Purjehdin, olen siis olemassa

Hei murmelit, mitä kuuluu?

Lähdimme viime sunnuntaina purjehtimaan Turusta länteen. Vailla tarkkaa suunnitelmaa, vailla aikataulua. Kolme viikkoa aikaa, koirat kyydissä ja tämä väliaikainen koti mukana.

Sillä kodilta tämä vene nyt tuntuu, se Helsingin kaksio ja arki siellä on niin kaukana. 

Sanotaan, että nähdäkseen lähelle on mentävä kauas, tai jotain sinne päin, kai. Tämä on varmaan se tunne. On helpompi tietää, mitä tahtoo, nähdä elämänsä tarkemmin, kun lähtee hetkeksi pois. Pää selkiytyy.

Tämä on ensimmäinen purjehdusreissuni. Aika menee täällä lähtöihin, rantautumisiin, purjeiden trimmaamiseen, vendoihin eli vastatuulessa kääntymiseen, köysien selvittämiseen, syömiseen, aurinkorasvan lisäämiseen...perusjuttuihin.

Elämä tuntuu kovin hyvältä näin. Mietin, tekeekö kaikki se moderni maailma, liian helppo elämä, meistä onnettomia? Täällä ei ole aikaa eikä varaa olla onneton tai miettiä liikoja. Muuten tipahtaa aallon tullessa yli laidan tai lyö vähintäänkin päänsä johonkin. Purjeveneessä on ahdasta. Ja kun toinen ohjaa, toisen on tehtävä ruokaa. Muuten ei syödä. Sinne se aika katoaa ja arki valuu yhä kauemmas.

Niin...lakkasin meikkaamasta jo monta päivää sitten, pesen hiukseni meressä enkä ole avannut Facebookia viikkoon. Kirjoitan tätä puhelimella, sillä läppärin netti ei juuri toimi. Ai niin: olemme siis Ahvenanmaalla. Reissua voi seurata parhaiten Instagramista @annavihervaarasta, mutta yritän tulla tännekin aina välillä.

Milloin, en ihan lupaa. Aika virtaa täällä erilailla.

Voikaa hyvin siellä.

Kommentit

Pax
Liikehdintää

Parhautta! Tein samoja huomioita viime kesänä, tosin olimme reissussa päivää vaille viikon. Mutta meillä ei ollut pikkupaatissa vessaa tai keittiötä, joten oltiin vielä enemmän perusasioiden äärellä. Hyviä tuulia!

Anna Vihervaarasta

Täälläkään ei varsinaisesti ole vessaa.:o Ja kiitos, ihanaa elokuuta!

Olet asian ytimessä. Samaan olotilaan pääsen mökillä, missä astianpesukone lähtee käyntiin, kun vesi on lämmitetty padassa ja kädet laitettu hommiin. Missä ruoanlaitto on useimmiten aloitettava heti kun edellinen ateria on päätetty. Ei ole kiire, muttei ole tekemisen puutetta. Kaikki aika menee elämiseen. Ylivirittynyt mieli kaipaa välillä perusasioiden äärelle.

Anna Vihervaarasta

Juuri näin. Perusasiat kunniaan!:)

Saranda
Tyhjä ajatus

Ai vitsi, nauttikaa joka päivästä ja hetkestä. Kuulostaa niin upealta!

Anna Vihervaarasta

Kiitos ihana.:)

Juliaihminen
Juliaihminen

Nyt on oikea meno! Peukkua pystyyn!

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.