Pääkaupunkiseudun ulkoilupaikat: Mustavuori

 

Minulta kysellään aina välillä, missä pääkapunkiseudulla kannattaa ulkoilla koirien kanssa ja muutenkin. Siksi ajattelin jakaa teille suosikkipaikkojani silloin tällöin. Ensimmäinen niistä on Mustavuoren luonnonsuojelualue. Se kuuluu Vuosaareen ja sijaitsee noin 5-10 minuutin ajomatkan päässä Itäkeskuksesta vanhaa Itäväylää Sipoon suuntaan.

 

 

Mustavuori on Helsingin parhaiten säilynyt ensimmäisen maailmansodan aikainen linnoitusalue. Siellä on vanhoja sotilasteitä, juoksuhautoja, syviä kallioon louhittuja rotkoja, luolia ja luolatunneli, jos sellainen kiehtoo. Minua todellakaan ei, ajatuskin kallion sisään hakatusta tunnelista karmii.

Koska Mustavuoressa on niitä rotkoja, siellä kannattaa liikkua varovasti, etenkin, jos mukana on pieniä lapsia tai miksei koiriakin. Niin kauan, kun pysyy polulla, ei ole hätää. Jos polulta astuu syrjään, voi kuitenkin löytää itsensä kohtisuoran pudotuksen ääreltä.

 

 

Kallion ja linnoitusten lisäksi Mustavuoressa on lehto- ja havupuumetsää. Siellä menee ulkoilureittejä ja merkattuja sekä merkkaamattomia metsäpolkuja. 

 

 

Metsän lisäksi voi kävellä niittyä pitkin ja jatkaa hiekkatielle, joka vie Vuosaaren huipulle. Vuosaaren huippu on entinen kaatopaikka, ja sinne on sijoitettu rakentamisesta yli jääneitä maamassoja. Tulos näyttää enemmän Keski-Maalta kuin Suomelta. Huipulta näkee Vuosaaren satamaan.

Vähän suretti, kun Keski-Maa vaihtui äkkiä Mordoriksi lähellä isoa luolaa. Täälläkin on näköjään palanut kesällä metsää. Olisikohan syy tulenteko metsäpalovaroitusten aikaan?

 

Onko Mustavuori teille tuttu?BLOGLOVINFACEBOOKINSTAGRAM

Kommentit

NeitiMaraton
Ekana maalissa

Ihanan näköinen paikka! Miten multa on kokonaan voinut mennä ohi tällainen paikka? Pistän heti ensi viikonloppuna kokeiluun, eli kiitos vinkistä!

Anna Vihervaarasta

Suosittelen! Tosi kaunis metsä.:)

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.