Nainen, joka kuvitti Vihervaaran

jonna_tivoli.jpg

Kun perustin tämän blogin, pyysin ystävääni Jonna Koivumäkeä suunnittelemaan sille bannerin. Selitin epämääräisesti haluavani jotain kepeää ja kaunista, jotain minun näköistäni. Päässäni vilisi sikin sokin kukkamekkoja, käsinkirjoitettua tekstiä, teekuppeja, pilvenhattaroita, syötäviä hattaroita – mutten osannut pukea ajatuksiani sanoiksi.

Arvatkaa mitä sitten sain? Jotain, jota en itse olisi koskaan osannut kuvitella, mutta joka oli silti juuri oikein. Ihan minua. Kiitos Jonna-ihana, tiedän, että luet tämän. ♥

Jonna on helsinkiläinen kuvittaja, joka asuu värikkäässä kivitalossa korkean mäen päällä, näyttää Lumikilta ja rakastaa korvapuusteja ja pitkiä yöunia. Hänen kynästään syntyy värikkäitä ja leikkisiä kuvituksia, jotka kertovat omaa visuaalista tarinaansa, muistuttavat lapsuudesta ja ovat taidetta, jonka jokainen voi tulkita tavallaan. 

kylli_kannet_pysty_pieni.jpg

Jonna on kuvittanut muun muassa Kirsi Räisäsen ja Jouko Lestisen Kyllin hyvä -kirjan kannen, josta vinkkasin jo pari postausta sitten. Kirja pureutuu nykypäivän työelämän suorituskulttuuriin ja kelpaamattomuuden tunteisiin. Suosittelen lukemaan sen, jos et osaa sanoa ei, muserrut työkuormasi alle tai teet jatkuvasti ylitöitä, oli syy mikä hyvänsä.

Ollaan ihania ja muistetaan suloisia ystäviämme!

 

Kommentit (10)
 1. Anne - Elämäni sanoina
  3.12.2013, 16:42

  Täytyypä hankkia tuo kirja jostain käsiini! Terveisin nimimerkki ”Vähän taas työpäivä venähti”

  1. Hih, ei se ehkä niin vaarallista ole, jos välillä venähtää. Mutta ihan mielenkiintoinen kirja kyllä.:)

   Ihanaa, kun joulu ja loma lähestyy!

   Aurinkoa päivään!

 2. jotainsinistä
  3.12.2013, 15:29

  Muistan, kun tulin ensimmäisen kerran tänne, niin huokaisin ihastuksesta nähdessäni bannerin. Todella onnistunut on siis! 🙂

  Arvaas mitä, mun piti muutenkin tulla heti kertomaan. Olin nimittäin tänään mun ystävän kanssa taas siellä hylätyillä huviloilla. Inspiroiduttiin sun kuvista. OIlaan oltu aiemminkin kuvailemassa siellä. Ystäväni on järjestämässä valokuvanäyttelyä ja kuvasi sinne. Itse otin kuvia vain puhelimella, koska toimin avustajana ja mallina osassa kuvia. Oli ihan huikea tunnelma! Hyvä, että lumi suli pois (hassua sanoa näin). Yritän ehtiä laittaa instaan jossain vaiheessa kuvia ja muistaa vinkata sitten siitä näyttelystä.

  Ihanaa viikon jatkoa! 🙂

  1. Kiitos!:) On aika huippua, kun joku osaa pukea ajatuksesi kuvaksi. <3

   Hei mahtavaa! Laita heti Instaan, niin pääsen mäkin taas fiilistelemään. Se on kyllä niin jännä paikka, jotenkin kaunis ja aavemainen samalla kertaa.

   Ja kerro sitten näyttelystä, se olisi kyllä tosi kiva käydä katsomassa.:)

   Ihanaa iltaa sulle!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *