Onnesta ja epäonnesta

Luin yhden hyvän ajatuksen, jonka haluan jakaa teillekin. Mitä jos epäonni onkin joskus onnenpotku?

Onko sinulle koskaan sattunut jotain harmillista, joka onkin myöhemmin osoittautunut hyväksi jutuksi? Minulle on vaikka mitä.

Konkreettisin esimerkki on vanha asuntoni. Se oli 42 neliön juuri rempattu kaksio elämääni ajatellen ihan superhyvällä sijainnilla. Alun perin minun ei kuitenkaan ollut tarkoitus muuttaa siihen, vaan 30 neliön yksiöön Krunikkaan. Sinä päivänä, kun olin menossa katsomaan tuota yksiötä, sitä vuokrannut poika soitti minulle ja kertoi vuokranneensa sen sittenkin kaverilleen. Se tuntui siinä hetkessä todella surkealta sattumukselta. 

Kun puhelu tuli, istuin ison valkoisen keittiönpöydän ääressä helsinkiläisessä rivarissa. Halusin kiihkeästi eroon sekä siitä pöydästä että rivarista, sillä olimme eronneet sen tyypin kanssa, jonka omisti niistä toisen puolen. Mitä tehdä? Menin nettiin, sieltähän apu yleensä löytyy.

Minuutin päästä katsoin tulevan kotini vuokrausilmoitusta. Asunto oli juuri tullut vuokralle, se oli vasta remontoitu ja näyttö olisi samana päivänä. Mikä parasta, se sijaitsisi tulevan työpaikkani vieressä ja lähellä olisi paljon luontoa, mikä on kahden paimenkoiran omistajalle aika hyvä juttu (toisin kuin Krunikan jalkakäytävät, mitähän olin oikein edes ajatellut?). Koska en saanut sitä yksiötä, päädyin yli 10 neliötä isompaan kaksioon alueelle, joka sopi elämäntilanteeseeni täydellisesti. 

En saanut sitä, mitä halusin, vaan jotain paljon parempaa. Huono onni olikin hyvää onnea. 

Samaa ajatusta voi soveltaa moneen asiaan elämässä. Menetettyihin työpaikkoihin, särkyneisiin rakkauksiin, bussista myöhästymiseen...

Me emme pysty näkemään ennalta, miten mikäkin tapahtuma elämässä vaikuttaa seuraaviin tapahtumiin tai meihin itseemme. Huono tuuri tai ikävä kokemus saattaakin kääntyä hyväksi ja viedä paikkaan, minne ei koskaan olisi ilman sitä päätynyt. 

Siksi huono onni ei välttämättä ole huonoa onnea lainkaan.

 

BLOGLOVINFACEBOOKINSTAGRAM

Kommentit

Santsi (Ei varmistettu)

Yksi motoistani, joka sopii hyvin tähän on: “Ende gut, alles gut. Ist es noch nicht gut, ist es noch nicht das Ende.“ Eli loppu hyvin, kaikki hyvin - jos ei vielä ole hyvin, ei se vielä ole loppu. Jotenkuten suomennettuna. :)

Anna Vihervaarasta

Just niin! Ihan mahtava motto. <3

Mirtsu (Ei varmistettu)

Todella hyvä postaus ja niin paikkaansa pitävä. :) Ainakin omassa elämässä olen huomannut tämän toteutuvan useamminkin. En esimerkiksi ilman burnoutia olisi lähtenyt ihan ok työstä, jonka kuvittelin olevan se just mulle sopiva duuni ja päätynyt siihen todelliseen unelmieni työhön.

Olen muuten lukenut blogiasi vasta muutaman viikon ajan ja tykästynyt tyyliisi kirjoittaa aivan valtavasti. Hyvää viikonloppua!

Anna Vihervaarasta

Kiitos!<3

Ja just näin mäkin sen ajattelen. Ihanaa, että olet löytänyt unelmatyösi!

Kiitos kauniista sanoistasi! Toivottavasti viihdyt täällä pitkään. <3

Lilliputti123 (Ei varmistettu)

Minulle on käynyt noin! Ikävän työpaikkakiusaamisen takia (esimieheni) sanouduin irti vakityöpaikastani perheellisenä.
Halusin nopeasti uuden vakityöpaikan, kävin useissa haastatteluissa ja päädyin pieneen start up-firmaan, jota en olisi tullut muuten edes ajatelleeksikaan. Nyt olen ollut tyytyväisenä firmassa jo vuosikausia ja firmakin on jo kasvanut 200 työntekijän yhtiöksi. Kaikki päättyi paremmin kuin voisi kuvitellakaan!

Anna Vihervaarasta

Ihana kuulla, miten kivasti kaikki lopulta meni! Just näin mäkin tämän ajattelen. Ikinä ei voi tietää, mitä hyvää epäonnesta voi seurata. <3

Annee (Ei varmistettu)

Juuri noin! Silloin kun asiat eivät mene oman suunnitelman tai mielen mukaan ei sitä jaksa ymmärtää tarkoitusta ja uskoa sitä että sillä hetkellä huonoista asioista voisi seurata jotain hyvää. Usein vasta pitkän ajan kuluttua usein huomaa mikä oli kaiken tarkoitus. Tuon kun muistaisi silloin kun on vaikeaa niin olisi paljon helpompaa. Aina kun haluan lukea jotakin viisaita ja voimaa antavia ajatuksia niin luen blogiasi! Kommenttia en ole jättänyt, nyt ensimmäinen kerta.

Anna Vihervaarasta

Kiitos ihana!<3 Tuli kovin hyvä mieli tästä. 

Paljon kaikkea hyvää kevääseesi!

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.