Sano kyllä seikkailuille

Muistatteko vielä, että päätin lähteä matkaan yksin? Ja että se on ensimmäinen kerta ikinä, kun matkustan itsekseni?

Olen vähän kipuillut matkasuunnitelmieni kanssa. Jotenkin olen onnistunut elämään tämän ikäiseksi niin, että reissuillani on aina ollut mukana joku. Poikaystävä, ystäviä tai perhettä.

Olen toki viettänyt paljonkin aikaa itsekseni maailman suurkaupungeissa, matkannut yksin Shanghain metrossa, väistellyt pyöriä Osakassa ja yrittänyt sulautua paikallisiin New Yorkissa. Kerran jäin yksin jumiin Bangkokin Khao San Roadille vuorokaudeksi. Hurjaa.

Koskaan en ole aikonut tai tahtonut matkustaa yksin minnekään. Ennen kuin nyt.

Kaikki alkoi pari kesää sitten, kun ystäväni lähti kahdeksi viikoksi Pariisiin. Yksin. Sitä ennen yksinmatkustaminen ei ollut edes käväissyt mielessäni, ajattelin että se on enemmän elämäntapaintiaanien ja jännittävien surffarimiesten juttu. Ei minun.

Mutta ystäväni meni. Ja hän on kolmikymppinen nainen, joka pukeutuu mekkoihin, lukee Riikka Pulkkista ja on aina huoliteltu. Hän meni ja joi yksin viiniä ravintoloissa, kävi sohvasurffareiden tapaamisissa ja istuskeli kahviloissa Seinen rannalla.

Sitten toinen ystäväni lähti Balille. Kahdeksi viikoksi. Yksin. Tuosta noin.

Kolmas ystäväni aikoo kiertää koko talven maailmaa Amerikasta Afrikkaan. Yksin.

Ja minä arastelen muutamaa päivää jossain Euroopassa. Olen selaillut laiskasti matkoja, vertaillut lentoja ja päättänyt, että en aio lähteä minnekään kello 5.40 aamulla. Se Lissabonista siis.

Mikään ei ole oikein sytyttänyt. Tiedättekö sen tunteen, kun on vähän tahmeaa eikä onnistu innostumaan? Siltä minusta on tuntunut.

Mutta onneksi meitä tönitään usein hellästi oikeaan suuntaan.

Yhtenä iltana päädyin Roosa Murron Mangomalen-blogiin. Olen toki tiennyt Mangomalenista pitkään, mutta jostain syystä en ole käynyt lukemassa sitä. Nyt luin, pitkään.

Tämä nainen matkustaa pakulla Alaskaan ja viettää viikon purjeveneessä ennestään tuntemattomien tyyppien kanssa!!!

Minä en lähde pakulla tai purjeveneellä minnekään, mutta kun loma alkaa, lennän neljäksi yöksi Amsterdamiin. Ja koska silloin, kun asiat alkavat loksahdella paikoilleen, ne yleensä loksahtelevat kunnolla, löysin myös aivan täydellisen hotellin. Äkkiä kaikki tuntuu taas kiehtovalta, värit kirkkaammilta ja suunnitelmat oikeilta.

Niin voi käydä, kun sanoo kyllä uusille seikkailuille.

Kommentit

miiajohanna
miiajohanna

Hyvä muru! Iso peukku!

Anna Vihervaarasta

Kiitos murmeli! <3

Roosa
Mangomalen

Eikä!! Ihan mahtava päätös! Ja hitsi, mulla on ollut jo pidempään blogihommien suhteen tunne merkityksettömästä, epätäsmällisestä horinasta.. Niin nyt tuli sellainen olo että perkele, jos yksikin ihminen tekee niiden horinoiden innostamana elämällään jotain kepeää, kaikki on ihan hyvin. Eli ihanaa kun luit ja vielä ihanampaa että lähdet.

Vanhassa blogissa kirjoitin omasta tuosta hetkestäni, että perkele, nyt minä lähdenkin. Ja se oli tärkeä päätös. Ja kai myös Eevan uusi postaus yksinmatkustamisesta on tullut vastaan?

Anna Vihervaarasta

No eikö olekin! Ja sun blogi on ihana!!! Eksyin lukemaan sitä vaikka kuinka pitkäksi ajaksi ja aion lukea vastakin. Sain siitä hirveästi voimaa tähän päätökseen, ja sitä paitsi kirjoitat ihan tajuttoman hyvin.<3

Mä niin tiedän tunteen siitä, että blogijutut tuntuu jotenkin merkityksettömiltä, tai mun kohdalla suunta on vähän kadoksissa. Mutta sitten ajattelen, että bloggaaminen antaa kuitenkin niin paljon, kyllä se merkitys ja suuntakin sieltä taas uudelleen löytyy – ja jollekin toiselle ne jutut voivat olla hyvinkin merkityksellisiä.

Mun pitää käydä lukemassa se sun postaus – ja Eevan myös! Olen ihan innoissani tästä reissusta, tuntuu tosi oikealta lähteä yksin.

Roosa
Mangomalen

Ihana kuulla, kiitos!! Sain tästä niin paljon voimaa itsekin, vähän kuin valo taas syttyi sisälel blogihommien suhteen. Kiitos! Ja oma blogisi on hurjan hyvä, löysin sen hiljattain ja oon siitä asti hykerrellyt tyytyväisenä.

Matkastasi tulee hyvä!

Anna Vihervaarasta

Ihanaa jos sait! Et arvaa, miten paljon voimaa itse sain sulta, sekä sun teksteistä että kommenteista. Eihän tästä bloggaamisesta tulisi mitään ilman vertaistukea!<3

Mäkin olen hassun varma, että matkasta tosiaan tulee hyvä.

Titta K (Ei varmistettu) Http://kotivuori.blogspot.fi

Hurraa sekä yksin matkustamiselle että Amsterdamille! Vinkkinä Amsterdamiin Maoz falafel, Concerto Record Shop (kuppi kahvia, levyostoksia ja hyvällä tuurilla livemusaa), FOAM, Property of -kauppa (sielläkin saat kupin kahvia ja voit turista myyjän kanssa siinä tiskin ääressä), indonesialainen ruoka, Pijpin alue, Café de Nieuwe Lelie, De Nieuwe Anita, tuorepuristettu mehu Bijenkorfin tavaratalon yläkerrassa. Nykäisen hihasta jos tulet vastaan ;)

Anna Vihervaarasta

Oi, iso kiitos vinkeistä! Piti heti mennä googlailemaan noita paikkoja.

Ja nykäise ihmeessä, se olisi hauskaa! :)

Paperikaupan tyttö

Mahtavaa!! Ihan huippu päätös Anna! Roosan blogi on ihan super inspiroiva. Jumitun lukemaan sitä aina tuntikausiksi! PS. Nähdään pian <3

Anna Vihervaarasta

No eikö?! Mä vasta löysin sen.:)

Nähdään pian. Niin paljon taas kaikkea ois. Laitan viestiä muussa kanavassa. <3

emmio. (Ei varmistettu) http://linesidrew.emmiojala.eu

Amsterdamista on pakko vinkata oma vakiokahvilani Café Brecht (http://www.cafebrecht.nl/), joka on aivan ihana paikka istuskella kirjan, ystävien tai ihan vaikka vaan teen kera. :) Myös kaupungin pohjoispuolella, ilmaisen lauttamatkan päässä, on kivoja paikkoja, joista vierailunarvoisia ovat ainakin kasvihuonemainen Noorderlicht (http://www.noorderlichtcafe.nl/) ja Pllek (http://www.pllek.nl/pllek-amsterdam-restaurant-ndsm-yoga.html). Niitä suosittelen erityisesti jos/kun aurinko suvaitsee paistaa! Lähellä rautatieasemaa sijaitsevan pääkirjaston yläkerrassa on myös kiva ja edullinen itsepalveluravintola nimeltään La Place - salaattibaarin ja hyvien pitsojen lisäksi siellä on myös hyvät näkymät kaupungin yli (http://www.oba.nl/oba/english/central-library.html).

Pidän peukkuja ja toivon, että säät suosivat matkallasi, sillä auringonpaisteessa Amsterdam on ihan maailman mainioin paikka. :)

Anna Vihervaarasta

Iso kiitos vinkeistä! Ja mikä ihana blogi sinulla onkaan! Täytyy tulla ajan kanssa lueskelemaan sitä oikein kunnolla. <3

Paljon aurinkoa sinne!

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.