Olohuoneesta, villatakista ja asenteesta

AdobePhotoshopExpress_2014_01_25_173802.jpg

Olohuone on taas ihan hitusen valmiimpi. Seinä maalattiin kermanvalkoiseksi (nyt vasta tajuan, kuinka harmaa se edellinen valkoisen sävy oli), on pari uutta tyynyä ja uusi seinävalaisin.

Luulen, että tämä on projekti, joka muotoutuu pikkuhiljaa. Ja niin se saa ollakin.

Olin vähän aikaa sitten vielä täysin ärsyyntynyt tähän kotiin. Ihan vain siksi, että sisustusprojektini tuntuu kestävän ikuisesti. Se taas johtuu siitä, että sisustamisen sijaan neulon, kirjoitan, luen, katselen leffoja, kuljeskelen metsissä, valokuvaan, juon välillä teetä, välillä viiniä, näen hauskoja tyyppejä ja haaveilen. (Nämä ovat muuten juuri niitä juttuja, joihin haluankin käyttää aikaani.)  

Toinen ärsyynnyksen aiheeni on viime päivinä ollut villatakki. Se on nuo kymmenen kerrosta tuossa puikoilla. Ajattelin ensin neulovani sen kuukaudessa ja laskeskelin jo, kuinka monta kerrosta pitäisi saada illassa aikaan. Tähän mennessä olen nelonut yhteensä 40 kerrosta, purkanut tekeleen kahdesti ja päättänyt, että se valmistuu, kun valmistuu. 

Huomasin nimittäin olevani ärsyyntynyt vain siksi, että elämässäni on keskeneräisiä asioita. Sehän on täysin älytöntä, koska niin on aina. Ja miten hirveää olisikaan, jos koko elämä olisi valmis? Ei olisi mitään, mitä odottaa, ei mitään, mistä unelmoida.

Uskon, että kaikelle on aikansa ja paikkansa. Olohuone valmistuu sitten, kun on sen hetki, samoin villatakki. Tai oikea hetki minun elämässäni. 

Vedämme puoleemme erilaisia asioita, koska elämässämme on jonkinlainen tilaus niille. Ehkä villatakin neulominen opettaa minulle kärsivällisyyttä ja olohuoneen muotoutumisessa kestää, jotta ehtisin selvittää, minkälaisen kodin oikein tahdon. Tai sitten kyse on jostain muusta.

Asiat sujuvat  yleensä mukavasti omalla painollaan, kun niiden antaa sujua, eikä yritä väkisin tehdä jotain, joka ei juuri sillä hetkellä tunnu hyvältä.

Suloista sunnuntaita, muruset!

 

 

Kommentit (32)
 1. On jännä, miten keskeneräisyyttä sietää toisinaan tosi hyvin ja toisinaan taas maailma tuntuu kaatuvan siihen. Ehkä suhtautuminen riippuu omista energiavaroista tai mielialoista.

  1. Totta! Välillä jokin asia vain ärsyttää ihan hirveästi ja välillä ei yhtään. Oon kyllä huomannut, että ärsyynnys vähenee, kun tarttuu toimeen ja tekee asioille jotain, vaikka valmistumiseen menisikin pitkä aika.:)

   Ihanaa päivää!

 2. Aika samanlainen tuo sinun listasi siitä mitä teet ja haluatkin tehdä kuin minulla! Minäkin luen, kuljeskelen luonnossa, valokuvaan, haaveilen, katson leffoja, juon teetä, välillä viiniä, tapaan ystäviä, hengaan kahviloissa, shoppailen kirppiksillä ja käsityöpuodeissa ja myös netissä… Haluan elämältä elämyksiä, arjenkin keskellä voi olla vaikka mikä elämys edessä kun vain tarkasti katsoo!

  Kuule, aina on keskeneräisiä projekteja ja ehkä niin pitää ollakin. Minua riepoo se että en (muka) ehdi tehdä nykyään ikinä niitä käsityöjuttuja joita olen vuosien mittaan opetellut; nypläystä, paperin tekoa, helmitöitä, kangaspuilla kutomista, tallukoita, neulakintaita, nauhoja, kirjansidontaa yms yms Mutta koetan ottaa sen silti tietoisesti rennosti, vaikka asia nyppiikin välillä. Näillä on ollut aikansa ja ehkä tulee aika vielä.

  Kodista sen verran että emme asu mitenkään täydellisessä ja valmiiksi tuunatussa ja sisustetussa kodissa vaikka olemme tässä talossa asuneet likimain 6 vuotta. No, välillä on hyvä katsoa telkusta niitä kauhuohjelmia himohamstraajista, jotta huomaa että meillähän on ihan nätti ja meidän näköinen ja rento koti. Mutta että ei hätää, kaaoksessa emme asu (se on niin suhteellista)!

  1. Minusta nämä ovat juuri niitä ihania juttuja.:) Hauskaa, että ollaan samoilla aalloilla tässä!

   Kaikelle on tosiaan aikansa ja paikkansa. Itse yritän aina välillä priorisoida ja miettiä, mikä oikeasti on minulle tärkeää: onko se esim. puhtaat ikkunat vai oma hetki kirjan kanssa. Ihan kaikkea ei millään ehdi tekemään, joten pitää välillä vähän valita.

   Kodissa on mielestäni tärkeintä, että se on omannäköinen (tai siitä on tulossa sellainen) ja siellä viihtyy. Kaiken ei tarvitse olla ollenkaan tip top, kotona pitää myös voida olla rennosti.

   Ihanaa iltaa!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *