Parasta nyt: viidakot, kaislikot ja soijalatte

Parasta on se, miten kuljeksin viikonloppuna pitkin vieraan kaupungin katuja, imin itseeni sen outoutta ja tuttuutta, kuuntelin mummoni äidinkieltä, joka olisi niin helppo oppia sujuvaksi, katselin ihmisiä ja mietin, keitä he ovat, mistä tulevat ja minne ovat menossa.

Tukholma, olet aina yhtä ihana.

Parasta on Paulo Coelhon kalenteri, joka tuli vastaan juuri, kun tarvitsin sitä. Sen lehdille kirjoitetut ajatukset ja leveät sivut, joille mahtuu tallentamaan aamun, illan ja päivän niiden välissä.

Parasta on Kjell Westön Kangastus 38, joka kiehtoi, ahdisti ja kosketti. Parasta on sängyn vieressä odottava Haruki Murakamin Norwegian Wood, joka on järjettömän hyvä. Ainakin nyt, kolmanneksen luettuani. Edes nuori miespäähenkilö ei haittaa, pystyn silti samaistumaan, tarina elää eteenpäin vaivatta. Pian se loppuu, sitten tulee jotain uutta.

Parasta ovat yllätykset ja paikat, joihin en ajatellut päätyväni. Se, miten löysin itseni eräänä päivänä vanhasta uimahallista. Toisena hypin kesävaatteissa kaislikon keskellä maaliskuisessa myrskyssä. Kolmantena aloitin aamuni pienessä viidakossa. Sen viidakon palmut kasvavat trooppisessa puutarhassa, Gardeniassa, Helsingin Viikissä. Gardenia on lopetusuhan alla. Käykää, kun vielä pystytte.

Parasta ovat värit. Ja parasta ovat ohuet valkoiset paidat. Soijalatte lennossa. Laivalta ostettu valkoinen Toblerone. Maljakossa terälehtiään availevat kirsikankukat. Katuja puhtaiksi pyyhkivät lakaisuautot.

Kevät. Täällä. Nyt.

Kommentit

Mantelilaakson Susanna (Ei varmistettu) http://mantelilaakso.blogspot.com

Kauniisti kirjoitettu!
Ihania paikkoja arjen hulinan keskellä.
Lähetän tuulen mukana lupauksen keväästä, mimosan tuoksua täältä Mantelilaakson sydämestä!

Anna Vihervaarasta

Kiitos Susanna! Suloista kevättä Mantelilaaksoon! Pitää tulla kurkistamaan sinne.:)

Helmi K
sivulauseita

Mä en erityisemmin pidä keväästä mutta tykkäsin hurjasti sun tekstistä.

Ja rakastin Norwegian Woodia.

Anna Vihervaarasta

Kiitos Helmi! Ihanaa, kun sanot noin. <3

Ja Norwegian Wood: Mahtava!

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.