaksi??

    1. Jee, hyvä sinä! Tosi moni asia on ihan mahdollinen, jos tarpeeksi haluaa, isot ja pienet. Punnerrukset ja päälläseisonnat todistaa sen. 🙂

  2. Ihanat nuo trikoot! Minkä merkkiset ovat?

    1. Kiitos.:) Ne ovat Stadiumista, SOC.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *