Parhaat vegaaniset leivänpäälliset

IMG_3185.JPG

 

Mitä on, jos ei ole juustoa?

Siinä suurin epäilykseni, mitä vegaaniseen syömiseen tulee. Mutta mitä kauemmin on ilman juustoa, sitä vähemmän sitä kaipaa. Ihan sama kuin vaikka sokerin kanssa. Tai tupakan. Tai mitä näitä paheita nyt on. 

Minulla on juusto.

Niinpä olen tehnyt kokeellista tutkimustyötä ja etsinyt niitä täydellisiä juustonkorvikkeita. Arvaatte varmaan, mihin tulokseen olen tullut?

Jep. Elämää on, vaikkei olisi maitojuustoa. Ja aika hyvänmakuista elämää onkin. 

Tässä lista suosikeistani:

Punajuuri-piparjuuritahna. Sekä Veggie Streetillä että Urtekramilla on ihanat.

Violifen pitsajuusto. Joo, varmaan joku muukin toimisi, mutta Alepassa myydään vain tätä.

Hummus. Toimii mainiosti myös niin, että korvaa kikherneet mustapavuilla.

Tahini. 

Avokado.

Kylmäsavutofu + oliiviöljy + suolakurkut. Oi nam.

Cashew-tuorejuusto: cashewpähkinöitä, oliiviöljyä, suolaa, valkosipulia ja sitruunaa. Sekaan voi heittää myös yrttejä, muttei ole pakko.

Hillo. Ja marmeladi. Omenasose. (Totuuden nimissä on mainittava, että käytän myös hunajaa. Ja tiedän, ettei se ole vegaanista. Hunajaleivistä tulee muuten vielä parempia, kun päälle ripottelee kanelia.) 

Wheatyn vegaanichorizo. Olen ihan koukussa tähän, voisin syödä sitä koko ajan. Maistuu ihanan suolaiselle ja rasvaiselle. 

Onko teillä vegaanisia leivänpäällissuosikkeja?

 

Kommentit (23)
  1. Saaramariass
    23.11.2016, 09:04

    Mun lepparia on leivänpäällä hummus, oli se sitten ihan normaali tai punajuurihummus. Yleensä teen itse mutta myös kaupan ILO hummukset olen todennyt hyviksi.

  2. Vierailja vaan
    18.11.2016, 20:21

    Mä kokeilin ekaa kertaa vegaanista salamia tällä viikolla (vähän tyyris pakkaus oli mutta halusin kokeilla) ja sain siitä niin vahvat lihanmakuvibat että en halunnut enää syödä pakkausta loppuun 😀 Täytyy miehelle syöttää loput… 😀 Että jos sitä lihanmakua hakee niin ainakin mun makuun oli vähän liiankin lihaisa maku!

    1. Tästä just juteltiin eilen: miten toisia häritsee lihan imitointi ja toisia (mua) ei. Silloin yli kymmenen vuotta sitten, kun vielä söin lihaa, tykkäsin kyllä sen mausta. Lopetin lihansyönnin ihan puhtaasti eettisistä syistä. Mielestäni on oikeastaan aika ihanaa, että näitä lihan makuisia korvikkeita tulee. Ajattelen, että se saattaa motivoida monta ihmistä siirtymään kasvisruokaan: mistään ei tarvitse luopua, voi edelleen syödä salamia ja juustoa, ne on vain tehty kasvisproteiinista.:)

      Tyyristä on, siitä olen kyllä ihan samaa mieltä.:D

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *