Sarja, joka sai kiittämään Tinderistä

the-handmaids-tale.jpg

 

Mieti, jos olisit täällä vain synnyttämässä lapsia? Jos sinulla ei olisi muuta arvoa, vain se. 

Katson HBO:lta Margaret Atwoodin kirjaan perustuvaa The Handmaid’s Tale -sarjaa. Se on samaan aikaan kieroutunut, oksettava ja koukuttava. 

En ole lukenut yhtään Atwoodin kirjaa, sillä olen aina takakannen perusteella päätellyt niiden maailman olevan vähän liian synkkä. Oikeassa olin. Mutta  tämän jälkeen aion kyllä tarttua kirjoihinkin (ei mitään logiikkaa, tiedän). 

The Handmaid’s Tale kertoo ajasta jälkeen Tinderin, jossa Amerikkaa hallitsee vanhoillisten miesten johtama sotilasdiktatuuri. Suurin osa maailman ihmisistä on hedelmättömiä. 

Naisten pankkitilit on mitätöity, he eivät saa käydä töissä, eivät pukeutua tahtomallaan tavalla ja naistenlehdet on kaikki poltettu (tärkeä pointti, jos on sellaisessa töissä). Hei eivät tarvitse mitään omaa, edes omia ajatuksia, koska miehet SUOJELEVAT heitä. 

Osa naisista on naimisissa vallanpitäjien kanssa ja elää kotirouvan elämää. Osa palvelee: kokkaa ja siivoaa. Harvat hedelmälliset naiset taas on orjuutettu johtajamiesten orjiksi. Ei edes seksiorjiksi, vaan ainoastaan synnytyskoneiksi.

Tämä sarja sai kiittämään siitä, että maailma on täällä kuitenkin jollain tavalla radallaan: että voin vaikka huomenna mennä jonkun tyypin kanssa deiteille, jos haluan. Jonain toisena aikana tai toisessa maassa en voisi. 

Se sai myös miettimään, miten äärettömän raivostuttavaa on, että täälläkin naisia edelleen määritellään lapsiluvun (tai luvuttomuuden) mukaan. 

Kuten eräs ystäväni sanoi kiukkuisena:

Kun saat lapsia, moni näkee sinut ennen kaikkea äitinä. Olen hirveän paljon muutakin kuin äiti. En tahdo, että minut lokeroidaan sen mukaan, olenko synnyttänyt lapsia.

 

Word.

https://youtube.com/watch?v=PJTonrzXTJs

Kuva netistä.

 

BLOGLOVINFACEBOOKINSTAGRAM

Kommentit (2)
  1. MellowMiles
    20.5.2017, 13:05

    En ole katsonut sarjaa mutta kirja on hyytävä. Atwoodin kirjat ovat todella synkkiä ja niitä lukiessa tulee väistämättä mieleen ajatus, että näin voisi todellakin käydä tai mikä pahinta, näin on jo käynyt. Suosittelen MaddAddam -trilogiaa, se on huikea!

    1. No just toi ajatus! Kauhean kylmäävää. Grrr.

      Kiitos suosituksesta. <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *