Se pipopostaus

Hei ihanat, tässä nyt se lupaamani pipopostaus. Kerroinkin jo, että sain loistoidean neuloa suuren osan joululahjoista. Tavallaan ihan kiva ajatus, mutta siinä vaiheessa kun olin neulonut putkeen kolme samanlaista pipoa, puikot olivat vaarassa lentää roskikseen. Neulomiseenkin voi näköjään kyllästyä, vaikken pahimmassa puikkohuumassa olisi moista uskonut.

Ihan kivoja niistä pipoista silti tuli: 

Neuloin pipot pyöröpuikoilla. Loin parittoman määrän silmukoita (71-75, pään koosta riippuen) ja neuloin suljettuna neuleena helmineuletta, eli joka toinen oikein, joka toinen nurin, kunnes pipo oli sopivan kokoinen. Kaksi viimeistä kerrosta neuloin aina kaksi silmukkaa oikein yhteen ja lopuksi katkaisin langan ja vedin sen loppujen silmukoiden läpi.

Piposta voi tehdä joko perusmallisen tai takaa lörpöttävän neulomalla sen vähän liian pitkäksi. Minulla oli käytössä vitosen puikot ja lanka on 7 Veljestä.

PS Instagram-seuraajille tiedoksi, että lisää pipo-ohjeita on tulossa.

Enää viisi päivää lomaan! Jippii!

Kommentit

Souliina (Ei varmistettu) http://souliina.blogspot.fi/

Ihanat pipot ja tuo väri sopii sinulle todella hyvin. Mukavaa alkanutta viikkoa!

Anna Vihervaarasta

Kiitos Souliina! Olen aika tykästynyt juuri tähän lankaan.:)

Ihanaa viikkoa ja joulun odotusta!

Jeba
Tuuliajolla

Todella nättejä! Kumpa itekin osaisi.. :)

Anna Vihervaarasta

Kiitos!:) Siitä vain kokeilemaan, tämä on todella helppo ohje.;)

 

annam_
anna k.

Hei minkä pituisilla pyöröpuikoilla neulot pipoja? Mie yritin tässä aiemmin neuloa niillä mut jotenki se tuntu hankalammalta ja siirryin takaisin tavallisiin puikkoihin.. :D

Anna Vihervaarasta

Moikka! Mun puikot on 60 cm, ehkä sulla on väärän kokoiset puikot? Näillä on tosi helppo neuloa, mutta kaventaessa joutuu tietenkin hieman kikkailemaan, kun pipon ympärysmitta pienenee.

Mä en kestä niitä sukkapuikkoja ollenkaan, kun niistä tipahtelee silmukat.;)

annam_
anna k.

Se voi olla joo, täytyy kokeilla tuon pituisilla! Sehän siinä onkin, kun oon kova tiputtelemaan niitä silmukoita ni pyöröt ois kätevät.. Terveisin tänäänkin parit silmukat nostellut ;) Kiitos!

jonskulainen (Ei varmistettu)

40 cm pyöröt on mun mielestä parhaat pipojen tekoon :)

Anna Vihervaarasta

Mä en oo ihan varma, minkäpituiset mun puikot virallisesti on. Mittasin ne vain päästä päähän.:) Mutta lyhyemmillä puikoilla on varmasti ainakin helpompi kaventaa, se on noilla vähän rasittavaa siinä loppuvaiheessa.

jonskulainen (Ei varmistettu) http://siunattuhulluus.blogspot.fi/

Kiitos ohjeesta! Oli pakko aloittaa samantien, vaikka olisi ollut miljoona muutakin asiaa (kuten tenttiin luku..) tehtävänä. Postaan kuvan, kun ehdin, tuli tosi kiva :)

Anna Vihervaarasta

Kiva, jos tykkäsit! Pitää tulla kurkkaamaan lopputulosta.:)

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.