Parasta käytettynä: rakastuin second handiin

Kuulkaa kaikki, olen löytänyt second hand -vaatteet!

Juu, tiedän. Ei siinä kauan kestänytkään.

Toki olen pitkään ajatellut, että olisi ihanaa ja vastuullista löytää kirpparilta, netin kierrätysryhmistä tai vintagekaupoista jonkun toisen käyttämiä vaatteita, jotka saisivat minun ylläni uuden elämän. Mutta vaikka rakastan vaatteita, en lainkaan rakasta niiden ostamista. Oikeasti inhoan sitä.

Eräs kaverini rentoutuu surffailemalla iltaisin erilaisissa Facebookin kierrätysryhmissä. Hänellä on ihania vaatteita. Aina, kun kysyn jonkun niistä alkuperää, vastaus on: Kruununhaka/Ullanlinna/Katajanokka kierrättää tai jokin kivijalkakirppis. Minäkin haluan, olen ajatellut. Ja sitten en ole tehnyt asialle mitään.

Olen vältellyt kirppiksiä tehokkaasti siksi, että mielestäni niillä kiertely (virtuaalisesti tai livenä) on ollut rasittavaa. Suuntaan vaateostoksille yleensä vain silloin, kun mielessäni on jotain, mitä tarvitsen (sen tarpeen tärkeydestä voidaan kyllä olla montaa mieltä). Kirppiksiltä on paljon vaikeampi löytää juuri tietty vaatekappale kuin kaupasta. Siksi olen dissannut niitä.

 

 

Lissabonissa kuitenkin ihastuin. Sellaisiin suloisiin vintagekauppoihin, kuten tuossa kuvassa, ulkoilmakirppiksiin – ja ystäväni Saaran ja hänen kämppiksensä kierrätettäviksi tuomitsemiin vaatteisiin. Niistä kaksi matkasi mukanani Helsinkiin.

Olen viimeisen kuukauden aikana hankkinut käytettynä punaisen mekon (näette sen pian toisessa postauksessa), sinisen tunikan, viininpunaisen hatun, vintage-Levikset (jollaisia olin pitkään himoinnut) messinkisen papukaijan (jep) ja kaksi vaaleanpunaista pientä viinilasia. Rakastan niitä kaikkia! Rakastan kirppiksiä!

 

PS Ilmianna suosikkikirppiksesi Helsingissä.

 

Kuvat Saara Helkala

 

BLOGLOVIN, FACEBOOK, INSTAGRAM

Kommentit

raijairina

Mun suosikkikirppikset on Frida Marina Kalliossa ja Vallilan Stoori. Molemmat on ihania itsepalvelukirppareita, joita pitää mukavat nuoret naisyrittäjät. Stoorista on tullut muutenkin mun olohuoneeni; kahvilapuolella voi istuskella rauhassa tekemässä töitä ja siinä sivussa käydä kirpparilla kurkkimassa ihanuuksia. Tykkään juuri tuollaisesta rauhallisesta fiiliksestä, mikä näissä molemmissa on; isot kirppistapahtumat väentungoksineen ei niin paljon houkuttele mua. :)

Anna Vihervaarasta

En ole käynyt kummassakaan. Kiitos vinkistä! <3

ElizabethRinne

Mut koulutettiin jo lapsuudessa/nuoruudessa kirpparinarkomaaniksi ja sillä tiellä pysyttelen edelleen :)
Tämä postaus tuli just tarpeen sillä tarvitsisin Helsingin parhaimmat kirppisapajat, kun olen ensi viikolla tulossa lomailemaan pk-seudulle :D Eli nyt kaikki top-listat kehiin!

Elisabet | www.fashionpoetry.eu

Anna Vihervaarasta

Hei mahtavaa! Hyviä kirppishetkiä. <3

Vierailija (Ei varmistettu)

Parhaat kivijalkakirpparit: Relove Töölössä (isona plussana ihana kahvila taivaallisine raaka/gluteeniton/vegaani-tarjoiluineen, viikonloppuisin myös brunssi), Frida Maria Kalliossa.
Muita hyviä löytöjä tehty Hakaniemen torin ja Brunon kirppiksiltä.

Anna Vihervaarasta

Mun niin pitää mennä käymään Relovessa, en tajua, miten olen välttynyt siltä tähän asti! Frida Maria tuntuu myös olevan suosittu, joten testiin sekin. <3

Ärkoo (Ei varmistettu)

Huom! Molempiin ovat myös koirat tervetulleita (kuten hyvien kirppisten olomuotoon kuuluukin!)

Jenniiiii (Ei varmistettu)

Mä kuulun niihin ihmisiin, jotka ei jaksa kierrellä kaupoissa ja kirppareilla. Se on vaan rasittavaa ja tuntuu, että sillon kun etsin jotain tiettyä, en löydä sitä. Facebookin kirppariryhmätkin tuntuu rasittavilta, tori.fi selaaminen työläältä. Joo, olen laiska :D Sitten löysin Zadaan. Postikulut välillä harmittavat, mutta olen tehnyt sieltä vaikka mitä ihania löytöjä! En ole kuukausiin muualta vaatteita ostanutkana, kuin Zadaasta.

Anna Vihervaarasta

Ooh, siellähän voisi myydä omiakin vanhoja vaatteita! Kokeiluun. :)

Täällä myös yksi, joka rakastaa kirppiksiä! Kirppiksillä kuljeskelu on oikea tutkimusmatka, jolta voi parhaimmillaan tarttua mukaan ihan loistavia löytöjä :)

Anna Vihervaarasta

Totta! Juuri siltä tuntui Lissabonissa, nyt yritän saada saman fiiliksen Suomen kirppareista. :)

Scandinavian chic

Vallilan Stoori on aivan ihana, olen löytänyt sieltä R/H:n villapipon 4€, Vagabondin nilkkurit 18€ sekä parhaat farkkuni! Relovessa en ole käynyt mutta sitäkin kaverini suosittelevat sekä itiksen Konttia. Siilitiellä (n. 20m:n päässä metroasemasta) on myös kiva kirppis joka on vähän ahdas mutta rauhallisen oloinen.

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.