Pysähdy hetkeksi

anna vihervaarasta rakkaudesta .jpg

Miltä joulun odotus tuntuu sinusta? Onko tämä ihanaa, tunnelmallista aikaa, jona teet hauskoja joulujuttuja ja tapaat ystäviä? Vai stressaatko lahjoista ja ruoista ja siitä, kenen luona joulu tänä vuonna vietetään ja loukkaantuuko joku taas?

Voisitko pysähtyä hetkeksi? Hengittää syvään. Miettiä, miten sinä tahtoisit joulun viettää, miltä tahtoisit sen tuntuvan? Onko lahjat pakko hankkia kauppojen ryysiksestä (ja onko niitä pakko hankkia aikuisille ollenkaan)? Voisitko antaa jotain aineetonta? 

Onko kodin oltava putipuhdas? Täytyykö ruoat tehdä itse? Miksi?

Joulusta tulee helposti suorittamista: iso näytelmä, jossa keskitytään kulisseihin, eli lahjoihin ja ruokaan, ja unohdetaan olennainen. 

Joulun tarkoitus on muistuttaa rakkaudesta. Lisätä sitä maailmaan, rauhoittua, pysähtyä ja unohtaa huolet hetkeksi. Eikä siihen tarvita lahjakasaa ja täydellistä joulupöytää. Läsnäolo riittää. Rakkaus riittää. 

Minä en aio ostaa mitään muita kuin aineettomia lahjoja, tänä viikonloppuna menen ystävien kanssa joulukonserttiin ja laulamaan kauneimpia joululauluja. Ostan kotiin pari hyasinttia ja muutamia havuja, vaihdan sänkyyn raikkaat lakanat, katselen jouluvaloja, poltan kynttilöitä ja juon ehkä vähän glögiä. 

Ihanaa viikonloppua ja muistathan pysähtyä!

 

BLOGLOVINFACEBOOKINSTAGRAM

Kommentit (4)
 1. Tosi tärkeä muistutus! Ja mun aikomukset muistuttaa tosi paljon sun suunnitelmia. 🙂 Välillä mietin et osaanko ottaa täyden ilon irti joulusta ja jäänkö jostain pahasti paitsi kun en koristele asuntoamme sen kummemmin tai paketoi lahjoja tmv. Mutta kyllä pidemmän päälle tää aineeton joulu tuntuu vaan hyvältä ja itelleni oikealta vaihtoehdolta! 🙂

  1. Musta kuulostaa, että sun tapa juhlia joulua, on just se oikea tapa. <3 Tuntuu, että lahja- ja ruokarumba tuo monelle vain stressiä. Se on myös eettisesti ja ekologisesti aika kestämätön tapa viettää juhlaa, jonka tärkein muistutus on rakkaus.Eri asia tietenkin on, jos on pieniä lapsia. Silloin lahjojen antaminen tuntuu varmasti ihan erilaiselta. Tai sitten voi antaa lahoja niitä tarvitseville lapsille ja nuorille esimerkiksi täällä: https://www.itis.fi/fi/ajankohtaista/hopen-joululahjakerays-2-1712 On niin eri asia lahjoittaa jotain tarvitsevalle (tai lapselle, joka oikeasti iloitsee lahjasta) kuin stressata lahjoista aikuisille, joilla on jo kaikkea. Tai niin mä ajattelen.

   Mulla on pitkästä aikaa menossa joulukuu, jossa oikeasti on joulun tunnelmaa. Eikä stressaa yhtään. 

   Ihanaa viikonloppua! <3

    

 2. ”All you need is love, love is all you need”.
  Kaunista viikonloppua! <3

  1. Ihanaa viikonloppua, kaunokainen! <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *