Pastellitaivaspäivät ja runnomispäivät

IMG_3567.JPG

 

Tapasin tänään työjuttujen merkeissä yhden ihanan, energisen naisen. En tainnut olla ihan yhtä energisen oloinen, sillä lähtiessään hän sanoi:

– Yritä säkin nyt vähän rentoutua.

Minä siihen vähän hölmistyneenä:

– Ai vaikutanko siltä, että oon loman tarpeessa?

– Joo, vaikutat.

Ja minä kun luulin, että nyt menee jo paremmin. Ainakin, jos vertaa viime viikkoon. Tai sitä edelliseen. Tai muutamaan viikkoon ennen niitä. Ihan kohtahan on asunnon materiaalivalinnat tehty, alan ehkä löytää taas suuntaa ja selvisin joulustakin. 

Ja siis oikeasti: juuri eilen katselin auringonlaskusta pastelliselle taivaalle ja mietin, että saatan herätä taas henkiin. (En vain vissiin näytä ihan siltä.)

Ai mistä sen henkiinheräämisen tunnistaa? No siitä, että näkee pastellitaivaita, eikä runno läpi päivien pelkät deadlinet ja hoitamattomat asiat mielessään. Siitä, että tuntee olevansa elossa. Ei vain olemassa. 

Niiden runnomispäivien keskellä ajattelin, että kun elämässä tapahtuu paljon, sanotaan usein: HENGITÄ. Mene joogaan, istuskele merenrannassa, kävele metsässä. Kyllä se siitä. 

Kaikki vallan hyviä neuvoja. Mutta jos joogat ja metsät ja meret eivät auta, niin on vielä yksi neuvo. Se on paras, jonka olen itse itselleni koskaan antanut:

Teet parhaasi. Ja sen on riitettävä.

Ei muuta. Enkä ole saamassa burn outia (jos sitä epäilette). Älkää tekään.

Se parhaasi. Se nimittäin riittää. 

Vaikka näyttäisitkin sitä tehdessäsi olevasi vähän loman tarpeessa.

Ja niiden runnomispäivien jälkeen…tiedättekö, mitä niiden jälkeen tulee?

PASTELLITAIVASPÄIVÄ.

 

Lue myös:

Suunta hukassa?

Kotiuutisia

Miten oman elämänsä sankarittareksi tullaan?

 

Bloglovin Facebook Instagram

Kommentit (6)
 1. Milla - Sukhimatot
  29.12.2016, 11:12

  Runnomispäivät, oh noes! Näytät – stressiä, kiirettä ja väsymystä tai ei – aina kuitenkin ihanan hehkuvalta. Joten hyviä vuoden viimeisiä päiviä ja ensi vuoteen paljon positiivista energiaa!

  1. Kiitos ihana! Kivaa loppuvuotta ja paljon onnea uudelle vuodelle!

 2. Itse luin tässä syksyllä yhdestä lehtijutusta, että valmis on parempi kuin hyvä. Olen ajatellut sitä, kun olen tehnyt opintoihin liittyviä tehtäviä ja stressitaso on uhannut nousta liikaa. Tsemppiä runnomispäiviin! 

   

  1. Tosi hyvä ajatus! Kaikkea ei voi mitenkään ehtiä tehdä täydellisesti. Pitäisi oikeasti osata hyväksyä se valmis tai riittävän hyvä.

   Ihanaa loppuvuotta!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *