Rohkeus on coolia (ja taikaa on)

”Katso loisteliain silmin kaikkea ympärilläsi, koska suurimmat salaisuudet on kätketty yllättäviin paikkoihin. He, jotka eivät usko taikuuteen, eivät tule koskaan löytämään sitä.”

Olen miettinyt lähiaikoina paljon onnen ottamista omiin käsiin. Olen tehnyt pieniä, epämukavia juttuja. Sellaisia, jotka eivät ehkä lopulta merkitse paljonkaan, mutta jotka eroavat normaalista toimintatavastani. Ja kun olen näin astunut pois mukavuusalueeltani, olen samalla muovannut käsitystäni siitä, millainen olen ja miten toimin. Se on ollut hirveän vapauttavaa.

En usko mihinkään ennalta määrättyyn elämän juoneen, ainoastaan siihen, että maailmassa on taikaa. Ihan varmasti on. Mutta se taika pitää nähdä ja siihen pitää tarttua kiinni. Muuten se menee hukkaan. Universumi ei tule hakemaan ketään kotoa. Meitä autetaan kyllä, mutta vain, jos itse autamme itseämme. On turha odottaa, että täydellinen elämä vain ilmestyisi jostain taikasauvan heilautuksella, jos tarpeeksi kovasti uskoo siihen. Ei se niin toimi. On mentävä ja tehtävä.

Jos ei mene ja tee, vaan heittäytyy kohtalon, sattumien tai muiden ihmisten vietäväksi, on tavallaan turvassa. Ajatellessaan, että ”tämä ei ole minusta kiinni, en voi mitään, ei kannata yrittää, en tee aloitetta, tulee jos on tullakseen”, pesee kätensä lopputuloksesta. Silloin ei ota täyttä vastuuta teoistaan tai tekemättä jättämisistään.

Se ei ole kovin coolia. Eikä elämä silloin voi näyttää ihan omalta, koska se ei silloin ole omissa käsissä.

Se, että yrittää parhaansa, menee ja tekee, ei tarkoita, että kaikki onnistuu. Turpiin voi toki tulla. Ja ihan varmasti tuleekin välillä. Se kuuluu kuvioon, sillä olemme täällä oppimassa. Mutkia ei ole tarkoituskaan vetää suoriksi. Jos olisi, niin elämähän olisi ollut valmis jo aikapäiviä sitten. Ja mitä sitten? Mistä sitten haaveilisi, mitä tavoittelisi, mitä pohtisi, mistä inspiroituisi? Mistä oikein kirjoittaisin, jos kaikki olisi jo tässä ja nyt, täydellisenä ilman mitään lisättävää? Kauhea ajatus.

Sanotaan, että onni suosii rohkeaa. Se tarkoittaa, että ihmisellä, joka uskaltaa tavoitella hienoja asioita ja ottaa vastuun elämästään, on paljon suuremmat mahdollisuudet saavuttaa ne kuin ihmisellä, joka pelkää yrittää.

Uskalletaan ja yritetään, löydetään suuret salaisuudet ja kätketty taika, eikös?

Lainaus Roald Dahl

Kommentit

Thilda (Ei varmistettu) http://thildan.blogspot.fi/

Minä uskon siihen että voi pyytää, ja voi saada pyytämänsä (ei ehkä valmiina mutta saa tönäisyn sitä kohti) mutta jos ei usko pyytämiseen ei koskaan saa näitä elämän extroja. Jos epäilee, ei näe. Uskon myös vähän siihen että on joku joka katsoo meitä ja näkee kokonaisuuden ja päättää saammeko pyytämämme (jos se ei ole hyväksi meille, emme saa, tai jos se ei ole hyväksi mutta on opiksi niin saamme jollain tavalla). Uskon siihen että on iso polku jota kuljemme aarniometsässä, että polussa on haaroja joiden valinta vaikuttaa loppuelämäämme. Usko siihen että taikaa todellakin on olemassa! Uskon myös siihen että itse on tehtävä paljon itsensä eteen, mutta myös siihen että on olemassa onnen suosikkeja. En tiedä uskonko siihen että kukaan on onnen paitsiossa... Suloista viimeistä viikkoa ennen joulua!

Anna Vihervaarasta

Hyvin sanottu. Ei kukaan varmaan luonnostaan ole onnen paitsiossa, mutta onni tuntuu usein suosivan niitä, jotka uskaltavat.

Ihanaa joulun aikaa!

piupau (Ei varmistettu)

Täytyy taas kerran todeta, että sulla on aivan ihana blogi ja kirjoitat todella koskettavasti. Löysin tän kesän lopulla, kun olin henkisesti ihan hajalla ja muutosten edessä ja sain aimo annoksen voimaa kirjoituksistasi. Joka kerta, kun täällä käyn lueskelemassa niin oot juuri kirjoittanut aiheesta, joka itselläkin pyörii päässä. Ihanaa kun joku osaa laittaa sanoiksi sen, mikä itsellä risteilee hajanaisena kaaoksena mielen sopukoissa. Se on sitä taikuutta :) Kiitos !

Anna Vihervaarasta

Kiitos piupau!<3

Selvittelen näillä kirjoituksilla omia ajatuksiani. Minulle helpoin tapa saada niihin järkeä, on purkaa ne kirjoittamalla. Ihanaa, jos saat voimaa tästä. Minä saan voimaa tällaisista kommenteista.

Lempeää joulun aikaa!

LinneaK (Ei varmistettu) http://haivahdus.blogspot.com

Oi, rohkeus ja sitä seuraava taika -nämä tuntuvat itsestäkin olevan jotenkin lyömätön parivaljakko. Olen huomannut, että erityisesti rohkeus kohdata niitä kinkkisimpiä ja vaikeita tunteita aiempaa syvemmin ja suoremmin, on ollut hurjan palkitsevaa. Liki aina jotain erityisen huikeaa ja merkityksellistä on nimittäin seurannut tätä rohkeuden tekoa ja elämä tuntuu yllättäen väkevämmältä kuin hetkeen.

Ihanaa ja rakkaudentäyteistä joulun aikaa Anna! :--)

// Linnea

Anna Vihervaarasta

Ihanasti sanottu: Liki aina jotain erityisen huikeaa ja merkityksellistä on nimittäin seurannut tätä rohkeuden tekoa ja elämä tuntuu yllättäen väkevämmältä kuin hetkeen.

Juuri näin! On ihastuttava tunne, kun elämä oikeasti tuntuu ja huomaa, miten kannatti uskaltaa.

Suloisia välipäivä Linnea!

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.