Omppupiirakka

img_9318_0.jpg

Saimme J:n äidiltä ison korillisen oman puun omenoita. Osa ompuista meni suoraan suuhun, lopuista syntyi tänään piirakka. Ohje on täältä, mutta muokkasin sitä vähän, eli korvasin tavallisen sokerin fariinisokerilla. Maito ja munat meillä syödään aina luomuina, niin nytkin. Luomuvoita lähikaupasta ei löytynyt, joten tällä kertaa sitten ihan tavallista.

omppu.jpg

Sulata voi ja sekoita se fariinisokerin kanssa. Lisää vehnäjauhot vähitellen, älä laita vielä leivinjauhetta. Erota taikinasta kahvikupillinen taikinaa, se ripotellaan myöhemmin piirakan päälle. Lisää nyt muun taikinan joukkoon muna, maito ja leivinjauhe, sekoita tasaiseksi ja kaada voideltuun piirakkavuokaan. Asettele pinnalle viipaloidut omenat ja ripottele niiden päälle kanelia, sokeria ja sivuun jätetty taikina. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

img_9389.jpg

Ihanaa lauantai-iltaa, meillä suuntana nyt metsä ja lenkki.

 

 

Kommentit (3)
  1. Hyvältä näyttää, namnam. Pitää kokeilla!

    http://www.freakingtasty.blogspot.fi

    1. Kiitos! Oli muuten tosi hyvää, kannattaa kokeilla.:) Kivaa viikonloppua!

  2. Hei Metleena! Omppupiirakka on ihanaa, ja niin helppo tehdä. Ja luonnistuu ihan mainiosti marketin ompuista.:) Kiva, jos tykkäät blogistani. Tulen pian vastavierailulle.:)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *