Salaisuuteni burn outia vastaan

(Sisältää arveluttavia neuvoja.)

 

Elämänfilosofiani kuuluu suunnilleen näin: kunhan on kivaa.

Mielestäni täällä kannattaa tehdä niitä asioita, jotka tuottavat hyvää mieltä ja oloa. Aikansa on paras antaa niille jutuille, jotka saavat sydämen lyömään nopeammin tai rakentavat elämästä parempaa. Ympärilleen on fiksua kerätä sellaisia ihmisiä, joiden seurassa on hyvä. 

Mutta voiko hyviä ja kiinnostavia juttuja niitäkin olla joskus liikaa? Elämässäni on ruuhka, niin kuin varmaan monella muullakin. On työ, koulu, blogi, ystävät, koirat...olisi kauhean kiva mennä myös joskus fiiliksen mukaan. Kuukausi eteenpäin aikataulutettu kalenteri ahdistaa.

 

VIIME VUOSINA olen myös seurannut monen nuoren naisen uupuvan. Ensin he tekevät täysillä ja vähän enemmän. Sitten jossain vaiheessa tulee romahdus. 

Näin ei toki käy kaikille. On sellaisia yli-ihmisiä, jotka jaksavat kaiken. Olen aika varma, että minä en kuitenkaan kuulu siihen joukkoon.

Siksi olen viime aikoina kuulostellut oloani tavallista tarkemmin. Noteeraan sydämentykytykset (ne, jotka eivät tule parrakkaista, tatuoiduista miehistä), aivojumit ja haluttomuuden tarttua toimeen. Herätessäni tuntia ennen kellonsoittoa hieman väsyneenä tiedän, että jos näin jatkuu, on pakko hidastaa.

Olen vähän harmissani keholleni ja mielelleni. Eivätkö ne nyt vain voisi suoriutua mallikkaasti? Miksi en ole niitä ihmisiä, jotka nukkuvat sikeästi pahassakin stressissä? Miksi ajatukseni haahuilevat, enkä pysty olemaan tehokas 12 tuntia päivässä?

Jep. Jarrut pohjaan, heti nyt.

 

MITÄ ENEMMÄN TÄLLAISIA stressioireita ja ajatuksia elämääni tulee, sitä enemmän yritän tehdä rentouttavia asioita.

Joogaan enemmän. Sillä on ihmeellinen rauhoittava vaikutus.

Kun lähdemme lenkille koirien kanssa, emme välttämättä kävele kovin lujaa ja pitkälle. Sen sijaan olemme ulkona kauan. Tallustelemme. Kuuntelemme luontoa. Otan mukaan frisbeen ja heittelen sitä Nessille. On oudon rentouttavaa nähdä toisen ilo ja leikkiä, vaikka tuo otus hyppiikin kuratassuillaan minua vasten eikä suostu luovuttamaan saalistaan takaisin. Luulen, että me aikuiset leikimme liian vähän.

Tai sitten lähden vaikka skumpalle tai parille jonkun ystävän kanssa. Ihan paras yhdistelmä. Tuossa kuvassa kesälomani on juuri alkanut. Olemme piknikillä, ja minulla on hirveä stressinpurkautumishedari. Olisi pitänyt vissiin ottaa kaveriterapia ja kuplajuoma kehiin vähän aiemmin. 

Olen myös päättänyt, että yhtenä päivänä viikossa en tee koulua, en blogia enkä töitä. Joku raja.

 

NÄIDEN LISÄKSI on vielä yksi apukeino, se vähän epäilyttävä. Se on sarjamaraton. Kun alkaa tuntua pahasti siltä, että nyt menee ihan liian lujaa, heitän kaiken päiväksi sikseen ja katselen HBO:ta tai Netflixiä peiton alla. 

Juu, totaalisen hyödytöntä toimintaa maata vapaapäivä sohvalla ja katsella jotain jenkkisarjaa. Voin kuulla hiljaisen paheksuntanne. Mutta juuri se onkin pointti. 

Silloin kun elämässä on liikaa kaikkea tuottavaa, joskus on parasta päästää irti kaikesta hyödyllisestä ja olla hetken täysin tuottamaton.

Olen vakuuttunut, että suoratoistokanavat pelastavat minut tulevaisuudessakin burn outilta. Juuri nyt olen koukussa Big Little Liesiin ja The Magiciansiin (Tykkään fantasiasta. Ja jos sä et tykkää, jaat mielipiteen lähes kaikkien ystävieni kanssa, heh.) 

Mitä te katsotte?

 

Mikä ihmeen ruuhkaelämä? Lue tästä:

Suunta hukassa?

Takaisin kouluun osa 1, eli ajatuksia matkoista ja luopumisesta

Puhutaanpa rahasta

 

BLOGLOVIN, FACEBOOK, INSTAGRAM

Kommentit

vilhelmiinah
VILHELMIINA H.

Itse oon katsonut viimeaikoina SKAMia ja jumittunut nyt siihen, se on juuri niin ''don't stress about life - live it'' -​sarja kuin olla ja voi, ainakin mulle.

Katson milloin mitäkin, myös hömppää, ja hei tunnustan; itsekin silloin tällöin katson koko päivän jotain sarjaa sängyllä uppoutuen vain siihen ja välittämättä muusta maailmasta. Se tekee joskus niin hyvää!

<3

Anna Vihervaarasta

Kaikki puhuvat tuosta Skamista! En ole vielä katsonut, mutta pakko varmaan kohta, kun sitä niin kehutaan.:D

Ihanaa viikonloppua! <3

vilhelmiinah
VILHELMIINA H.

Hei - itsekin katsoin ensimmäisen jakson areenasta vasta viikko sitten :-D muut varmaan jo kuukausi tai enemmänkin takaperin. Ajattelin aluksi että se on vaan joku tylsä teini-ohjelma, mutta vaikka se täynnä teinidraamaa onkin, se on silti paljon enemmänkin! Ainakin tulee mieleen kaikki omat teinivuodet, oih ja voih. Suositten - vaikka yleensä ei kajoaisi tuollasiin ohjelmiin!

Kiitos, sitä samaa! <3

miiajohanna
miiajohanna

Mä lukeudun noihin, (niinkuin tiedät) joiden pää ei kestänyt. Luulin olevani yli-ihminen. Ei sellaisia kuitenkaan ole olemassa. Ei vaan ole. Pää ei kestä kuormitusta, kuin tietyn verran. Se kannattaisi jokaisen muistaa. Keho varoitteli mua jo pitkään, en ottanut mitään merkkejä todesta. Ja totaalinen romahdus jonnekin pimeään piti tapahtua, jotta opin pitämään itsestäni jatkossa parempaa huolta. Se on kivinen ja pitkä tie, mutta sen arvoista. Ja pakollistakin, jos meinaa päästä takaisin jonkinlaiseen hyvään elämään.

Haluankin varoittavana esimerkkinä todeta, että vielä kun voi hidastaa, se kannattaa.

Anna Vihervaarasta

Miia.<3 <3 <3

Kiitos tästä kommentista. Mä luulen, että aika harvan pää oikeasti kestää, jos kuormaa on liikaa. Moni meistä kuvittelee olevansa yli-ihminen. Ehkä sillä on myös jotain tekemistä kilttityttöyden, täydellisyyden tavoittelun ja suorittamisen kanssa. Mä tunnistan itsessäni nämä kaikki. 

Mun sisälläni on selväsi jokin jarru, joka estää menemästä sen uupumisen rajan yli. Se on just se, joka saa mut jättäytymään peiton alle päiväksi HBOn kanssa. Ilman sitä voisi käydä huonosti. Ja unettomuudesta aiemmin kärsineenä (kuten tiedät) aina kun alan nukkua huonosti, tiedän, että on ihan pakko hidastaa. Siihen jamaan en nimittäin halua enää ikinä koskaan.

Luen sun blogia aika usein ja toivon sulle hirveästi voimia. <3

 

 

miiajohanna
miiajohanna

Anna ❤

..kiitos! ja on kyllä todella tärkeää, että pidät tuollaisista päivistä kiinni ettet ikinä joudu yli rajan tälle puolen.

Olen joskus miettinyt, että olisiko mun mieli romahtanut muutenkin, vaikkei sitä kaikkea kuormitusta ei olisi ollutkaan (se ei ainakaan edesauttanut tietenkään). Mutta kun on paljon käsittelemätöntä ja nyt ne on tarjottimella mun edessä - läpikäytävänä.

Kasvan ihmisenä tämän myötä ja muutun, se on kai se isoin ja tärkein juttu. Oivallukset! 

 

Ps. Oletko kuunnellut Viitasen Piiaa? Tai Anna Laulumaan uutta Maailmanpyörä -biisiä? KUUNTELE ❤

miiajohanna
miiajohanna

Niin ja kyllä, mulla on tuo kilttityttösyndrooma. Täytyy pystyä, kyetä, jaksaa, onnistua, suoriutua.

Anna Vihervaarasta

<3

Mä uskon, että kaikella on jokin tarkoitus ja asioilla on lopulta tapana järjestyä. 

Voimia ihana! Ja tsekkaan heti nuo biisit!

mystery
Vision One

Musta tuntuu että ihmisen pitäisi aina sunnuntainakin olla seesteisellä kävelyllä merenjäällä tai vähintään ihanalla brunssilla Ullanlinnassa. Itsestäni on kuitenkin parasta luksusta maata koko päivä himassa peiton alla :) 

 

Anna Vihervaarasta

Haa, tämä on niin totta! Ehkä sunnuntaina kannattaa vain pysyä poissa somesta (ettei näe mitä ne muut tekevät) ja tehdä just, mitä haluaa. :)

MarikaJohannaP
Hey girl

Tästä kirjoituksesta tuli niin hyvä mieli :)! Itse teen samanlaisia juttuja, ja ahmin Billionsia minkä kerkiän.

Anna Vihervaarasta

Kiitos!:) Pitääkin tutustua Billionsiin!

ElizabethRinne
Fashion Poetry

Kiitos tästä postauksesta, näillä eväilllä kohti stressittömämpää elämää! <3 
Terkuin, kahdesti loppuunpalanut. 

http://www.fashionpoetry.eu

Anna Vihervaarasta

Todellakin kohti stressittömämpää elämää! Juon just aamukahvia ja meinaan seuraavaksi katsoa Vikingsia peiton alla. <3 Ihanaa viikonloppua!

ElizabethRinne
Fashion Poetry

Kuulostaa just buenolta! Ihanaa sunnuntaita sinne! <3 

Nuuh beibe!

Ihana, lempeä ja käytännönläheinen postaus uupumuksen välttämisestä! Puolitoista burnoitia kokeneena opettelen parhaillaan asioita joista kirjoitit. Edelleen tuntuu melkeinpä tuhmalta ottaa puoli päivää vapaata (saan apurahatutkijana päättää työaikani) kun stressipäänsärky ilmoittaa tulostaan ja pitää ihan kunnollinen viikonloppu ilman, että yrittää mukatyöskennellä lukemalla artikkeleita. Ja sittenkin sitä on paljon tuottavampi, läsnöolevampi ja iloisempi tekee töitä levänneenä eikä viikkojen stressiputken näivettämänä.

 

Anna Vihervaarasta

Ja sittenkin sitä on paljon tuottavampi, läsnöolevampi ja iloisempi tekee töitä levänneenä eikä viikkojen stressiputken näivettämänä.

Just tämä. Se vapaa-ajan ottaminen ja lepääminen on joskus niin vaikeaa. Mutta kannattaa. <3

Ihanaa viikonloppua!

Annika K12346 (Ei varmistettu)

Siis hei! Jostai muusta Lilyn blogista hyppäs tän postauksen otsikko silmään ja ensikuikuilemisella musta tuli niin sun lukija - sun ajatukset kolahti heti! Kiittimoi! Annika

Anna Vihervaarasta

Hei ihanaa, että löysit tänne Annika! <3

iidis
Varpain jaloin

Mä olisin niin täydellisen mitään tekemättömän irtiottopäivän ja rapatassuisen koiran tarpeessa!

Anna Vihervaarasta

Hih, rapatassuiset koirat on kyllä parhautta.:D

Ihanaa viikonloppua!

Mamamenossa (Ei varmistettu) https://menoajamamailua.wordpress.com/

Tunnistan ruuhka-ajatuksesi toisissa - omat läheiseni ovat nykyisin monesti stressissä juuri samasta syystä. En voi sille mitään, että se myös vähän ärsyttää, kun ystävät eivät "nyt uskalla luvata, kun on niin paljon muuta, palataan myöhemmin"... Ei tässä pienen vauvan, töiden, blogin ja muun elämän kanssa itsellänikään liikaa luppoaikaa ole, mutta tärkeille ihmisille sitä pitäisi aina löytyä. Ei ole kivaa tuntea olevansa itse stressin aiheuttaja.. :/

Ja hyville sarjoille: Girls! Odotan vielä pari viikkoa, että uuden kauden jaksot ovat HBO:ssa ja sitten NAM! Katson myös Skamia, Narcosia, GoT:ia ja - yllättävän viihdyttävää - Aupairit-sarjaa.

Anna Vihervaarasta

Niin, tämä on se toinen puoli. Mä koen valtavaa huonoa omaatuntoa siitä, etten ehdi tällä hetkellä nähdä kaikkia ystäviäni tai että lähdin eilen illanvietosta kotiin puoli yhdeltätoista - jotta jaksaisin tänään olla hyödyllinen ja edistää taas koulujuttuja. Mutta ajattelen, että tämä on nyt tällainen elämänvaihe ja vuoden päästä mulla on paljon enemmän aikaa muille ihmisille. 

Kiitos sarjavinkeistä!:D Mä katson just Vikingsia - joka on ihan liian raaka mutta koukuttava. Ehkä sen jälkeen tuo Skam, josta kaikki puhuvat. Kivaa viikonloppua!

La La Lilja (Ei varmistettu) http://lalalilja.blogspot.fi

Viisaita sanoja, jälleen kerran! Minun sunnuntaipäivien sarjamaratoneihin kuuluvat ehdottomasti Modern Family, The Affair ja Girls. Skamia en ole minäkään vielä katsonut, mutta varmaan pitäisi, kun siitä puhutaan j o k a paikassa.

Anna Vihervaarasta

<3 Kiitos sarjavinkeistä! Tuo Skam taitaa kyllä pian kuulua jo yleissivistykseen, tuntuu, että olen ihan pihalla, kun en katso sitä. :D Varmaan kohta pakko taipua.

miiajohanna
miiajohanna

SKAM! Iso peukku (ja koukku!)

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.