Parasta nyt: kirja vedestä ja hurjasortsit

AdobePhotoshopExpress_2015_05_10_18:18:10.jpg

MINULLA on sortsit, joita kutsun hurjasortseiksi. Ne ovat sellaiset, joista melkein jokaisella on mielipide. Niistä joko pitää tai ei pidä. Minä pidän, kovasti. Ostin ne viime kesänä Kööpenhaminan Topshopista, ja ne ylläni tunnen itseni aina vähän villiksi. Niissä on hyvää energiaa. Sitä paitsi ne on kuvitettu tropiikin viidakolla ja mustalla pitsillä. Ihanan paheellista, vähän kuin vanhan Shanghain salakapat, jos voitte kuvitella sellaisen.

KIRJOITIN jo aiemmin hieman Emmi Itärannan Teemestarin kirjasta. Se on todella hyvä. Kieli on kaunista kuin Murakamin. Maailma, jonka Itäranta kuvailee, on raaka, mutta haikea ja herkkä. Kirja kertoo ajasta paljon omamme jälkeen, jona vesi on vähissä. Maailma on muuttunut ja jäljelle jääneet ihmiset kamppailevat olemassaolonsa puolesta.

”Vesi on kaikista elementeistä muuttuvaisin. Niin isä kertoi minulle päivänä, jona hän vei minut paikkaan, jota ei ole.

Menneiden teemestarien kaiut värähtelivät lävitseni, kun laskin kuplia kattilan pohjalla ja kaadoin vettä pannuihin ja kuppeihin. Ajattelin heidän jälkeään maailman muistissa: heidän liikkeittensä virtaa, jota omani heijastivat, heidän sanojaan, joita toistin puhuessani, vettä joka oli virrannut maassa ja ilmassa silloin, kun he kulkivat kivillä ja ruohonkorsilla, samaa vettä joka yhä työnsi meren hiekkaa rantaan ja pyyhki halki taivaan.”

Suosittelen tätä. Ja jos lukeminen kiinnostaa, suosittelen myös Kirjailijan kanssa -lukupiiriä. Siellä pääsee paitsi lukemaan, tapaamaan suomalaisia kirjailijoita. Ehkä joskus Itärannankin, ken tietää.

HIUKSENI ovat alkaneet kiiltää aiempaa enemmän. En tiedä, johtuuko se Balmainin arganöljystä vai jostain muusta. Mutta ainakin Balmain tuoksuu ihanalle.

MISIA SERT kuului Pariisin boheemiin eliittiin ja oli Coco Chanelin paras ystävä. Hänen nimikkotuoksunsa Misia on hieman erikoinen, mutta koukuttava. Sain sen joululahjaksi ja suihkautan sitä iltamenoihin.

Tiesittekö muuten, että Coco oli melkoinen nainen? Hän oli aikansa feministi, joka oli lähtöisin köyhistä oloista ja jolla oli useita aristokraattisia rakastajia. Hän myös sanoi:

”In order to be irreplaceable, one must always be different.”

Hyvä neuvo.

JOUDUN melkein joka ilta pakottamaan itseni nukkumaan. Ihan sama miten väsynyt olen aamulla tai päivällä, viimeistään yhdeksän aikaan illalla piristyn. Olen selvästi tuotteliain ja luovin myöhäisiin ajankohtiin. Valvoisin usein varmaan pitkälle aamuyöhön, jollei tarvitsisi välittää seuraavasta päivästä. Harmi vain, että jos kirjoitan tai teen jotain muuta luovaa liian myöhään, minun on vaikea nukahtaa. Aivot kai aktivoituvat liikaa.

Niinä aamuina, jotka seuraavat tällaisia öitä, luotan Supermoodin Egoboost Eyes Wide Open -silmänympärysseerumiin. Se kiinteyttää silmänympärysihoa ja sisältää hyaluronihappoa ja pakurikääpää. Silmät näyttävät siis vähän vähemmän turvonneilta.

IHONI on pintakuiva ja käteni ja jalkani kuivuvat helposti, joten tykkään voimaisista tuotteista. The Natural Goods Companyn Shea Butter pelastaa kurttukädet. Patykan Piparminttu-puhdistusgeeli puhdistaa hellästi ja on pakattu ihanaan pulloon.

EN JUURI puunaa koiriani, mutta välillä ne on pestävä (tietäisittepä vain…). Less is Moren Limpets-koirasampoo puhdistaa kuraturkit. Ja senkin pakkaus on kaunis.

Ja hei, olette varmaan huomanneet, että on toukokuun puoliväli. Se tarkoittaa, että ihan kohta on kesä. Aurinkolasien aika!

Ihanaa helatorstaita, tyypit.

Pus.

Kommentit (2)
  1. Ihana kuosi shortseissa!! 🙂 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *